Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Van valami kiskapu ebben az...

Van valami kiskapu ebben az esetben? (abortusz 18 év alatt)

Figyelt kérdés

Még nem vagyok 18 éves (ősszel töltöm be), viszont nem szeretném, hogy a szüleim tudjanak erről az egészről...

De ugye a beavatkozáshoz kell a szülői aláírás, és érdeklődnék, hogy valahogy ezt el lehet hagyni? Pl. ha magánorvos végzi a beavatkozást, vagy magánkórházban történik?! Vagy a papírok aláírásánál elkérik a szülőtől a személyiigazolványt, vagy csak simán alá kell írnia? Mert abban az esetben nem kéne szóljak a szüleimnek... Vagy van bárkinek valami ötlete, hogyan lehetne ezt titokban tartani?

2019. máj. 31. 18:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/126 anonim ***** válasza:
71%

Jahj de bírom ezt a sok, már tikiként is a felelősség mintaképe embereket.... Ha ilyen meg olyan voltál akkor így meg úgy kell... Valahogyan úgyis viseli majd a következményeket, az hogy ti meg is lincselnétek, az meg a ti lelki nyomorotok manifesztálódása. Meg ne magyarázzátok már, hogy hogyan lehet hiba nélkül élni! Tinédzser! Éppen egy olyan korszak ez amikor marhára ciki minden a szülő előtt, egyes szülők meg még erre rá is tesznek! Épp nem rég volt egy kérdés hogy a 17 éves lány fogyatékos anyja nem akarta aláírni, hogy engedi az abortuszt! Kinek van erre mégis szüksége?

Tikiként - valójában most sem- sosem akartam anyámmal erről beszélgetni, és ugyan védekeztünk de kiszakadt a gumi. Egy barátnőmnek kellett felíratni az eseményutánit mert a doki nem fogadott szülő nélkül! 17 évesen! Arról nem is beszélve, hogy mi lett volna ha nem hat az eseményutáni....

Szóval nyugodjatok meg felelősség mintaképei, szegénynek úgyis végig kell mennie a megalázó procedúrán, legyen ez nektek elégtétel! Aki meg bánatos, mert nem jön össze a gyerek: sajnos nekünk a párom miatt nem lehet baba, hiába adnám oda a fél karom, hogy az imádott férfitől lehessen gyerekem, sosem lehet, mégis felfogom, hogy ez az én problémám, másnak meg az a problémája, hogy jön a gyerek, de egyszerűen nincs itt az ideje, kész, pont! Aki kivan a gyerektelenség miatt az ne itt nézelődjön, mert a gyakori amúgy is divat belerúgni a nyorultabba...

2019. máj. 31. 21:56
 22/126 anonim ***** válasza:
73%
Nem vagy egyszerű helyzetben... Kérdező, nem tudom milyen viszonyod van az édesapáddal, de én neki mondanám el. Mivel, ha jól értelmeztem, akkor alapban anyukáddal élsz, apukádnál meg csak néha alszol. De nem caak ezért választanám édesapádat. Hanem, mert a férfiak ezt az abortusz témát jobban kezelik, mint a nők.
2019. máj. 31. 23:11
 23/126 anonim ***** válasza:
55%

"Egy barátnőmnek kellett felíratni az eseményutánit mert a doki nem fogadott szülő nélkül! 17 évesen! " - na, ilyenkor kell célba venni a betegjogi képviselőt... már csak a többi 15-17 éves érdekében is...

Egyébként Kérdező, amellett, hogy szerintem is embertelen és megalázó ez a 18 éves korhatár Magyarországon, és így ha csak lehet, ki kell kerülni - voltaképp nálad miért fontos a szülők kihagyása? Arcoskodnának? Bele akarnának szólni?

