Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most őszintén, szerintetek is...

Most őszintén, szerintetek is én vagyok az önző?

Figyelt kérdés
Első gyermekünket várjuk és a történethez hozzá tartozik hogy a párom sokat bulizik,címszóval hogy csak addig amíg nem születik meg a baba,de én már most felelőséggel vagyok ugyebár pedig én is mennék néha,dehát ugye nem is ihatok. És ma elment a legjobb barátjával termál és gyógyfürdőbe ahová aztán nagyon mentem volna hiszem így a vége fele(32 hét) fáj mindenem és nem tudtam könnyen elengedni, nagyon sírtam mert nagyon rosszul esik hogy képes elmenni és itthon hagyni engem, és azt mondja én vagyok az önző, de miért? Azért mert nagyon rosszul esik és nemtudok úgy tenni mintha nem bántana? Szerintetek is én vagyok önző és gyerekes???
2019. szept. 23. 13:50
1 2 3
 11/28 IronYpetya ***** válasza:
89%

Pasiként mondom, hogy te már ne akarjál gyógyfürdőzni ebben az állapotban, baromi kockázatos. Vagy el tudtad volna mással foglalni magad?

Amúgy pedig nem vagy önző. Figyu, most már "mindegy" - hamarosan kiderül, hogy a pasid csak vetített-e vagy tényleg a születés előtti kiélésben van. Egyébként bármikor, akár varázsütésre is tud változni szülővé bárki, de ahhoz magába kell szállnia. Amíg nem eszmél rá, maximum majd erőt vesz magán és örülj, ha "áldozatot hozva otthon ül majd veletek".

Remélem, hogy nem lesz igazam, de sajnos többször láttam már a rossz példát, mint a jót, ilyen helyzetekben.

Javaslom, arra figyelj, hogy egyrészt magadban ne sokat kételkedj, a gyerekre figyelj és pihenj, óvakodj a szülés utáni depressziótól és a párodnak mondd meg, mit kell tennie, addig pedig tényleg csináljon amit akar - ezt engedd el, majd "befizeti" az árát később. Egy gyerekre 2 szülő is néha kevés, babysitter vagy nagyszülő alkalmi munkássága nélkül nagyon tré. Ügyesen!

2019. szept. 23. 14:11
 12/28 anonim ***** válasza:
78%

A párod most szerintem pánikol, mert már érzi azt, hogy nagy felelősséget vállalt. Kicsit olyan, mintha most ki akarná még utoljára élni magát, bulizik, megy mindenfelé, mert azt hiszi, hogy utána megszűnik az élet. Erről kéne vele elbeszélgetni, hogy ez nem így van. Gondolom az "okos" haverjai is szívják a vérét rendesen.

Üljetek le és csináljatok egy olyan "kimenős" tervet, ami mind a kettőtöknek jó. Beszéljétek meg, hogy mivel kisbabátok lesz, szülőkké váltok, azért nem szűnnek meg a barátságok, a szórakozás, csak az elején ritkulni fognak, ami teljesen normális. Akinek igénye és szüksége van rá, menjen el 2-3 hetente 1-1 estét kikapcsolódni, vagy külön a barátokkal, vagy akár közösen, ha van, aki vigyázzon addig a babátokra. De akkor beszéljétek meg, hogy ez ne minden hétvégén legyen, hanem tényleg havonta 1-1 alkalommal maximum és előtte beszéljétek meg. Te is mozdulj ki nyugodtan barátnőkkel, neked is majd szükséged lesz rá (bár én 1 évig nem is akartam sehova menni, annyira jó volt a babámmal, nem tudtam volna otthagyni, olyan sokat buliztam előtte, hogy nem vonzott).

A sok sírás a hormonváltozás miatt is van, sokkal érzékenyebb vagy és leszel is még a szülés után is. Ezt is értesd meg vele, hogy nem te lettél házisárkány, a hormondjaid játszanak veled.

Tudod, mi is rengeteget buliztunk és mindig akkor voltak az óriási veszekedések, balhék, amikor ment az italozás. Ezt azért nem ártana átbeszélnetek, hogy a jövőben kell-e ez, nem lenne jó lecsökkenteni, mert jóra biztos nem vezet és rossz példát is mutattok vele. Én ezt csak azért írom, mert te írtad, hogy ugye nem is ihatok... Hát 32 hetesen ha ez megfordul a fejedben, elég gáz. Vagy te nem tudsz úgy bulizni, hogy nem iszol? Hogy fogod a babádat szoptatni? Neked is és a párodnak is lenne min változtatni, hogy felelősségteljes szülőkké váljatok és ne azon menjen a balhé, hogy ki piál ki nem és ki hova megy szórakozni.

