Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, hogyan van ez? Ki...

Anyukák, hogyan van ez? Ki mehet GYED után táppénzre terhesség esetén és nem igényeli a GYES-t az első baba után?

Figyelt kérdés
2011. nov. 29. 16:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Én nem értem a kérdésed. :O

Bárki mehet táppénzre gyed után ha terhes ha van munkahelye. Nem kell feltétlenül gyesre menni főleg ha a táppénz több mint a gyes.

2011. nov. 29. 19:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Én gyed-ről mentem táppénzre. Lemondtam a gyedet, és igényeltem a táppénzt. Veszélyeztetett terhes vagyok ismét, a nőgyógyászom adott papírt a háiorvosomnak, aki felvett táppénzre. Így a gyes kimarad, anyagilag jobban járok.
2011. nov. 29. 23:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Alaptézis az, hogy a munkahelyed nem szűnt meg. Ha egyszerre vagy két ellátásra jogosult (jelen példánál táppénz és gyes), akkor te döntesz, hogy mit kérsz: táppénzt vagy gyest.

Ha azt kérdezed, hogy a gyes melletti munkavégzésnél hogyan alakul a táppénz, akkor az úgy, hogy amennyit gyes mellett dolgoztál, annyit lehetsz táppénzen úgy, hogy mellette kapod a gyest is. Ha ez az idő letelt, akkor döntened kell, hogy a gyest kapod tovább (ha még jár) vagy a táppénzt.

2011. nov. 30. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!