2019. jún. 1. 00:29
 24/126 anonim ***** válasza:
9%
Tudod, mi lenne a legjobb? Ha valahol megcsinálnák titokban és lenne valami jó kis szövődmény, hogy anyád megtudja.
2019. jún. 1. 07:09
 25/126 anonim ***** válasza:
85%
#24 te egy elképesztően undorító féreg vagy már neharagudj. hogy tud értelmes felnőtt nő így viselkedni?
2019. jún. 1. 09:31
 26/126 anonim ***** válasza:
80%
25-ös, úgy, hogy ebbe a valamibe egy cseppnyi értelem sem szorult. Az itteni felnőtt nők értelme nem üti meg egy kamaszét, esküszöm. Habzószájú fanatikus magzatvédők.
2019. jún. 1. 10:23
 27/126 anonim ***** válasza:
20%
Kérdező, a szüleidet nem tudod kikerülni ebben az esetben. Beszélned kell velük. A számonkérő kommentekre adott nagyon magabiztos, öntudatos válaszaid és az alapján, hogy nemi életet élsz, elég nagylány vagy ahhoz, hogy eléjük tudj állni, és el tudd mondani nekik, hogy sikerült teherbe esned. Aki meg itt azzal jön, hogy nem beszéli meg az anyjával a nemi életét, nyilván tudott úgy nemi életet élni, hogy nem esett teherbe. És nem, nem kell jönni azzal, hogy te így meg úgy védekeztél (látszólag nem is nagyon akarsz, helyes) mert valahogy azért a legtöbb felelősen szexelő ember nem szokott azzal szembesülni, hogy besikerült a gyerek. Kiskorúként szexeltél, teherbe estél, innentől nem magánügyed a kis szexuális életed, kénytelen leszel elmesélni anyádnak. Talán elbeszélget veled arról, hogy mit is kell tenni, hogy elkerüld a nemkívánt terhességet.
2019. jún. 1. 12:01
 28/126 anonim ***** válasza:
35%
Nincs kiskapu.
2019. jún. 1. 12:02
 29/126 anonim ***** válasza:
84%

27!

Először is én nem mai gyerek vagyok, az én korosztályom nemigen szexelt 16 évesen. Jócskán nagykorú voltam már az első alkalommal és igen, védekeztem. Szerencsém volt így is, hogy nem estém akaratomon kívül teherbe, mert mint az minden értelmes ember tudja, ah egyetlen 100%ban biztos mód arra, hogy valaki ne essen teherbe az az, ha nem él nemi eletet. Nem, soha nem beszeltem meg anyammal a szexualis eletemet es bevallom őszintén, a gyerekemé sem érdekel. Mindkét esetben megtörtént a felvilágosítás, figyelem felhívás a védekezésre. Illetve ahogy anno anyám nekem, úgy én is elmondtam a lányomnak, hogy ha barmi kérdése vagy problémája van forduljon hozzám bizalommal: veszekedés es szemrehányás nélkül mindenben segíteni fogok.

Külföldön élünk, itt az a tinik számára nagyszerű helyzet, hogy 16 év felett a szül ő nem szükséges orvosi jellegű problémákhoz, kivéve ha életveszélyről van szó. Tehát ha a gyerekem nem tervezetten teherbe esne és nem akarná velem már ennyi idősen sem megosztani, nem lenne akadálya. Nyilván örülnék neki, ha megbízna bennem ennyire, de bakker, ha én kényszerülnek abortuszra biztos nem kötném se az ő, se az anyám orrára. Más kérdés?

2019. jún. 1. 12:12
 30/126 anonim ***** válasza:
89%

30!

Azért az én példám nem átlagos. Anno is és ma is éltek a tinik nemi eletet, amivel a világon semmi probléma nincs.

Nem mellesleg sokszor nem is a szülő az, akinek ezzel problémája van, hanem a vadidegen. Pl te is kiakadsz azon, hohy szexel. Ezzel a hozzáállással a te gyereked majd eltitkolja, hohy némi életet él és egészen biztosan nem mer majd szólni, ha véletlenül teherbe esik. Jó esetben csak addig hallgat, amíg késő lesz és leszh egy unokád, rosszabb esetben meg megpróbálja házilag megoldani, hogy ne legyen.

A szex normális minden életkorban. Kisgyerekként még egyedül oldja meg, idosebbkent kell a partner. Ahol pedig két különböző nemű ember szeretkezik, ott mindig meg van az esély a terhességre. Felnőttek is esnek teherbe védekezés mellett és tinik is, a különbség csupán az, hoyg a társadalom egy része szemellenzős, mint te is és azonnal köpköd az ilyenekre.

Ha az én gyerekem valaha így járna, csak támogatást kapna. De valószínűleg itt ahol élek a hozzad hasonló gondolkodású szülők miatt van gyereknek betöltött 16 éves kortól teljes joga bizonyos dolgokat, így pl az orvosi kérdéséket is teljesen magánügyként kezelni.

2019. jún. 1. 15:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!