Terhes vagyok! Meddig tudom a főnököm elől titkolni?
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
3honap próbaidő után határozatlan idejű lesz a szerződésem. (nem Magyarországon élek, viszont a főnököm magyar.) nem szeretném a 12.-ik hétig elmondani neki,mert igazából addig bármi történhet.
Erre egy hülye is tudja a választ...
A eddig nincsenek terhességre utaló tünetei és/vagy nem nő a hasad(akár eleinte puffadástól, akár később a baba miatt). Hogy milyen tüneteid lesznek konkrétan neked, azt meg csak a jóég tudja!
9esnek: ohh hát persze, hogy nem ítélkezés kért, igen. Azt majd megkapja a munkahely én úgyis. Most még arcoskodhat ő is egy anonim oldalon.
Jaa, végülis mondja el most jófejségből, hátha kirugják, aztán vagy elvetél a stressztől, amit a munkanélküliség okoz, vagy nevelhet gyereket ellátás nélkül.
Mindezt azért, hogy a főnökének örömet okozzon és a cége pénzt spóroljon.
Ja nem, sajàt magunk és a gyerekünk érdekei mindig beelőzik mások érdekeit, pláne a főnök és a vállalat érdekeit.
MINDENKINÉL, nem csak terhes nőknél.
Sőt jobbat mondok, a párunk, a szüleink, de még a barátaink/rokonaink is a munkahelyünk érdekei elé van helyezve mindenkinél!
Aki a rokona temetésére megy, a beteg anyját ápolja, a szüleinek javítja a gázt, hogy tudjanak fűteni, a párja háziállatait látja el, amíg az pl szemműtét miatt nem képes erre, de akár csak egy vadidegenhez hív mentőt és éleszti újra az utcán, mind ki fog venni szabit, hosszabb/ rövidebb távra, mert a munkahely érdeke az utolsók között van.
Akinél nem, az ideális munkaerőnek tűnik, de gyorsan kiesik a munkából és a pszichiátrián végzi vagy kinyírja magàt, mert nincsenek fontos emberi kapcsolatai! Ha vannak fontos emberi kapcsolatai, azt mindenki a munkahelye elé helyezi!
Ha titkolózol escsak próbaidő letelte utan mondod el,biztos lehetsz benne,hogy nem várnak vissza.
Ha jó munkaerő vagy, és meg vannak elégedve veled,te őszintén elmondod,lehet esélyed, hogy visszavárjanak.
Mondjuk várhattattok volna a gyerek témával még egy pár hónapot. Nem, nem értem meg sem azt, hogy becsúszott, sem azt hogy dehát eddig sem sikerült. Még a lombikot is el lehet tolni. Komolyan, mikor új melóhelyet találtam, fogozottan ügyeltem arra, nehogy teherbe essek. Másfel évet kivartuk, mire megtörtént. Aztán itt aggodalmaskodik, hogy jaj kiderül.
Pont az ilyen terhességüket probaidő alatt eltitkoló nők miatt ódzkodnak a fiatal, vagy 1gyerekes nőktől, akik tényleg igazábol dolgozni akarnak.
Kérdező, ne titkolózz, mondd el. Ha hányni fogsz, hogy titkolod?
Senkinek sem kötelessége 12. hét előtt elmondani a terhességet, mert itt a stressz, genetikai gondok, spontán felszívódás, elhalt magzatra hatalmas az esély.
Mindenkinek 12 hetes vizsgálat eredménye(de inkább a 18 hetes vizsgálat eredménye után) a legbiztonságosabb lelkileg elmondani.
Egyszerűen barátoknak, ismerősöknek sem érdemes korábban, nyilvánossá tenni ezt az infót, mert pl cuki insta uh fotó a netre, elhalt magzat, és ezeregy embert kell tájékoztatnod, meg fogják kérdezni.
Másrészt ha elhal a magzat úgy veszted el a munkád, hogy munkaképes lennél, hisz megszakadna a terhesség.
Mivel ha elmondod, ha nem, ki fogsz esni a melóból, nekik mindenképp veszteséges lennél, teljesen le fogják tojni, hogy mennyire vagy kedves velük és avatod be őket olyan dologba, amit nem kellene elmondanod.
Kedvességből senkit sem alkalmaznak.
Ha elmondod, elbocsátanak, mert nem éri meg nekik foglalkoztatni téged.
Ezt a cégtulajnak kell szem előtt tartania, neked pedig nem kell egy vállalat érdekeit a sajátod elé helyezned.
Ja és jól kérdezz körbe, nálatok hogy van a rendszer!
Mellesleg a legtöbb vállalat az alkalmazottak kedvességétől függetlenül hátrányosan hagyja a nőket, 28 vagyok, a nő ismerőseim nagy része magánszférában határozott idejű szerződéssel van alkalmazva, amit 3-6 havonta megújíttatnak velük, nehogy elmenjenek szülni és fizetni kelljen utánuk, betanítani az újat stb..
Nem is eladói, hanem többdiplomás réteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!