Hogyan hathatnék rá, hogy felfogja, nekünk nincs jövőnk és nem akarom ezt a gyereket?
A barátommal (akitől terhes lettem) 3 hónapot voltunk együtt. A héten kiderült, hogy terhes vagyok és elmondtam neki, hogy még nem akarok anya lenni, őt sem szeretem annyira, hogy gyereket szüljek neki és egy család legyünk. Ő viszont nagyon akarja/akarta a babát, és összevesztünk. Teljesen más oldalát mutatta, mint eddig és konkrétan megijedtem tőle. Szakítottam vele másnap, de azóta nem hagy békén. Folyamatosan hív, írogat, megjelenik a házamnál csak úgy. A közösségi oldalakon letiltottam, de már két barátja fiókjából is írt. Tegnap azt írta, hogy nem szeretne veszekedni, nem fog kiabálni sem, csak találkozzunk, mert hogy szerinte egy normális lezárást érdemelne a kapcsolatunk.. Ebbe belementem, de mondtam, hogy csak nyilvános helyen és nappal.
Oké, találkoztunk is, elmondta, hogy sajnálja, amiért úgy viselkedett, ahogy és megérti, hogy megijedtem. De ezután ugyanazt a szöveget elkezdte fújni, hogy nem tehetem ezt vele és a közös gyerekünkkel, meg hogy eddig semmi gondom nem volt vele és a kapcsolatunkkal, most mégis mi változott meg... Elmondtam neki újra, hogy én még nem akarok anyuka lenni, más célokat szeretnék megvalósítani a családalapítás előtt, őt sem ismerem olyan régóta, hogy csak úgy rábízzam az életemet, felneveljek vele egy gyereket. Elmondtam azt is, hogy még mindig vannak érzéseim a volt barátom iránt (6 évet voltunk együtt, már az eljegyzés, esküvő is szóba került). Azt hittem, ezzel végre felfogja, hogy mi már nem leszünk együtt, nem lesz gyerekünk. De nem. Még tegnap este is írt, meg ma reggel is becsengetett. Olyanokat ír, hogy ő öngyilkos lesz, ha elveszem tőle a gyerekét, meg hogyha valaha éreztem iránta bármit is, akkor tekintettel leszek rá és nem zárom ki az életemből és ebből a döntésből.
Régen gyógyszereket szedett, mert mentális problémái voltak. De azt mondta, hogy már jól van... Viszont most nagyon félek, hogy újra gondja lettek és nem megy orvoshoz, nem szed rájuk semmit.
" Szia!
Látod, hogy ezt írod: "gyerek". Nem azt, hogy "sejtcsomó". Te is tudod, hogy az a gyerek már él a szíved alatt. A lelke a fogantatás pillanatától kész, élő, teljes értékű ember. Abortálása gyilkosság lenne. Ezért kéne nem idejekorán szexelni az emberekkel. Szóval, ha most abortálod, gyilkos leszel. És vele együtt a saját lelkedet is megölöd. Ettől szenvedni fogsz egész életedben. Az abortusz következménye a "posztabortusz-szindróma", ami egy lelki betegségcsoport, melynek tünetei: depresszió, skizofrénia, anorexia, bulímia, kapcsolati zavarok, öngyilkossági késztetések, egy egész életen át tartó lelkiismeretfurdalás, sikertelenségek, stb. A párod nagyon is jól tudja, hogy egy gyerek érték. Megölése semmiben sem különbözik egy már megszületett ember megölésétől. Már most mindent érez, amit Te, és Titeket, a szüleit szereti a legjobban a világon. Pontosan tudja, hogy nem akarod őt, és csak némán könyörög az életéért, mert elmenekülni nem tud. Könyörülj rajta!! És nem is biztos, hogy egy abortusz után lehet még gyereked, de ha lehet, az is pszichés beteg lesz ettől. Dönts jól! Válaszd az életet!!!
Szeretettel. "
Nem kérek több ilyen, és ehhez hasonló üzenetet!
Undorító dolog, hogy leírtam érthetően, hogy nem akarok gyereket, nem tartom meg. Erre már ez a harmadik felhasználó, aki privátban ír.
