Pajzsmirigy alul-működéses kismamáktól kérdezném! Volt valami baj, problémátok ez a betegség miatt terhesség alatt? Én most szedek Letrox 75mmg-osat! Félek, hogy nehogy visszamaradott legyen a pici majd!
Ne aggódj nekem is alul müködik.itt az lenne a gáz ha nem szednéd a gyógyszert.(rajta is van a papírján hogy terhesség és szoptatás alatt is szedni kell.a picinek szüksége van rá hogy jól müködjön a pajzsmirigyed.ez a gyógyszer meg azt termeli amit amugy a szervezetednek kellene.én 100mg ról kezdtem és most 150mg nál járok.de ezt mondta is a doki hogy a kismamáknál általäba emelik,de nem mindenkinél.ne aggódj.boldog babavárást
Üdv 32+5hkm
Ha 4-6 hetente ellenőrzik a pm funkciót (lehetőség szerint nemcsak TSH-t, hanem F3 és F4 értéket is nézve) nem lesz baja a babádnak! Én most a 10. hétben járok, és még nem kellett emelni a gyógyszeradagon, mert olyan prímán sikerült beállítani a terhesség előtt. :)
2. válaszolónak: jódot csak abban az esetben szabad szedni, ha biztos benne a beteg, hogy a pm alulműködés nem autoimmun eredetű. Utóbbi esetben ugyanis nemhogy segít, hanem súlyosan ront az állapoton! Ha az alulműködés autoimmun eredetű, TILOS JÓDOT szedni, és kerülni kell minden jód tartalmú élelmiszert (pl. jódozott sót). Utóbbi esetben viszont a bioszelén nagyságrendekkel javítja az értékeket, csökkenti a gyulladásos folyamatot. Természetesen ez mellett a gyógyszer szedését ugyanúgy kell folytatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!