Főleg első babások, ti hogy készültök a pici érkezésére?
Konkrétan mit szeretnél tudni ezzel kapcsolatban?
Lelkiekben már fel próbáltunk készülni, mielőtt teherbe estem volna, de persze minden csak a tapasztalattal derül ki.
Felújítjuk épp a házat, és már mindent beszereztünk, kórházi csomagok összepakolva, listán minden kipipálva.
Apuka lelkesen fészekrakó ösztönnel szorgoskodik, hogy minden elkészüljön. Nagyon várja már.
34 hetes vagyok.
Első babások vagyunk!17.hétben járunk, március végére várjuk. Hosszú évek óta várunk rá, gyakorlatilag 4 éve fel is adtuk a küzdelmet, de most mégis váratlanul érkezik hozzánk!
Lelkileg fel vagyunk rá készülve! Jártunk már baba áruházban, vannak elképzeléseink de vásárolni és a kis szobáját csak jövőre kezdjük el.Nem hamarkodunk el semmit. Még amúgyis titkolózik hogy milyen nemű!😊
Akkor te már finishben vagy!:) A felújításhoz pedig sok erőt kívánok, mi azon ügyködünk.
Ilyenekre gondoltam:
-mentek-e szülésfelkészítőre/intim tornáztok-e
-mentek-e babaelsősegélyre
-néztek-e szüléstörténeteket, babaápolási videókat (öltöztetés, fürdetés)
-olvastok-e valamit a témában stb.
1. vagyok: Köszönjük szépen! :)
Nem mentem szülésfelkészítőre, és úgy gondoltam tornának bőven elég a felújítás (nehezet nem emelek, csak amit úgy érzem bírok). Meg van egy babás anyukabarátnőm, vele szoktam heti kétszer körbesétálni a falut :)
Baba-elsősegélyre se mentem, a neten videókat néztem ezzel kapcsolatban. Vettünk légzésfigyelőt, tehát nem árt tudnom, mi van, ha besípol. A babaápolással ugyanígy vagyok, és ez az anyukabarátnő is sok mindenre megtanított még idő előtt. Bár neki kisfia van, nekem kislányom lesz, a nemi szerv ápolása más, de így is nagy segítség, hogy megtanít fürdetni, pelenkázni, öltöztetni. Meg a kórházban is elvileg meg fogják mutatni.
Rendszeresen olvasok mindent amit csak lehet, és igyekszem kihagyni a horrorszülési sztorikat, bár azzal élőben is traktálnak ha akarom ha nem :D
6-os vagyok.
Meg annyi, hogy a szulesfelkesziton megmutatjak, hogy kell ellatni a babat otthon az elso napokban, nagyon sok videot is mutattak. A szoptatasrol is van kulon ora. Osszesen 6 alkalom volt kb 1 oras mindegyik. Szerintem erdemes elmenni.
38+3 hkm
2-es vagyok! Mi vidéken lakunk itt nincs lehetősége szülés felkészítő tanfolyamra!Pedig biztos hasznos lehet.
A férjem mentős így ő sok mindenben jártas!😊 A családban vannak kisgyerekes anyukák úgyhogy gondolom számíthatok a segítségükre. Valamint ott van a védőnőnk is! De bízom az anyai ösztönökben is!
Szülési történeteket nem olvasok, nem akarom magam ezzel stresszelni. Nyilván nincs két egyforma szülés! Mindig is rettegtem a szüléstől,de amióta terhes vagyok nem is agyalok ezen. Így is úgy is ki kell hogy bújjon bentről! 😍
Kedves kérdező,Te hányadik hétben jársz? És te hogy vagy ezekkel a kérdésekkel?
A 27. hétben járunk. Mivel eddig építkeztünk még csak néhány ruhát szereztünk be. Most kezdtem el aktívan összeírni a kelengyelistát és figyelni az eladó holmikat. Nem rég kezdtem kismama jógára járni, de igazából így is eleget mozgok a költözködés miatt...
Budapesten élünk, így mi tervezünk menni szülésfelkészítésre és babaelsősegélyre is. A környezetemben nincsenek kisbabások, úgyhogy én már megnéztem néhány videót, hogy hogyan tartsam majd életben a babámat illetve beszereztem néhány könyvet, hogy nagyjából képben legyen.
Egy hónapja szültem. Meg tudsz venni minden szükséges holmit a babának, de a feladatokra, a folyamatos kimerültségre és a hormonális változásokra nem tudsz felkészülni. El sem tudod képzelni, amíg nem éled át, hiába olvasol róla. Rengeteg az öröm, de kapásból az első pár hét a túlélésről szól. Pedig igazán jó és együttműködő a kisbabánk.
Szóval erre a részére nem lehet készülni Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!