Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek hogy anya felfogja...

Mit tegyek hogy anya felfogja nem oda fogok menni középiskolába ahova ő szeretné?

Figyelt kérdés
8.-os vagyok és már kellene tudni hogy hova megyek középsuliba. Nekem van pár ötletem amit szeretnék megbeszélni anyával. Régebben eldöntöttem hova megyek de már nem az a terv. Anya nem tudja ezt felfogni. Mindig mondogatja hogy nagyon szeretné hogy bejussak, ő nagyon fél hogy nem fogok (több eü.-i problémám van ide meg nem szabad) stb. Egyszer mondta ha nem vesznek tuti agyonver meg nem fogok valami kisegítő iskolába járni és sima gimnáziumba sem (csak érettségit ad szakmát nem, anyának ez a kivetnivalója). Neki csak az a jó. Biztos nem leszek kollégista lehet csak 2 hetenként tudok hazajönni, szeretem én magam beosztani hogy mikor mit csinálok mikor tanulok és mennyit. Megyeszékhelyen lakunk van több mint 10 suli lehet válogatni. Mit tegyek hogy anya megértse? Tudom jót akar de van itt iskola bőven és nem kisegítő féle hanem jó hírű. Már elegem van
2015. szept. 8. 20:31
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Ha van egy megértő tanárod akkor beszélj vele.
2015. szept. 8. 20:41
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen, az osztályfőnök. Azt mondta ma bármi baj van mehetünk hozzá nyugodtan
2015. szept. 8. 20:44
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem, mi a baj a gimnáziummal. Ott legalább tuti olyan érettségit kapsz, amivel akár egyetemre is mehetsz, ha addigra úgy gondolod, hogy olyasmit szeretnél tanulni. De ha mégsem, gimnázium után is simán el lehet végezni bármilyen szakképzést, ingyenesen is. Ezzel pl. érvelhetsz anyukádnak.

Ezen kívül egyetértek azzal, amit az első válaszoló tanácsolt.

2015. szept. 8. 20:48
 4/14 anonim ***** válasza:

"...nagyon szeretné hogy bejussak, ő nagyon fél hogy nem fogok (több eü.-i problémám van ide meg nem szabad)"

Ezt nem teljesen értem. Kizáró oknak számítanak az egészségügyi problémáid abban az iskolában, ahova anyukád szeretné, hogy bejuss?

Bár nem írtad, milyen EÜ-s gondod van, de még ha valaki esetleg részképesség-zavaros is (pl. diszlexia), az sem jelenti azt, hogy ostoba, vagy hogy csak kisegítő iskolában képes tanulni.

Te milyen iskolába szeretnél járni? Gimnáziumba? Én sem értem, mi a gond vele, az ország legjobb iskolái között is vannak "csak" gimnáziumok, amik erős középiskolák, komoly követelményekkel. Szakmát bármikor szerezhetsz, az érettségi után is, ha ez a cél. Talán még érvényben van, hogy az első OKJ-s képzés ingyenes, de ebben nem vagyok biztos. A #2 válaszolóval pedig egyetértek - gimnáziumi tanulmányok során még bőven átgondolhatod, hogy merre szeretnél később továbbtanulni, esetleg jobban fel is készülhetsz az egyetemi felvételihez szükséges tantárgyakból.

A Te elképzeléseddel szemben anyukád milyen (szakközép)iskolára gondolt? A kollégium említése miatt gondolom, másik városba akar küldeni. Melyik megyében laksz? Nehéz elképzelni, hogy megyeszékhelyen ne lenne olyan iskola, ami szóba jöhet.

Amondó vagyok, hogy a középiskola kiválasztása végső soron a Te döntésed. Teljesen érthető, ha anyukád azt szeretné, hogy egy jó iskolába kerülj be, de hogy ebből miért kell teljesen kizárni (és lenézni) a gimnáziumokat, (vagy egyáltalán a helyi iskolákat), az számomra rejtély. Fordulj az osztályfőnöködhöz tanácsért.

2015. szept. 9. 03:55
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

A problémák: a hátam nagyon fáj lehet gerincferdülésem van abba a suliba meg nem lehet csak full egyenes háttal bejutni illetve a tüdőmmel van valami gond (kivizsgálások vannak még) így a futás sokszor nem megy abba a suliba meg naponta több km-t kell futni.

Még nem tudom milyen iskolába mennék de mindenképp szeretnék érettségit.

Az országban talán 2 ilyen iskola van és mindkettő jó messze. Privibe leírom hogy milyen suli

2015. szept. 9. 14:59
 6/14 anonim ***** válasza:
Privibe megirod hol laksz? Hátha igy jobban tudok segíteni
2015. szept. 9. 18:23
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Ha masik varosba mesz inkabb az alberlet ajanlom. Hol tanulnal?
2015. szept. 9. 21:49
 8/14 A kérdező kommentje:
Hogy fizetném az albérletet?? Nem is dolgozhatok
2015. szept. 9. 21:53
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Persze menj nyomorogni egy koleszba az ország másik felére, és tesiztessenek ha nem esik jól.

Ez a te életed. Meg kell tanulnod nemet mondani. Azért mondja, hogy agyonver mert eddig mindent megcsináltál egy ilyen fenyegetés hatására.

2015. szept. 9. 21:53
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt ilyen jellegu gondom tavaly. A suliban egyertelmuen megegyeztunk,a szakot illetoen mar nem volt akkora az egyetertes. En a kettannyelvu osztalyba szerettem volna jarni,edesanyam viszont inkabb a nyelvi elokeszito partjan volt. Igaz,nem volt ebbol nagyobb veszekedes,normalisan erveltunk mindketten. Vegul az gyozte meg,hogy beszelt a nyelvtanarommal,aki azt mondta,nem okozna nekem gondot a ket tanitasi nyelvu szak sem. Most erre jarok,es eddig nagyon tetszik.

A tanacsom: kerd meg edesanyadat,hogy menjen be az ofodhoz fogadoorara. Hatha o jobban meggyozi majd.

2015. szept. 10. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!