Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Állandó éhség, mit lehet...

Állandó éhség, mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés
Világ életemben gyors volt az anyagcserém és sokat ettem de sosem híztam, vékonyan kezdtem a terhességet (65kg/176cm) . Most vagyok a 21. héten és már 10 kg feljött, annak ellenére, hogy a 15. hétig rengeteget hánytam, akkor is híztam. Állandóan éhes vagyok és igyekszem egészségesen étkezni (sok gyümölcs) de nem laktat hosszú távon. Sajnos gyomorsavam is van ezért a gyümölcsökkel amúgy is vigyaznom kell. Az orvos szerint a testalkatom miatt normális, hogy ennyi kiló feljön rám, azzal amúgy nem is lenne bajom, de ez az állandó éhség érzet (éjjel is felkelek miatta) már nagyon fárasztó. Van valakinek bármi tippje? Sajnos egy alma pl max fél órára veszi el az étvágyam, joghurt szintén, magok semennyire. Egyedül a főtt étel laktat el 2-3 órára.
2019. júl. 24. 09:27
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Mindenki aki rendesen leírja, annak köszönöm a tanácsokat, kipróbálom őket. A többiek még nem tudom miért frusztráltak, de légyszi ne itt vezessétek le
2019. júl. 24. 10:10
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
Szia! 1,5-ös tejet próbáltad már? Vagy egy jó nagy pohár víz, az elveszi az éhségérzetet és visszaalszol :)
2019. júl. 24. 10:24
 13/20 A kérdező kommentje:
Tejet nem szívesen iszom a gyomorsavra, és bár hallottam, hogy a víz, meg a magok, zöldségek elveszik az éhség érzetet sokaknàl, de nálam egyáltalán em működnek. Ha ráiszok vizet pl akkor rendesen hányingerem lesz :S
2019. júl. 24. 10:31
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A tejnek semmi értelme, fellövi a vércukrot az égbe, majd leesik, ugyanott vagy, mint előtte.

Kenyeret teljes kiőrlésűre cserélni, tésztát durumra. Napi ötszöri étkezés, szigorúan három óránként. Gyümölcs, tej minimális.

2019. júl. 24. 10:53
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ki fogom próbálni!
2019. júl. 24. 10:54
 16/20 anonim ***** válasza:
Napi 5 étkezés 2-3 óránként akkor nem leszel talán ennyire éhes. Én pl csak gyümölcsöt tudok enni zöldségtől savam is van még egyáltalán nem is esik jól :/. 2 trimesztertben többet híztam mint most a 3.-ban :D
2019. júl. 24. 11:18
 17/20 anonim ***** válasza:
66%
Az pedig tévhit, hogy azt kell enni amit kívánsz! Én baromira megennék napi 5 tábla csokit, de tényleg erre van szüksége a babának? Persze nem azt mondom, hogy néha-néha ne figyeljen be egy kis egészségtelen kaja, de ésszel kell csinálni. Ugyanúgy duplán sem kell enni.
2019. júl. 24. 12:41
 18/20 anonim ***** válasza:
51%

En tapasztalatból írok mert én is farkasehes kismama vagyok. Szerencsére nekem így a 14. Héten múlni látszik, de nekem ez jött be: reggeli mindig azonos időben. En nem vagyok nagy reggelis. Tejeskávé plusz szénhidrát csökkentett keksz. Tízóraira gyümölcs vagy magok. Ebedre tisztességes étel. De az is olyan hogy lassu szénhidrátból durum tészta, kuszkusz, hús, sajt. Ebedre nem salátázok, mert nincs értelme, ekkor eszem egy jót. Uzsonnára egy müzli szelet, kávé, vagy gyümölcs. Vacsorára pedig szénhidrát csökkentett kenyérből szendvics, vagy sajt almával, vagy rántott sajt salátával, néha mirelit pizza ha azért ölni tudnék. Emellett heti minimum 2x 20-30 perc ellipszis gép vagy séta. A 12. Hétig semmit nem híztam pedig többet ettem, mint korábban. Most a 14. Héten nem tudom mert 2 hete nyaralok és nincs mérleg, de most ettem mindent mindennel úh gondolom híztam 😊

Szóval a lényeg ha éhes vagy egyél. Csökkentett szénhidrátos cuccokat sok feltettel. Hús, sajt, zöldségek. És egyél 3 óránként akkor nem éhezel meg annyira. Amúgy sokkal jobb egyben benyomni egy mirelit pizzát néhanap, mint egész nap szarokkal tömni magad amitől nem laksz jól és hizlal is.

2019. júl. 24. 14:01
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, örülök, hogy neked bevált ez. Nekem a müzli szelet uzsonnára semmit sem ér, az kb 10 percre veszi el az éhségem, szóval úgy tűnik hozzám képest, te nem vagy farkasehes típus. :)
2019. júl. 24. 14:08
 20/20 anonim ***** válasza:
Itt azon van a hangsúly, hogy megtaláld neked mi vészi el ami nem is nagyon hizlal. Egyél 3 óránként. És igen nekem is kellett önuralom is párszor 😊
2019. júl. 24. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!