Egy élete legelején járó ember meg egy másik, problémákkal küzdő, a volt barátod fog rámenni arra, hogy te, és csakis te számítasz magadnak, miután hoztál egy rossz döntést (összefeküdtél egy emberrel, akiről semmit nem akartál igazából, miközben még mindig máshoz kötődtél.)
Kérdésedre válaszolva, nem tudom, ezt hogyan értethetnéd meg vele. Ő gyereknek tekinti már a benned fejlődő embriót, nem sejtcsomónak, mint te, úgyhogy ő most azt éli át, hogy te a törvény támogatásával szépen megölöd a gyerekét. Ettől szenved, és nem, nem te leszel az áldozat ebben a történetben. Évek óta nem volt komoly kapcsolatom, évek óta nem szexelek, nehogy ilyen helyzetbe kerüljek, és amikor kapcsolatom volt, több, mint 3 hónapot vártunk az aktussal és kettős védekezést használtunk, azt is megbeszéltük, mi lesz, ha nem jönne be egyik sem.
Megértem, hogy rossz érzés azon aggódni, hogy netán miattad árt magának. Az nem feladatod természetesen, hogy ezért hozzá kösd magad, hogy életben tartsd.
De a gyereket én nem lennék képes elvetetni ebben a helyzetben sem, hiszen akkor is elmondható lenne, hogy ott voltam, amikor fogant, az emberi faj egy új egyede, nem kismacska, kiskutya, és nem venném a szívemre, hogy azért szakadjon meg az élete a legelején, mert én szexelni akartam annak tudatában, hogy nincs 100 %-os módszer.
Hmm milyen érdekes, hogy sokan itt azzal jönnek, hogy mégis mi a fenének mondta el, ha úgyse tartja meg... Roppant erdekes, hogy pár kérdéssel lejjebb mikor azt kérdezték titkolta-e már valaki az abot el a parja elől, az mindennek le lett hordva, hogy ilyet hogy tehet valaki és persze h nem. Mikor más meg azt kérdezte elmondja-e a párjának/férjének h terhes de elveteti, akkor meg mindenki bőszen mondogatta, hogy persze hisz az ő gyereke is, joga van tudni róla. Most meg azért pattogtok, hogy minek mondta el. Pfff, ki érti ezeket...
A kérdező továbbra sem öl meg SENKIT, van egy pár hetes fejletlen embrió a hasában és teljesen érthetően a saját életet és terveit tartja előrébb! Joga van úgy dönteni, ahogy neki megfelel. Inkább azoktól mentsen meg a jó Isten, akiknek fontosabb egy fejletlen embrió a tulajdon barátnőjüknél vagy épp feleségültől!! Bottal nem érnék olyan emberhez, akit jobban foglalkoztat a hasamban levő embrió, mint én magam..Szép..
Ha tényleg pazichopata a srác, akkor en azt mondanám, hogy elment a baba, mert stresszeltem azok a dolgok miatt, amiket mondott.
Talán ebből értene...
Igen...igazuk van azoknak akik írták hogy mond azt a pasinak, hogy elvetéltél a sok stressz miatt, vagy hogy meg jött. Aztán szépen elmész az orvoshoz és teszed a dolgod.
Szerintem nehéz lesz a pasitól megszabadúlni, mert sztem még mindig problémái vannak.
Nagyon ellene vagyok minden hazugságnak pláne ilyen dolgokban, de ebben a helyzetben egy mentálisan beteg férfitól akivel össz-vissz három hónapot voltál és most konkrétan zaklat neki lehet én is nyugodt szívvel mondanám, hogy sajnos elvetéltem... Ha nagyon csúnyán bánt veled lehet tényleg azt is hozzá tenném, hogy amikor ő ennyire ki borított.
És egy őszinte jó tanács neked kérdező! Mostantól legyél figyelmesebb, ne keveredj kapcsolatba ameddig a volt párod szereted és főleg ne szexelj olyannal akiről még alapvető dolgokat sem tudsz. Sok felesleges stressztől fogod megóvni magadat, ha ezt is fontosnak fogod ezek után tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!