Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudom hogy úgy mond...

Honnan tudom hogy úgy mond "készen állok" a babára?

Figyelt kérdés
Nem tudom mi van velem. Sosem akartam gyereket. De a párom bemutatott a nővérének még bőven másfél éve nem tudtam mit szólni mert neki van 3 gyermeke. És én. A nagy gyerek "gyűlölő" elkezdtem aranyosnak találni. Aztán azon kaptam magam hogy egyre többet és szívesen vigyázok a 3 gyermekre. És párom egyszer előbb jött haza és azt mondta olyan vagyok mint egy anyuka erre elmosolyodva megkérdeztem miért. Mondta hogy is van az hogy az ölemben nyugtatom a picit míg elalszik (5 hónapos) és közben a másikat tanítom írni.Nem igazán tudtam hova tenni. Aztán teltek a hónapok és azt éreztem gyereket akarok mintha nem lettem volna magamnál. Aztán azóta 7 hónapja mintha be lennék zsongva éjjel nappal babás dolgokat olvasok vagy nézegetek. . (gének, baba ruha, terhességi filmek) Ilyeneket bújok nap hosszat. Az egész keresési előzményeim ebből állnak ki. És valahol belül azt érzem ha megesne hogy teherbe esem nem vetetném el hanem megpróbálnék mindent megadni neki. És ehhez hasonló gondolatok. Most akkor begolyóztam? Kérlek részletesen fejtsétek ki mit gondoltok.
2019. okt. 25. 13:25
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Majdnem minden emberben előbb-utóbb beindul a szaporodási ösztön. Lelkileg érettnek érzed már magad. Ez rendben is van. De más dolog a máséra néha és a magadéra 0-24 ben figyelni felelősséggel lenni.

Kérsésedre a válasz pedig: anyagilag, párkapcsolatilag, és lakhatásilag is készen állsz rá? Úgy érzed mindent meg tudnál neki adni ami szükséges?

2019. okt. 25. 13:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Mind a 3 készen áll. A párkapcsolatom rendben van. Anyagilag is. És a lakhatás szóval nem a szüleim lakásába szülnék ha érted. :) De a párom még nem áll készen. Ő azt mondta kicsit még várni akar. De éjjel nappal a gyerekről beszél a kis huncut:D
2019. okt. 25. 13:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Kerlek meg valaszoljatok. Tapasztalatokkal is akar erdekel minden.
2019. okt. 25. 14:07
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
Én soha nem éreztem azt, hogy készen állok rá. Nagyon akartam, vágytam rá. Most két éves múlt, még mindig ezt érzem. Nagyon szeretem az anyaságot, a gyereket, a családot, ami létrehoztunk, de nagyon mélyen még mindig bennem van, hogy nem vagyok készen rá. Nem tudom, hogy miért van bennem ez az érzés. Szeretnénk még egy gyereket, pont ugyanolyan ellenérzések vannak bennem, mint az elsőnél. Egyrészt szeretném, imádnám. Másrészt félek attól, hogy nem leszek elég jó anyja 2 gyereknek. Megint csak az időt húzom, újra meg újra megszegem az ígéretem, hogy hagyom a védekezést. Az elsőnél két évig ezt csináltam. Aztán, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, szóhoz sem jutottam, leírhatatlan érzés volt. Mégis ugyanazt érzem megint.
2019. okt. 25. 16:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A párod egyébként szeretne gyereket? Mert ha te eddig ennyire elzárkóztál a gondolattól, akkor feltételezem olyan párt kerestél, aki szintén nem akar gyereket, és ő előtted is ismerte a nővére gyerekeit... Az ő véleménye lenne számomra a döntő. Ha ő is akarná, és benned is erős a vágy, akkor belevágnék.
2019. okt. 25. 16:56
 6/7 A kérdező kommentje:

Masodik. Addig ne vagj szerintem bele ameddig halal biztosan nem erzed magad.

Harmadik. O akart, csak mondta majd par ev mulva. Es nem igazan olyat kerestem aki akar gyereket vagy nem. Nem igazan erdekelt. De sajnos meg csak 19 évesek vagyunk. Es sajnos meg varni kell.

2019. okt. 25. 20:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Nem olvastad el figyelmesen. Van már gyerekem, 2 éves. Pont azt próbáltam meg elmagyarázni, hogy félelmek mindig vannak. Nekem nem volt olyan érzésem soha, hogy tökéletesen megfelelek az anya szerepre. Most sem, de ez nem azt jelenti, hogy megbántam a gyerekvállalást. Ha azt vártam volna, hogy 100%-ig biztos legyek, soha nem lett volna gyerekem. Túl sok mindent nem tudunk erről, amíg nem vagyunk benne. És ezt nem lehet visszacsinálni. Ha belevágsz, foglalkozni kell vele minimum 25 évig, önmagad elé kell helyezni. Ez nem egy hobbi, hogy megunod és lesz*rod, nem valaki más babája, hogy ha elfáradsz vissza adod. Nem tudod, hogy kit szülsz meg... Nem éghetsz le mellette anyagilag. A szabadságod oda. Stb...
2019. okt. 25. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!