Ideális kor a gyermekvállalásra? Hány évesen álltál rá készen, mikor vállaltál? Jó döntés volt?
Esetleg intervallumban is kifejezhetitek. Előre is köszönöm, egy kis közvélemény kutatás.
(Ha még nincs gyereked, mikor szeretnél?)
24 evesen esett le h kene egy gyerek
28 lettem mire igy is lett
Majd meg 30 es 37 evesen szultem meg
A fonokasszonyom most 46 evesen lett terhes
A hugom19evesen szult a masik 38 evesen
A szomszedcsaj 17 evesen
Hat szerintemnincs idealis kor 😂
Néhány hét múlva születik az első gyermekem, 29 éves vagyok.
De nem az életkor, hanem a körülmények alapján döntöttünk a gyerekvállalásról. Én már évekkel ezelőtt vágytam a babára, de akkor még nem voltak megfelelőek a körülmények. Fiatalon (19-20 évesen) ismerkedtünk meg a párommal, de mindketten 5 évig jártunk egyetemre, közben és utána pár évig keményen dolgoztunk, így sikerült összespórolni az önerőt egy saját lakásra. Ekkor voltam 27 éves, nekem a saját lakás egy alapfeltétel volt a gyerekhez, albérletbe nem szerettem volna szülni. Mivel a lakásvásárlásra minden pénzünk elment, meg a hitelt is elkezdtük törleszteni, még vártunk egy évet, hogy megint tudjunk félretenni egy kis pénzt a gyerekvállalás előtt. Közben megtartottuk az esküvőt, 28 évesen mentem férjhez. (De az esküvő nem volt előfeltétele a gyerekvállalásnak, nem vagyunk vallásosak.)
Tavaly nyáron, az esküvő után éreztük úgy, hogy mehet a próbálkozás - addigra berendezkedtünk a lakásunkban, mindkettőnknek stabil munkahelye volt, volt némi félretett pénzünk, és lelkileg is megértünk rá, mindketten vágytunk a babára.
Szerencsére hamar teherbe is estem. :)
Szóval nekem 29 évesen jött el az "ideális kor", de ez mindenkinél egyéni szerintem. Ha párommal nem egyetemisták lettünk volna 19-20 évesen, amikor összejöttünk, hanem dolgozó emberek, akkor lehet, hogy évekkel előrehoztuk volna a gyermekvállalást. Ha meg valamelyikünk pl. egyetem után nem talált volna normálisan fizető munkát, vagy kiköltöztünk volna pár évre külföldre (fontolgattuk), akkor valószínűleg még nem tartanánk a babánál.
Szóval szerintem nem feltétlenül életkor kérdése ez, persze bizonyos kereteken belül - magamról azt sem tudtam volna elképzelni, hogy 20 évesen szülök, és azért reménykedtem benne, hogy 35 éves korom előtt összejön legalább az első baba (kettőt tervezünk).
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!