TSH 3,57. Terhes vagyok,10. hetben. Letrox 50 mg - öt szedek, nem sok?
Nincs pajzsmirigy problémám azt mondta a doktornő, de szedjem, mert 2,5-nek kéne lennie terhesség alatt a TSH-nak, ez oké.
6 hét múlva nézne meg, hogy javult e, ez is bosszantó, mert másoknak 2 hetente ellenőrzik.
Soha nem szedtem még ezt a gyógyszert, hallottam csúnya mellékhatásról..
Van itt aki ért ehhez?
Mindenkinek nem válik be minden gyógyszer. Van olyan, akinek a letrox nem, de az L-thyroxid igen. Ezt senki nem tudja előre. Sokaknak beválik, másnak nem. Heves szívdobogás attól is lehet, hogy túl nagy adaggal kezdtek és vagy nem lett felépítve. Én a Letroxot 25 mikrogrammal kezdtem egy hétig és utána váltottunk 50re.
Btw minden egyéb pm hormont ha valaki akarja, meg lehet nézetni magánúton kb 15 ezerért.
De ha azt akarod hallani, hogy árt a babának és tök felesleges szedni, akkor hajrá. Nem kell szedned. De megjegyzem olyanra is találsz példát aki nem vetélt el ilyen TSH értékkel és még ki tudja milyen más pm hormon értékek mellett... illetve olyat is fogsz találni, akik meg elvetéltek. A te döntésed. Csináld úgy ahogy jónak látod. Ennyi. Kár akkor itt kérdezősködni és önigazolást gyűjteni.
Letrox, L-thyroxin, Euthyrox mind ugyanaz a gyógyszer csak más név...
Ha vkinek mellékhatása van (magas pulzusszám, remegés), az valószínűleg nincs jól beállítva, túl nagy az adag, vagy nem fokozatosan lett elkezdve.
Az 50 fokozatos? 25 a legkisebb.
Ezért is érdekel, meg eleve Tachycardiam van. Csak el sem olvasta.
Már pedig igaza van annak a válaszolónak, akit leidiótáztál. Nekem 3,59 volt a TSH-m, amikor mondta az endokrinológus (nem SZTK-s, hanem egy neves magán), hogy ez rejtett pm alulműködés, amire gyógyszer kell már. Ilyen értékkel eleve sokkal nehezebb a teherbeesés, de persze nem lehetetlen. És igen, 2 alatt kellene lennie a terhesség kezdetekor, hogy az a magzat meg is maradjon. Ilyen magas THS-val szoktak sokan elvetélni.
De a helyedben már rég kerestem volna egy jó magánorvost, hátha neki elhiszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!