Férjem kislánya beszéd hibás! Segiteni akarok! Kérném a segítségeteket. Hogyan tovább?
Pedig ezt kezelni kell.
"Apja vigye külön logopédiára?" IGEN!!
A gyereket mindenképpen vigyétek el, és már réges rég el kellett volna vinni ide:
Ha tegnap mentetek volna már akkor is késő lenne. Mert az ilyen gyermekeknél mennél korábban kezdődik a fejlesztés, annál jobban halad, ti meg minimum 3 éves lemaradásban vagytok.
Csodálkozom, hogy az anyja ezt, csak így hagyja. Valószínűleg az anyuka agyilag "kissé" be van gyepesedve, és azt hiszi, hogy ha a gyereket SNI besorolásba teszik, akkor az annyit tesz, hogy mentálisan sérült.
Nem is értem, hogy az ilyen ember, hogy tudta elvégezni a tanítóképzőt. Még csak nem is jó pedagógus, mert egy jó pedagógus, ha látja, hogy probléma van, az segíteni akar a gyereken, és nem elsunnyogni a problémát.
4+ És ne maszek logopédushoz vigyétek el a gyereket, hanem a Szakszolgálathoz, ide amit javasoltam, több hónap várakozást, és ilyen-olyan emberek ídőhúzását hagyjátok ki, ha itt kezdtek, és nem a kerületi Nevtanba. Ami minden csak nem normális segítség. Itt viszont amit javasoltam neked, egy komplex vizsgálatnak vetik alá a gyereket, és olyan magas fejlett méréseket végeznek, amire sem idejük, sem energiájuk, sem szakemberük nincs a nevtanba.
Szóval a mezei logopédus majd akkor jön, ha a vizsgálat tökéletesen felderítette a gyerek problémáját.
Az óvodai és iskolai logopédusok közül éveken át egyik sem szúrta ki, hogy a fiam több mássalhangzót is rossz helyen képez (t, ty, s, sz, c, cs, l, z, zs, n). Részben ennek köszönhető, hogy elöl a felső fogai elkezdtek kifele állni. Most nyelvlökéses nyelés terápiára járunk vele magán úton logopédushoz. Ennyit az ovis és iskolai szűrővizsgálatokról...
Amennyiben anyáé a szülői felügyeleti jog, akkor apa nem fogja tudni külön elvinni hivatalos vizsgálatra (pl. szakszolgálathoz, nevtanhoz), mert ilyesmihez (hogy véleményt adjanak), kell a törvényes képviselő aláírása is. Esetleg magán logopédussal megnézetheti, de ha anya ennyire ellenzi, nem lát problémát, abból baj lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!