Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Férjem kislánya beszéd hibás!...

Férjem kislánya beszéd hibás! Segiteni akarok! Kérném a segítségeteket. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
A férjemnek van egy 6es fél eves kislánya! Nekem 6 éves! A férjem kislánya még mindig nem tud sok betűt kiejteni! Pl: ana, kuta, füddöny, a kétjegyűsök és az r betű. Az anyja tanitó. Elmondása szerint minden rendben azt mondta a logopédus tavaly! Férjem kerdezte jár e mar logopédiára? Nem tudja. Volt e felmérő? Volt de nem kapott papírt! Nem értem, miért nem akar a gyerekének segíteni? Mi is elkezdünk járni az enyémmel mert neki az S és a Cs betű nem megy! Pár alkalom után szepen mondja az S betűt. Mi kaptunk papírt a felmérésről. Alá kelett írnom! Szerintetek elvigyük mi felméretni a kislányt? Ezen az anyja kifog akadni. Nem akarok feszkót de sajnálom a kislányt! Mit csináljunk? Apja vigye külön logopédiára?? Mit tennétek ilyen helyzetben? Szeretem a kislányt azért is érdekel hogy mielöbb megtanuljon beszélni. Jővőre suli lesz.
2018. okt. 12. 09:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
A férjednek szerintem joga van az óvódában helyben megkérdezni, hogy volt-e felmérő és kap-e fejlesztést. Szerintem ezzel kéne kezdeni. Lehet, hogy tavaly még nem tartották indokoltnak, és van óvóda, ahol (sajnos) elhúzódik november elejére a kezdés, mire mindenkit összeírnak, kinek mi kell. (Ha nagyon bénáznak, akkor viszont mindenképp érdemes, lehet az ingyenes szakszolgálathoz is vinni. Beszélje meg a férjed az anyával, nekik kell dönteni, te ne szólj bele és ne azzal kezdje, hogy a te lányod is jár. Gondolom, ha még fel is ajánlja, hogy ő viszi és gyakorol vele, jobb lesz a hangulat...)
2018. okt. 12. 09:50
 2/11 anonim ***** válasza:
12%
A gyereknek vannak szülei. Te nem vagy az.
2018. okt. 12. 09:50
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

Pedig ezt kezelni kell.

"Apja vigye külön logopédiára?" IGEN!!

2018. okt. 12. 09:54
 4/11 anonim ***** válasza:
72%

A gyereket mindenképpen vigyétek el, és már réges rég el kellett volna vinni ide:

[link]

Ha tegnap mentetek volna már akkor is késő lenne. Mert az ilyen gyermekeknél mennél korábban kezdődik a fejlesztés, annál jobban halad, ti meg minimum 3 éves lemaradásban vagytok.

Csodálkozom, hogy az anyja ezt, csak így hagyja. Valószínűleg az anyuka agyilag "kissé" be van gyepesedve, és azt hiszi, hogy ha a gyereket SNI besorolásba teszik, akkor az annyit tesz, hogy mentálisan sérült.

Nem is értem, hogy az ilyen ember, hogy tudta elvégezni a tanítóképzőt. Még csak nem is jó pedagógus, mert egy jó pedagógus, ha látja, hogy probléma van, az segíteni akar a gyereken, és nem elsunnyogni a problémát.

2018. okt. 12. 09:58
 5/11 anonim ***** válasza:
31%

4+ És ne maszek logopédushoz vigyétek el a gyereket, hanem a Szakszolgálathoz, ide amit javasoltam, több hónap várakozást, és ilyen-olyan emberek ídőhúzását hagyjátok ki, ha itt kezdtek, és nem a kerületi Nevtanba. Ami minden csak nem normális segítség. Itt viszont amit javasoltam neked, egy komplex vizsgálatnak vetik alá a gyereket, és olyan magas fejlett méréseket végeznek, amire sem idejük, sem energiájuk, sem szakemberük nincs a nevtanba.

Szóval a mezei logopédus majd akkor jön, ha a vizsgálat tökéletesen felderítette a gyerek problémáját.

2018. okt. 12. 10:01
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
5+ egyébként a te gyermekedet is nyugodtan elviheted.
2018. okt. 12. 10:04
 7/11 anonim ***** válasza:
95%
Nem azért, de az óvodában van kötelező logopédiai felmérés és ha ott úgy értékelik, hogy szükséges akkor kap fejlesztést.
2018. okt. 12. 10:12
 8/11 A kérdező kommentje:
2-es nem vagyok az anyja! Nem tudom miért baj ha aggaszt a kislány sorsa? Igen könyebb lenne nem foglalkozni vele, de akkor milyen ember lennék? Nem én akarom intézni de kíváncsi voltam más emberek véleményére! A többieknek köszönöm hasznos tanácsokkal láttatok el!! Muszály valamit lépni ez ügyben! A kislány tavaly is jart logopédiára de sajnos nulla eredménnyel!! Ezeket fogja férjem tenni. Elsőkörben oviba érdeklődni utána megkeresni egy nevelési tanácsadót! Én is mondtam férjnek hogy joga van a kislányhoz. Cselekedni kell! Tényleg hasznos volt a tanácsotok! Anyuka nem akar tudomást venni a problémáról!! Pedig nem mehetett suliba ez miatt! Erre azt mondta. Nem baj még egy évet játszhat!!
2018. okt. 12. 10:17
 9/11 anonim ***** válasza:
91%
A leglepukkantabb falu ovijaban is van logopédus. (Utazó) Kizárt dolog, hogy nincs terv a fejlesztésére.
2018. okt. 12. 10:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Az óvodai és iskolai logopédusok közül éveken át egyik sem szúrta ki, hogy a fiam több mássalhangzót is rossz helyen képez (t, ty, s, sz, c, cs, l, z, zs, n). Részben ennek köszönhető, hogy elöl a felső fogai elkezdtek kifele állni. Most nyelvlökéses nyelés terápiára járunk vele magán úton logopédushoz. Ennyit az ovis és iskolai szűrővizsgálatokról...

Amennyiben anyáé a szülői felügyeleti jog, akkor apa nem fogja tudni külön elvinni hivatalos vizsgálatra (pl. szakszolgálathoz, nevtanhoz), mert ilyesmihez (hogy véleményt adjanak), kell a törvényes képviselő aláírása is. Esetleg magán logopédussal megnézetheti, de ha anya ennyire ellenzi, nem lát problémát, abból baj lehet.

2018. okt. 12. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!