2. gyereknél közvetlen a terhesség előtt kell a 2 éves munkaviszony, vagy beleszámít az is ami az első baba előtt volt?
Figyelt kérdés
Az új GYED-re gondolok. Akkor már vissza kell mennem 2 évre dolgozni és csak utánna jöhet a kistestvér? Ha az így lesz akkor az nem túl jó, mert nem akartunk ennyi korkülönbséget a két gyerkőc között. Remélem félreértettem. Köszi a segítséget, hátha ti máshogy értelmeztétek.2009. febr. 17. 12:29
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem, mert amíg otthon vagy hivatalosan az az idő is munkaviszonynak számít hiszen be vagy a céghez ahol dolgoztál jelentve. Eddig sem kellett a 2. baba elött 180 napra visszamenned hogy hivatalos munkaviszonyod legyen, csak akkor ha már az első betöltötte a 3. életévét.
2/5 anonim válasza:
Szia! Remélem beleszámít az 1. előtti, mert ha a kettő között dolgozni kell az érdekes lesz. Ezt még nem részletezték így, de eddig is a 180 nap is csak az első előtt kellett. Reménykedés marad hogy nem szavazzák meg vagy az első előtt kell csak, illetve hogy később lesz lép hatályba nem mikor megszavazzák.
3/5 anonim válasza:
2. vagyok, az előttem szólónak igaza van alapesetben 2 éves korig a gyedig munkaviszonyod megvan, csak fizetésnélküli szabin vagy
4/5 anonim válasza:
Ha folyamatos a munkaviszonyod illetve nem passzív jogon vagy GYED-en akkor nem kell két év munkaviszony a két gyerkőc között.
5/5 anonim válasza:
A gyes alatt is munkaviszony van?Ha a szülés elött 8 évig dolgoztam akkor jár a 2 év gyed és utána agyes ha szeretnék még 1 babát akkor ha a kicsi 2éves kora után szülök mi jár tgyás vagy mindjárt gyed és meddig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!