2019. szept. 23. 14:11
 13/28 anonim ***** válasza:
30%
Az igazsàghoz az is hozzátartozik hogy a hormonjaid bizony összevissza vannak ès fogadjunk sokminden máson is besírsz vagy elérzékenyülsz stb.. terhesen gyógyfürdőbe nem ajánlott menni kérdezd meg orvosod. 27 éves a párod persze hogy menne bulizni miért baj ez? Te nem mész mert terhesen hogy néznél már ott ki? De a párod miért ne mehetne? Ülljön otthon veled? Gondolom nem napokra megy és nem issza agyon magát meg másnap délutánik döglik utána... Azt mondta hogy mikor a baba megszületik ott lesz veletek? Ha így van akkor hagy éljen már egy kicsit, mert utána semmi ideje nem lesz ezekre... csak 27 éves könyörgöm! Legtöbb pasi ilyenkor még esze ágába sincs gyereket csinálni de ha ő igen akkor biztos megérett rá és ott lesz nektek ahogy mondta. Hadd menjen elvileg nem ő terhes hanem te!
2019. szept. 23. 14:12
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyen igazam, de látom magam előtt a következő kérdésed, amit fél-1 év múlva fogsz kiírni: "A párom nem segít semmiben a gyerek körül, sokat bulizik a haverjaival, én vagyok itthom egyedül a gyerekkel. Sztetek ez normális?" M

Tudom,írtad,tervezett baba, de nekemaz az érzésem, hogy csak te tervezted, a párod nem. Kitartást kérdező. Gyerek-ügyben most maradtál magadra. És ez nem fog változni a szülés után sem. (Ha megteheted, fizess majd bébiszittert, hogy legyen néha segítséged, és ne készülj ki)

2019. szept. 23. 14:13
 15/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ :( igen azt mondja hogy most had menjen amíg lehet,mert utána ugyse tud,pedig szerintem is menni fog :(
2019. szept. 23. 14:22
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért egyet szögezzünk le: remélem, te nem azt gondoltad, hogy na ennek a csávónak szülök egy gyereket és mindjárt megváltozik! Mert akkor nagyon kis naív vagy. Ez nem egy amerikai romantikus film, hanem az ÉLET. Ha a ti kapcsolatotok jó, megbíztok egymásban, nagy a szerelem, a biztonság, akkor a gyerek mégjobban össze fog benneteket kovácsolni. De ha ez egy bizonytalan kapcsolat, akkor a gyerek születésével esélyes, hogy méginkább jönnek majd a konfliktusok.
2019. szept. 23. 14:40
 17/28 anonim ***** válasza:
97%

#13 nálad is vannak bajok.

Teljesen jogos elvárás hogy ne igya csacsi részegre magát azzal a címszóval hogy te vagy terhes és nem ő és ezt csak a baba előtt van... Ez már így marad szerintem is.

Az én férjem is velem volt végig, csupa olyan programot szerveztünk a barátainkkal vagy kettesben amit én is tudtam élvezni terhesen. És ha jól emlékszem, akkor két alkalom volt mikor konkrétan bulizni ment. A fiúnk lassan 1 éves, és bár ő nem kel éjjel a gyerekhez, nappal bármiben segít szó nélkül ha itthon van.

Viszont ő felnőtt férfi, aki családapa akart lenni.

2019. szept. 23. 15:04
 18/28 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem Önzőség! Te is szervezettel volna oda pár barátnőt, Pizza, egy jó film. Pletyka kivel mi van.... Nekünk már van 2 gyerek, 0 segítség, ismét terhes vagyok, de két hete a férjem volt hosszú hétvégén a haverokkal, most hétvégén még én mentem át barátnőmmel egy harmadik. Barátnőnkhöz, akik most pénteken meg hozzánk jönnek vissza.

Azért mert terhes az ember, nem kell otthon ülnie magányban roskadva, meg lehet mindent szervezni, hogy mindenkinek jó legyen.

2019. szept. 23. 15:10
 19/28 anonim ***** válasza:
18%
Igen, gyerekes vagy. Meg hisztis is. Már a 32.héten meg akarsz halni, mi lesz így veled a 40.héten? Neadjisten a 42-en? Szedd össze magad, mert még korántsem vagy a végén. Gyerekes vagy, mert sírdogálással próbálod meggyôzni a párod. Egy felnôtt nô páros lábbal rúgná ki ezt a paprikajancsit.
2019. szept. 23. 15:16
 20/28 A kérdező kommentje:
Mindenhová el mehet ahov csak akar.... nincs itthon magába roskadva egyáltalán, soha nem szólok semmiért ,csak ide mentem volna én is de mivel fontosabb a gyerekem,nekem már most áldozatot kell hoznom és azért bánt hogy ő nem érzi úgy hogy jolvan akkor majd elegyünk együtþt
2019. szept. 23. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!