Van valami kiskapu ebben az esetben? (abortusz 18 év alatt)
Figyelt kérdés
Még nem vagyok 18 éves (ősszel töltöm be), viszont nem szeretném, hogy a szüleim tudjanak erről az egészről...
De ugye a beavatkozáshoz kell a szülői aláírás, és érdeklődnék, hogy valahogy ezt el lehet hagyni? Pl. ha magánorvos végzi a beavatkozást, vagy magánkórházban történik?! Vagy a papírok aláírásánál elkérik a szülőtől a személyiigazolványt, vagy csak simán alá kell írnia? Mert abban az esetben nem kéne szóljak a szüleimnek... Vagy van bárkinek valami ötlete, hogyan lehetne ezt titokban tartani?
"De valószínűleg itt ahol élek a hozzad hasonló gondolkodású szülők miatt van gyereknek betöltött 16 éves kortól teljes joga bizonyos dolgokat, így pl az orvosi kérdéséket is teljesen magánügyként kezelni." - így van. Én mondjuk az osztrák hozzáállást támogatom a 14 éves korhatárral.
2019. jún. 1. 15:17
32/126 anonim válasza:
Na igen, bizonyos kérdésekben az is elegendő korhatár. Itt ha a gyerek 16 alatt megy az orvoshoz és valami olyan gond van, amiről az orvos úgy látja, hogy a szülőnek tudnia kell róla, akkor felhívja.
2019. jún. 1. 15:21
33/126 anonim válasza:
"Itt ha a gyerek 16 alatt megy az orvoshoz és valami olyan gond van, amiről az orvos úgy látja, hogy a szülőnek tudnia kell róla, akkor felhívja." - igen, az teljesen normális, az osztrákoknál is dönthet úgy az orvos, hogy az adott gyerek esetében szükséges a szülő megkérdezése... nyilván, ha a gyereknél van valami extra rizikófaktor, vagy ha a gyerek láthatóan nem érti meg, miben kell döntenie.
2019. jún. 1. 15:33
34/126 anonim válasza:
És azt miért hangoztatjátok folyamatosan, hogy "ha ilyen nagylány vagy"? Ti nem voltatok "nagylányok", mikor tizenévesen rátok jött a reszelhetnék? Ó, micsoda emberileg hibátlan társaság tud pont ezen a nyavalyás oldalon összegyűlni. "Haha én jobb vagyok nálad, mert 20 éves koromig nem feküdtem le senkivel", "haha én jobb vagyok nálad, mert még nem kerültem ilyen helyzetbe", "haha én jobb vagyok nálad, mert tudok beszélni az anyámmal mindenről". Mindezt felnőtt emberként rendezitek itt le egy kamasszal szemben. Ovisokat is szoktatok bántani, mert még nem tudnak olvasni? Hányan élveztetek el a nyomorult fölényetektől most? A gyomrom kifordul az ilyesfajta önfényező okoskodástól. Őszintén kívánok nektek egy fájdalmas kényszerhelyzetet, amiben egy olyan emberre vagytok utalva, mint például az én anyám volt, aki megvert azért is, mert nem akartam vele boltba menni. A saját ostoba és sértő gondolataitokon túl a világon semmit nem tudtok látni és felfogni. És belőletek lesz szülő, akik miatt a gyerekek majd még inkább meg akarnak kerülni minden olyan helyzetet, amiben be kell avatni valakit, mert anyu úgyis csak megalázni tud. Akkor legyetek most ti is nagylányok, nyeljétek le az egótokat és próbáljatok meg segítő választ írni annak, aki kéri enélkül a gusztusalan bánásmód nélkül. Menni fog? Nem. Most majd valószínűleg én következem és arra is megy majd a mentális maszti, hogy én is milyen kis senki vagyok hozzátok képest. Bizonyítsátok csak magatokat a tiniknek ezen az oldalon, sokkal többek lesztek tőle. Csak azt tudom kívánni, hogy az életben senkihez ne legyen közötök.
2019. jún. 1. 15:51
35/126 anonim válasza:
Én nem gondolom azt, hogy érdem lenne 20 éves korig várni a szexszel, pont ahogy azt se gondolom, hogy mindenkinek 14 évesen kellene elkezdenie.
Azt gondolom, hogy a normális emberi viselkedés az, ha valaki képes felfogni és elfogadni, hogy a szex 14 éves kor felett az illető felek kizárólagos döntése, tehát nem hiba, ha teszik, és nem érdem, ha nem teszik. És mindenki tegye akkortól, amikortól önmaga jónak találja, legyen az a 14 vagy a 20 éves kor akár.
2019. jún. 1. 16:23
36/126 anonim válasza:
34es, ha egy kamasz elég felnőtt ahhoz hogy szexeljen, ráadásul felelőtlenül, akkor ahhoz is legyen elég felnőtt hogy elviselje ha sokan lenézik a butasága és a gyáva megfutamodása miatt. Kolbászt fogni felnőtt volt, de a felelősséget vállalni már nem...
2019. jún. 1. 16:28
37/126 anonim válasza:
25-ös, úgy, hogy ebbe a valamibe egy cseppnyi értelem sem szorult. Az itteni felnőtt nők értelme nem üti meg egy kamaszét, esküszöm. Habzószájú fanatikus magzatvédők.
Ha nálad az értelem mércéje az hogy kamaszként telibe veretem magam majd hason csúszva anyuciék tudta nélkül nehogy büntit kapjak, megpróbálom kikerülni a törvényes utat és bárkinek hazudok, azt mondom, hála az égnek hogy nem vagyok érett gondolkodású, és a környezetemben se senki,
2019. jún. 1. 16:31
38/126 anonim válasza:
#36 rájöttem azért jársz ide szapulni a szerencsétleneket mert nincs aki kolbászt lógasson a szádba :) és ezt máson próbálod leverni :)
2019. jún. 1. 17:09
39/126 anonim válasza:
Na, másik kamu miatt kirakták a kérdezőt, de ti csak bohóckodjatok tovább...
2019. jún. 1. 17:32
40/126 Lili8989 válasza:
Sajnos a CSS.ben jelen kell lennie egy szülőnek. Nincs kiskapu. Mi az oka, h nem mondod el a szuleidnek?
Ha barki keresztény szektas rádír, hogy gyilkos vagy meg a tobbi baromságy tiltsd le nyugodtan!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!