Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan hathatnék rá, hogy...

Hogyan hathatnék rá, hogy felfogja, nekünk nincs jövőnk és nem akarom ezt a gyereket?

Figyelt kérdés

A barátommal (akitől terhes lettem) 3 hónapot voltunk együtt. A héten kiderült, hogy terhes vagyok és elmondtam neki, hogy még nem akarok anya lenni, őt sem szeretem annyira, hogy gyereket szüljek neki és egy család legyünk. Ő viszont nagyon akarja/akarta a babát, és összevesztünk. Teljesen más oldalát mutatta, mint eddig és konkrétan megijedtem tőle. Szakítottam vele másnap, de azóta nem hagy békén. Folyamatosan hív, írogat, megjelenik a házamnál csak úgy. A közösségi oldalakon letiltottam, de már két barátja fiókjából is írt. Tegnap azt írta, hogy nem szeretne veszekedni, nem fog kiabálni sem, csak találkozzunk, mert hogy szerinte egy normális lezárást érdemelne a kapcsolatunk.. Ebbe belementem, de mondtam, hogy csak nyilvános helyen és nappal.

Oké, találkoztunk is, elmondta, hogy sajnálja, amiért úgy viselkedett, ahogy és megérti, hogy megijedtem. De ezután ugyanazt a szöveget elkezdte fújni, hogy nem tehetem ezt vele és a közös gyerekünkkel, meg hogy eddig semmi gondom nem volt vele és a kapcsolatunkkal, most mégis mi változott meg... Elmondtam neki újra, hogy én még nem akarok anyuka lenni, más célokat szeretnék megvalósítani a családalapítás előtt, őt sem ismerem olyan régóta, hogy csak úgy rábízzam az életemet, felneveljek vele egy gyereket. Elmondtam azt is, hogy még mindig vannak érzéseim a volt barátom iránt (6 évet voltunk együtt, már az eljegyzés, esküvő is szóba került). Azt hittem, ezzel végre felfogja, hogy mi már nem leszünk együtt, nem lesz gyerekünk. De nem. Még tegnap este is írt, meg ma reggel is becsengetett. Olyanokat ír, hogy ő öngyilkos lesz, ha elveszem tőle a gyerekét, meg hogyha valaha éreztem iránta bármit is, akkor tekintettel leszek rá és nem zárom ki az életemből és ebből a döntésből.

Régen gyógyszereket szedett, mert mentális problémái voltak. De azt mondta, hogy már jól van... Viszont most nagyon félek, hogy újra gondja lettek és nem megy orvoshoz, nem szed rájuk semmit.

2018. márc. 17. 11:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
78%
Képzeld, hogy nem “babáról” van szó, hanem embrióról/magzatról, ami az abortusz pillanatában totálisan életképtelen és fájdalmat sem érez. De te nyugodtan hidd gyilkosságnak, más meg nem tartja annak és hát a törvény sem téged igazol... Arról már nem is beszélek, hogy ahhoz hogy valaki meghaljon, meg is kéne születnie. Hisz a halál feltétele az élveszületés. De semmi baj, azt hiszel, amit akarsz, de hadd legyen meg mindenkinek a saját véleménye!
2018. márc. 25. 17:45
 72/86 anonim ***** válasza:
11%
Előző, akkor szerinted ha egy 8 hónapos magzatnak hirtelen leáll a szívműködése akkor vele mi lesz? Nem hal meg?
2018. márc. 25. 17:54
 73/86 anonim ***** válasza:
9%
71es, az utolsónak igaza van. ha a te imádott és várt gyereked szívműködése leáll születés előtt pár perccel, akkor ő nem hal meg? Mi történik akkor vele?
2018. márc. 25. 18:13
 74/86 anonim ***** válasza:
79%
Alapvető probléma már ott kezdődik, hogy egyáltalán össze akartok hasonlítani egy 8 hónapos, kifejlett, az anyamehen kívül önmagától is levegőt venni képes magzatot, egy pár hetes, a nő testén kívül totálisan életképtelen és fejletlen embrióval. Akinek már ezzel problémája van, annak kár bármit is magyarázni...
2018. márc. 25. 20:24
 75/86 anonim ***** válasza:
13%

"Arról már nem is beszélek, hogy ahhoz hogy valaki meghaljon, meg is kéne születnie. Hisz a halál feltétele az élveszületés."

Nem én találtam ki, téged idéztelek.

A fenti állításod szerint, csak az tud meghalni aki már egyszer megszületett.

Maradj következetes az elméletedben és válaszolj a kérdésre, kérlek. Ha nem tudsz, csak személyeskedni, az már nem jó jel.

2018. márc. 25. 20:43
 76/86 anonim ***** válasza:
77%
" "Arról már nem is beszélek, hogy ahhoz hogy valaki meghaljon, meg is kéne születnie. Hisz a halál feltétele az élveszületés." - ez pontosan így van, az újszülött MEGhal, a magzat ELhal.
2018. márc. 25. 23:05
 77/86 anonim ***** válasza:
20%
Szóval teszem azt 8 és fél hónaposan még csak egy magzatról beszélünk ami csak úgy elhal (gondolom az lényegtelen hogy a halott kölköt ilyenkor is MEG kell szülni), néhány héttel később meg már gyerek? Honnantól számít gyereknek?
2018. márc. 25. 23:36
 78/86 anonim ***** válasza:
59%
Onnan, hogy élve megszületik.
2018. márc. 25. 23:43
 79/86 anonim ***** válasza:
11%
Ezt meséld be egy olyan édesanyának, aki várta a gyermekét és 11 vagy 16 hetesen elvetélt, hogy csak egy kis embrió vagy magzat volt, nem ember. Egy várt gyermeknél a 2 csík is gyermeket jelent, életet. Nyilván könnyebb megmagyarázni, hogy még nem lélt és különben is nem érez semmit, ha nem várt gyermekről beszélünk.
2018. márc. 26. 08:35
 80/86 anonim ***** válasza:
71%

"Ezt meséld be egy olyan édesanyának, aki várta .... Nyilván könnyebb megmagyarázni, hogy "

A dolog fordítva működik. Amit én ideírtam, az egy szimpla tény, az a pillanat választja el a tiltott magzatelhajtásért járó egy év felfüggesztettet az emberölésért járó tízenév letöltendőtől.

Te meg próbálod megmagyarázni az ilyen-olyan helyzetben lévők teljesen szubjektív szempontjait.

2018. márc. 26. 08:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!