Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek én vagyok a hibás...

Szerintetek én vagyok a hibás hogy, nem állok készen egy kis babára?

Figyelt kérdés

22L vagyok és a barátommal már több mint 4 éve vagyunk együtt. Ő egyébkén 27 éves,és nagyon szeretne már babát! Viszont én nem érzem,hogy képes lennék most babát vállalni :(

Úgy mond szeretnék még kicsit élni,s ez miatt többször összevesztünk már. Szerinte ezzel a viselkedéssel önző vagyok.

Szerintetek ? Köszönöm ha válaszoltok!

#baba #készen állok-e
2019. aug. 9. 09:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy önző. Ennyi erővel ő is az, mert rád akarja erőltetni. Ráérsz még.
2019. aug. 9. 09:56
 2/10 anonim ***** válasza:
97%

Ennek közös döntésnek kellene lennie, de amúgy is elsősorban a tested,lelked, életed változik meg gyökeresen, szóval ha úgy érzed MÉG nem vagy készen rá, próbáld meg nyugodtan elmagyarázni neki, hogy semmiről nem vagytok lekésve de a babának sem tenne jót, ha Te nem akarnád teljes szívedből. Hiszen benned fog nőni és te fogsz róla gondoskodni első sorban. Ha nem tudod MÉG szívvel, lélekkel csinálni, senkinek nem lenne jó.

Viszont csak úgy kérj tőle időt, ha biztosan tudod, hogy majd fogsz akarni kisbabát nem 15 év múlva, hanem hamarosan, csak még most nem.

Ha nem biztos, akkor pedig legyél őszinte és add meg neki az esélyt, hogy olyat keressen, aki ugyanúgy érez.

+ addig esetleg javasold neki, hogy baba házasságba jöjjön, ezer millió okból, az az 1-1,5 év míg megszerveztek egy esküvőt pont elég lesz ;)

2019. aug. 9. 09:59
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem azért nem vagy hibás, hogy nem akarsz gyereket.

Az viszont a te felelősséged, hogy olyan emberrel vagy együtt, aki érzelmileg zsarol és veszekszik veled azért, hogy szülj neki gyereket. Ha valaki szeret, nem kényszerít ilyesmire.

Elhiszem, hogy első gimis szerelem, és nehéz reálisan látni, de ez a helyzet visszataszító. Gondolkodj el rajta, hogy mi történik valójában!

2019. aug. 9. 10:02
 4/10 anonim ***** válasza:
96%
Nem, én se akartam volna ennyi idősen. Párod is várhat nyugodtan. Jó, mondhatjuk, hogy én későn szültem, 36 évesen, férjem ekkor 34 volt, de a környezetemben egyáltalán nem ritka a 30 feletti szülés. Bulizzatok, utazzatok, csinálj valami karrier félét, úgy gyereket is jobban lehet nevelni ha van egy jobb anyagi háttér.
2019. aug. 9. 10:04
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem vagy önző. Különben is ő maradna otthon a pici babával? Gondolom te. És mivel te még szeretnél élni, amúgy is nagyon fiatal vagy várjatok.(Én 27 évesen szültem, 8 éve voltunk együtt. )
2019. aug. 9. 10:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)
2019. aug. 9. 10:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyeltalán nem. Szerintem nagyon korai lenne, hiába is keres jól a párod és van esetleg lakás is. Ne függj tőle teljesen.. Élj, dolgozz, legyen megtakarításod, munkatapasztalatod.. Anélkül nem szülnék senkinek... Másrészt gyereket akkor szabad csak vállalni, ha mindkét fél aakrja.
2019. aug. 9. 12:22
 8/10 anonim ***** válasza:
88%
Figyelmeztető jel, hogy normális megbeszélés, érvelés helyett veszekedésbe torkollik ez a konfliktus, illetve, hogy ő személyeskedik ("Önző vagy") érvelés helyett. Beszéljétek meg egyszer higgadtan a kérdést, ha nem vagytok ellene, akár egy mediátor vagy párterapeuta segítségével. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy szeretnél-e a jövőben gyereket. Azt is, hogyha igen, akkor mi lenne az ideális számodra, illetve mi lenne a számodra még éppen elfogadható legkorábbi időpont. A párod is tegye fel magának a kérdést, hogy mennyi az a legtöbb idő, amennyit hajlandó várni. (Emlékeztesd rá, hogy a harmonikus társkapcsolat éppen olyan fontos szempont kell hogy legyen mindkettőtöknek.) Talán sikerül olyan időpontot találni, ami neked is és neki is elfogadható. Azt is mondd el neki, hogy a fennmaradó időben mivel tehetnétek szorosabbá, tartalmasabbá a kapcsolatotokat, milyen más közös célokat tudtok kitűzni. Ha nem sikerül megegyeznetek, akkor viszont neki kell eldöntenie, hogy vállalja-e így tovább a kapcsolatot, hogy ő enged, vagy kilép.
2019. aug. 9. 16:58
 9/10 anonim ***** válasza:
85%

Az ilyen férfiak szoktak lelépni fél éven belül, mikor szembesül az éjszakázásokkal és kakis pelusok tömkelegével. A gyerek meg a nő nyakán marad.

Tartsd mindig szem előtt: te leszel terhes, te fogsz szülni és az első években te leszel a gyerekkel zömében.

2019. aug. 12. 12:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat! Úgy érzem sikerül kompromisszumot kötni! :) Még egyszer köszönöm szépen a véleményeiteket
2019. aug. 13. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!