Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti elbizonytalanodtatok azért...

Ti elbizonytalanodtatok azért néha, vagy teljesen biztosak voltatok benne, hogy készen álltok a babára?

Figyelt kérdés

A párommal már sokat beszéltünk a babavállalásról, 1-2 éves tervünkben szerepel. :) Én azonban kicsit bizonytalan vagyok magamban. Néha teljesen bepörgök, és alig várom már, és már előre boldog vagyok. De néha meg elbizonytalanodom, hogy valóban akarom-e már, vagy még később kéne, és hogy képes leszek-e én egy gyereket felnevelni.

Veletek volt ilyen? vagy a bizonytalanságom egyértelműen annak a jele, hogy még nem állok készen? vagy amikor jött a baba, akkor hirtelen biztosak lettetek benne?

(az az említett 1-2 év nagyon hamar elrepül :))

Írjátok meg kérlek, ezt hogy éltétek meg!

24 éves nő

2012. jan. 9. 00:54
 1/7 anonim ***** válasza:
25 évesek voltunk, és teljesen biztosak. Egészen a pozitív tesztig...:) Ott egy kicsit beijedtünk, mert a nagy önbizalom 4 hete tartott, mert elsőre sikerült szerencsére. Ha több hónapig próbálkozunk, szerintem minket is elkapnak a hullámvölgyek. Mikor a kezemben a teszttel remegő lábakkal hívtam a páromat, teljesen be voltam tojva. Aztán a terhesség alatt is hol lebegtem a föld felett, hol stresszeltem magam, hogy ez nekem nem fog menni. Ha így megbeszéltétek, aggódni felesleges, de természetes érzés, mint az öröm is. :)
2012. jan. 9. 01:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Én csak a saját verziómat írhatom le: én 24 évesen marhára nem akartam gyereket, én kb 18 éves koromtól tudtam,hogy biztos hogy 28-on felül szeretnék,szóval ez egyszerű voltaddig,amíg meg nem ismerkedtem a volt párommal,aki akart (neki már volt 1),és szedtem fogamzásgátlót persze titokban,mert tényleg teljesen rá volt akadva erre a témára,de aztán amikor úgy gondoltam,hogy de jó lenne,akarok,akkor meg nem jött össze, később kiderült,hogy miatta,aztán elhidegültünk egymástól.Szóval megmondom őszintén,hogyha én akkor esek teherbe amikor nem akartam volna,vagy még bizonytalan lettem volna benne, nem örültem volna.
2012. jan. 9. 01:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 25 vagyok,vőlegényem 27!

Nagyon vágyunk egy babára de sajnos még várnunk kell vele egy kicsit(pár hónapot)!

Közben viszont én is hol már tüneteket produkálok (nem nagyon védekezünk),hol pedig a méhemet is kivetetném annyira nem akarom!Eszembe jut hogy rossz szülők leszünk,hogy nem lesz időnk egymásra a kicsi miatt,hogy sír egyfolytában,büdös,nyálas, stb stb!

De aztán meglátok egy kisbabát és belehalok!:)

Szerintem pont ettől válunk késznek rá hogy ezen agyalunk és közben megpróbálunk mindent megtenni hogy jól csináljunk mindent!Nincs ezzel baj!:)Egy baba akkor jön amikor jönnie kell,én ebben nagyon hiszek!:)

És bár rövid az 1-2 év mégis elég hosszú ahhoz hogy megemésszétek még jobban a dolgot!:)

2012. jan. 9. 07:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi már akkor is akartuk, amikor belefogtunk, és azóta egyre jobban. Mivel eddig eltelt több mint másfél év próbálkozással. tehát a bizonyalanságra legjobb "gyógyír" ha nem sikerül. Kívánom, hogy ti ne így járjatok.
2012. jan. 9. 07:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi is marha magabiztosak voltunk. A 4. hónapban sikerült teherbe esnem,a pozitív teszt láttán viszont beijedtem. Ott volt,sikerült...az emberben akkor tudatosodik,hogy mi ez. Aztán 3 hét múlva kiderült,hogy ikreink lesznek. Na sikerült még1x elbizonytalanodom. De visszaút már nem volt és persze hamar "beletörődtem". Most már 11 hónaposak és a legjobb dolog,ha az embernek gyerekei vannak,pláne ha ikrei:)
2012. jan. 9. 10:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nekem olyan hülyeségek járnak a fejemben, hogy mi van, ha majd el akarok menni pl. egy koncertre, aztán a baba miatt nem fogok tudni. (ami ökörség, mert egyszer majd nagyobb lesz a baba, és 1-1 este azért csak képes lesz rá vigyázni az apja:))

Vagy mi lesz, ha mégsem jön össze a a kapcsolatunk a párommal (de sosem lehet egy kapcsolatról sem mondani, hogy örökre tart).

És ha nem lesz pénzünk? ettől is félek.

A párom meg attól fél, hogy a baba mellett nem fogok vele annyit törődni, mint most (könnyen megszokta a jót :) )

De tegnap délután is olyan jó volt hozzábújni, és elképzelni, hogy most vagyunk ketten, és majd lesz egy 3. valaki, aki kettőnkből lesz, és mennyire fog neki ő is örülni, és milyen jó lesz, hogy ez az ember lesz egy édes kicsi babának az apja, akit meg én fogok megszülni ... és... akkor meg nagyon akartam.

Totál zavar van bennem.

2012. jan. 9. 16:47
 7/7 A kérdező kommentje:
meg ahogy az 5. válaszoló is írta, ha már jön vagy esetleg itt van a baba, akkor azt már nem lehet visszacsinálni. Komolyan, sokkal nyugodtabb lennék, ha lenne valami "próbaidő", és ha "nem válik be" (pontosabban én nem válok be), akkor vissza lehetne tuszakolni a hasamba. de hát ilyen nincs
2012. jan. 9. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!