Jelenlegi kismamák és már volt kismamák, kérlek nyugtassatok meg, hogy nem vagyok egyedül. Másnak is nehéz (volt) a terhessége?
9. hetes vagyok, majdnem 2 hete lett az a bizonyos második csík meg a teszten. Nagyon örültem a hírnek. Előtte már megvoltak a tipikus tüneteim is, mellfeszülés, aztán hasgörcsölés és végül a reggeli rosszullétek. De hát ezek a dolgok annyira a velejárói, ezt látni a filmekben, ezt olvasni mindenhol, hogy terhességet reggeli hányás nélkül elképzelni nem is tudtam volna.
2 hét, ennyi telt el, mióta tudtomra jutott a dolog és minden értelmet nyert, hogy miért is dagadtak fel annyira a cickóim és miért volt ennyi hangulatingadozásom. Felgyorsultak az események, megvolt az első UH vizsgálat, mindent rendben találtak, intézni valók sora tornyosultak elénk, de mégis nagyon lassú 2 hét volt...
Sok átforgolódott éjszaka és azóta sem szűnő reggeli émelygés, állandó húzódó érzés a hasamban, éhségérzet, de mellette étvágytalanság, egyszer elkap a hidegrázás, de legtöbbször melegem van mindenben. Nagyon nehezen viselem, amit röstellek is, nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz és még hol a vége???...
Úgy érzem magam, mintha a betegség kerülgetne, pedig nem. Le vagyok gyengülve, kedvetlen vagyok és fáradt. Ha bárhová mennem kell, úgy érzem, mintha egy kő lenne a hasamban, amit vonszolnom kellene, pedig a magzatom mindössze 10mm. Akkor hogy is van ez?
Anyukám 4 terhességen van túl, mikor kérdeztem Ő hogy bírta, teljesen kiakadtam és "felháborodtam". Soha egy rosszúllét, egy öklendezés, egy hascsikarás,7 hónapos terhesen még dolgozott, én meg 2 hét után legszívesebben vontatóhoroggal huzatnám magamat ki még a sarki kisboltig is.
Én vagyok csak ilyen elfuserált tutyimutyi, vagy másokat is hasonlóképp érintett ez a csoda, ami természetesen 6-7 hónap múlva minden szenvedést kárpótol majd, de addig is kérlek öntsetek belém egy kis lelket!
Ez amúgy annyira elszomorító, hogy vannak ezek az agyhalott kommentek, amikben semmi megnyugtatás, vagy építő jellegű kritika nincsen.
Komolyan, minek gyakorizik az ilyen? Minek nézi ezt a témát? Ennyire kihaltak az empatikus emberek?
A kisfiammal borzalmasan éreztem magam az első 14 hétben, ebből ráadásul 8-12-ig otthon voltam és feküdtem vérzés miatt.
Most a második terhességem legelején is jelentkezett a vérzés, ez elég lehangoló, mivel teljesen másképp álltam a terhességhez. Másképp, sokkal pozitívabban akartam megélni, főleg, hogy itt van a 2 évesem is. Hát szerencsém van, mert annyira rosszul nem vagyok, mint a fiammal voltam, de pl egy mosógép bepakolásba simán hulláma fáradok, pedig még csak 5 napja vagyok “kényszerpihenőn”.
Annyit tudok mondani biztatásként, hogy van esély hogy a második trimesztertől sokat javuljon a helyzet.
Köszönöm a további hozzászólásokat és véleményeket, együttérző szavakat.
Kitartást kívánok én is mindenkinek. :)
Én a 8. hónap közepéig végig hánytam a terhességet, meglepően hozzá lehet szokni, már a reggeli rutin része volt :D
Mondjuk én részben emiatt, részben más betegségek + munkakörülmények (vegyszerekkel dolgoztam) már a 12. héttől otthon voltam.
Egyébként fel a fejjel. A második trimeszter valamivel könnyebb :) Legalábbis nekem ott elmúlt fáradékonyság, a hasfeszülés, a verítékezés. A végén volt húzós kicsit a derék és medence fájdalom, de hidd el utólag csak arra tud gondolni az ember hogy ennél sokkal rosszabbat is megérte volna kibírni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!