Ha mindent beleszámolsz, mennyit költöttetek az érkező (első) baba érkezésére? Könnyen ki tudtátok gazdálkodni? Most már többet költenél, vagy kevesebbet?
Konkrét összeget nem szeretnék írni,csak annyit,hogy 7 számjegyű lett a végösszeg.
Mindent újonnan vettünk,semmit nem kaptunk rokonoktól/barátoktól.
Nem tudom,hogy most mennyit költenék,mert ami tetszett,azt megvettem gondolkodás nélkül,szerintem ez most is így lenne.
21:52 vagyok.
Talán,ha lenne majd még egy babánk,akkor nem vennék ennyi babaruhát,mert volt pár olyan darab,amit rá sem tudtam adni a lányomra,mert mire rá szerettem volna adni,kinőtte.
Tényleg gyorsan nőnek a babák,de azért nem gondoltam volna,hogy ilyen megtörténhet...
260 ezer volt a baba, 160 ezer körül a doki (magánrendelés+szülés). Ebben benne van a bútor, szobafestés, a kórházi cuccom stb. Mi semmit sem kaptunk, még egy cumit sem, mindent nekünk kellett megvenni.
Most már tapasztaltabb vagyok, sokkal kevesebbet költenék.
Én sok felesleges ruhát vettem, főleg 62-est, de a gyerkőc kb. 2 hét alatt kinőtte. Ami még nagyon felesleges volt, az a biztonsági ülőke a kádba, üvöltött benne a gyerek, azóta is porosodik.
Volt megtakarításunk, jól is kerestünk, így nem volt nehéz kigazdálkodni, minden hónapban vettünk valamit, nem a végén egyszerre mindent.
Kb. 150.000 Ft-ot még úgy is, hogy egy csomó mindent kaptunk ajándékba: ruhákat, textilpelenkát, kiságyat, stb., ill. a legtöbb dolgot használtan vettem, amit lehetett. Ezek az induló dolgok, azaz pl. etetőszék meg kismotor, amit csak jóval később használtunk, természetesen nincsenek benne. Elektromos mellszívót béreltem, légzésfigyelőnk nem volt, babamérleget kölcsön kaptam.
Ebben az összegben persze nincs benne az orvosnak adott hálapénz.
Szívesen költenék még kevesebbet, de most még többe kerülne szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!