Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek hogy anya felfogja...

Mit tegyek hogy anya felfogja nem oda fogok menni középiskolába ahova ő szeretné?

Figyelt kérdés
8.-os vagyok és már kellene tudni hogy hova megyek középsuliba. Nekem van pár ötletem amit szeretnék megbeszélni anyával. Régebben eldöntöttem hova megyek de már nem az a terv. Anya nem tudja ezt felfogni. Mindig mondogatja hogy nagyon szeretné hogy bejussak, ő nagyon fél hogy nem fogok (több eü.-i problémám van ide meg nem szabad) stb. Egyszer mondta ha nem vesznek tuti agyonver meg nem fogok valami kisegítő iskolába járni és sima gimnáziumba sem (csak érettségit ad szakmát nem, anyának ez a kivetnivalója). Neki csak az a jó. Biztos nem leszek kollégista lehet csak 2 hetenként tudok hazajönni, szeretem én magam beosztani hogy mikor mit csinálok mikor tanulok és mennyit. Megyeszékhelyen lakunk van több mint 10 suli lehet válogatni. Mit tegyek hogy anya megértse? Tudom jót akar de van itt iskola bőven és nem kisegítő féle hanem jó hírű. Már elegem van
2015. szept. 8. 20:31
1 2
 11/14 anonim válasza:

Anyukádnak meg kell mondanod, ha igazán szeret, az neki a fontos te mit szeretnél. Nem neki kell abba az iskolába járni hanem neked. Ez a te életed, te döntésed.

Ha szeret, és csak egy kis esze is van, megfogja érteni.

2015. szept. 10. 12:34
 12/14 anonim ***** válasza:

Akkor anyud, azt akarja, hogy szakközépiskolába menj?

Alapjáraton az is olyan, mint a gimnázium azzal a külömbséggel, hogy ott szakmai tantárgyakat tanulsz rajz, ének, stb helyett.

De a 4 év után az is csak érettségit ad. Ha szakmár akarsz szerezni, akkor elkell menned 1 vagy két éves okj-ra. És így a gimnázium után is tudnál szakmát szerezni. Mond meg ezt anyudnak.

Kisegítő iskolába meg fel se vennének, mert ahoz fogyi papír kell, ezt is mond meg neki :D

Nehagyd, hogy anyud döntsön helyetted, mert akkor pokoli lesz az az iskola hidd el nekem....

Nekem anyám töltötte ki helyettem a papírt, mert azt hittem, hogy azt fogja beírni amit mondtam, de nem azt írta és nagyot néztem amikor megkaptam a papírt, hogy felvettek...

És még most se szeretem teljesen.. pedig már 10-es vagyok..

2015. szept. 12. 09:29
 13/14 A kérdező kommentje:

Elmondtam neki hogy mit szeretnék de nem érdekli, mert szerinte sz@.rok ezek a sulik (pletyka szinten hallotta). Ahova én szeretnék menni szakközépiskola arról jót hallottam.

Tavaly is olyan iskolába jártam amit mindenki dícsért és utáltam, most olyanba járok aminek nincs valami jó híre (nem tudom miért) de imádom

2015. szept. 20. 19:36
 14/14 A kérdező kommentje:
Azt mondta vagy elmegyek koleszba vagy itt maradok de költözhetek el mert biztos nem fogok rajta élősködni és nem fog eltartani
2015. nov. 22. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!