Az 1000mg-os c-vitamin tényleg árthat terhesség alatt?
Figyelt kérdés
6 hetes kismama vagyok, szedek elevitet, calciumot, meg c- vitamint (1000mg-osat), pont a baba érdekében. Unalmamban kérdéseket böngészgettem itt, és valaki azt kommentelte egy kérdéshez, hogy csak 100as c-vitamint szabad szedni, az 1000-es már árthat a babának. Basszus, ez tényleg igaz??? Ki mit tud erről?2012. aug. 12. 18:21
1/10 anonim válasza:
Azt nem tudom árthat-e, de az biztos hogy ha eszel elég friss zöldséget, gyümölcsöt, akkor semmi értelme ekkora adagot beszedni. A legtöbb vitamint, beleértve ezt is túl lehet adagolni. Beszélj az orvosoddal, az a tuti.
2/10 A kérdező kommentje:
Azért szedek ennyi vitamint, mert enni nem nagyon tudok. Ma is például csak egy szelet vajas kenyeret tudtam enni. Folyton hányingerem van, és gyakran hányok is. Jövőhéten megyek orvoshoz, de azt hiszem, addig hanyagolom a plusz vitamint, még a végén ártok vele a babának.
2012. aug. 12. 18:30
3/10 anonim válasza:
Ha jól emlékszem már az 500 mg-os c vitamin használati utasítására is rá van írva hogy kismamák nem szedhetik de az lesz a legjobb ha megkérdezed a háziorvosod/védőnődet vagy a gyógyszertárost.
4/10 EagleHUN válasza:
Szerintem nem. Bár 2 dolgot hozzáfűznék
-a mesterséges vitaminoknál mindig jobbak a természetes alapú készítmények.
(jobb a felszívódásuk, egészségesebbek)
-aki normálisan akar vitaminokat szedni annak figyelnie kell az egymáshoz képesti arányaikra.
Tehát az önmagában szedett 1000mg C más vitaminokból és ásványi anyagokból hiányt generálhat, tehát önmagában mégsem olyan jó.
Hosszú de ezeket olvasd végig, de még így is csak a felszínt kapargatjuk -e témában :-)
5/10 A kérdező kommentje:
Végigolvasgattam, nagyon érdekes dolgokat tudtam meg. Szóval köszi :) maradok szimplán csak az elevitnél, az csak nem árthat :)
2012. aug. 12. 18:59
6/10 anonim válasza:
Nem tudom miért,de nem szabad sok c-vitamint enni. Én reggel-este 100mg-ot ettem télen,így 200mg volt a napi adag. Már rég nem eszem.. Még az 500 is sok,kivéve,ha beteg vagy.
Üdv 40+2hkm.
7/10 EagleHUN válasza:
Az előttem hozzászólónak(20:18): Vízben oldódó vitaminról lévén szó nincs olyan belőle hogy túl sok, maximum ami nem kell a szervezetednek azt kipisiled. Egyéb vitaminok és ásványi anyagok hiányát okozhatja ha azokból nem eszel mellé eleget. Olvasd el a cikkeket amiket linkeltem. A napi 500mg elég kevés, főleg ha mesterséges előállítású.
8/10 anonim válasza:
Utolsóval egyet értek.Nem árthat az 1000 mg C vitamin,csak a hiánya.
9/10 anonim válasza:
Olvasd el ezt.ebben leírja hogy bőven elég terhesség alatt napi 100mg c vitamin. [link]
10/10 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a válaszokat! csökkentem a napi adagom :)
2012. aug. 14. 14:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!