Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan lehet feldolgozni az...

Hogyan lehet feldolgozni az elvetetést? Többi lent

Figyelt kérdés
Üdv 21 éves leszek lány 20 évesen egy nem kívánt terhességem volt még csak fél éve voltam párommal mai napig együtt vagyunk már együtt élünk lassan két éve párkapcsolatban.A terhességem meg lett szakítva igen korai szakaszban mai napig gyűlölöm magam miatta ... sem anyagi , munka , szülői szempontból nem volt éppen megfelelő egy babára a helyzet sokáig éreztem hogy nem akarom elrontani senki életét csak úgy a világra hozni valakit akinek lehet nem lesz soha semmie korai kapcsolat lehet apja se lenne rendesen ,azt hittem átgondoltam és ez a leg ésszerűbb megoldás. Viszont mai napig már egy év elteltével is kínoz a lelkiismeretem nagyon sokan vannak olyan állásponton ,hogy az még nem élet de én összeomlottam.A műtét után egy ideig megnyugvás vett körül a lelki béke így kellett lennie nem tudnék neki adni semmit viszont mára már rühellem magam egyenesen gyűlölöm ,azt érzem kezd teljesen felemészteni ez a döntés nem dönthetek más élete felett nem vagyok én senki se hogy így tegyek . Mikor láttam párom unoka öccsével aki annyi idős mint amennyi az én gyermekem lenne kínzó érzésem volt azóta nem tudok ezzel a családi résszel találkozni. Fáj belegondolnom hogy nekem akkor és ott babáznom kell ha rájuk néznék elsírnám magam és az egész család furcsán tekintene rám.Nem a családi ítélettel van bajom hanem a tudat nekem is így lenne most. Ez megbánás lelki sérelem vagy szimpla erkölcs amit nem vettem figyelmebe mikor döntést hoztam ? Vétettem ? Hibás vagyok ? Hogyan foghatnám fel tisztán a képet meddig gyötrődjek mert másokat helyeztem előtérbe meddig fog még végig kísérni ez a mardosó érzés ? Kár volt elhamarkodnom ...?! Nem kérek az előítéletből megszenvedtem eléggé és még most is ez van hasonló sorsúak nektek hogy sikerült ? Főleg így hogy mai napig azzal vagytok akit örökké szeretnétek ..pokoli
2017. szept. 3. 00:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
41%

Szia!

Nincs olyan rossz döntés, amit nem lehet jóvá tenni. Amin most keresztülmész, attól nem félni kell, hanem lehetőségként tekinteni rá. Te felismerted, hogy amit tettél, hiba volt. És ez nagy dolog! Gondolom, ezerszer megbántad már. És ez is nagy dolog. Amit öntudatlanul most teszel, az pedig a megoldás maga: a saját abszolút hiteles példádon elmondani másoknak, hogy nem az abortusz a megoldás, hanem a megfogant élet vállalása. Az abortusz nem megszüntette a gondjaidat, hanem elviselhetetlenné tette a gyötrelmeidet. Így, hogy ezt felvállaltad, ha csak egy ember is hallgat rád, ha csak egy anya gondolja meg magát, akkor is olyat tettél, amit más abortuszos tapasztalat hiányában nem tudna elérni.

2017. szept. 4. 18:51
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem nem pszichológusra, hanem papra lenne szükséged. Ők tudnak segíteni.

Igen, vétettél, és hibás is vagy, de nem vagy egyedül, és ha már veled ez történt, segíthetsz másokon, elmondhatod a te saját kálváriád, hogy mások tanulhassanak belőle.

2017. szept. 6. 05:57
 23/26 anonim ***** válasza:
73%

Azért a pszichológusnak van néhány nagy előnye az egyházakkal szemben, az nem a kiszolgáltatott helyzeteddel csúful visszaélve akar a saját gondolkodásába és értékrendjébe belekényszeríteni, nem a hívei számát akarja növelni, nem az istene akaratát akarja kiszolgálni...

Amit az egyházak ebben a témában képesek bemutatni, az sokszor már több, mint visszatetsző...

2017. szept. 7. 17:54
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

17.54.

Papot írtam, nem egyházat. A pszichológus csak a pénzéért dolgozik, akárkitől is kapja. Lehet, hogy pillanatnyi "eredményt" mutat, de nem számít, az csak kábítószer hatás.

2017. szept. 7. 20:25
 25/26 anonim ***** válasza:
63%

#24, ha hiszed, ha nem, a pap is a munkájáért kapott pénzből él... (mi több, ugyanattól az államtól kapja végső soron egy bevett egyház esetén, ahogy a TB pszichológus is)

Ha a dolog hittérítés-részét nem nézzük, olyan nagy különbség sincs a nyújtott humán-szolgáltatásokban, n.b. a pasztorálpszichológia a pszichológia egyik ága.

A térítésnek meg általában több kára van, mint haszna, kb ugyanaz történik, mint amikor egy depresszióst a mániás fázisba löknek át... addig önmaga számára volt nehezen elviselhető, onnantól a környezete fog idegrohamot kapni tőle - ami persze vissza fog hatni az illetőre is idővel.

2017. szept. 7. 21:36
 26/26 anonim ***** válasza:
85%
Elnézést az offért,de ez kikívánkozik belőlem. Én is abellenes vagyok,de amit itt leműveltek,az hajmeresztő. Ha egy ember megkérdezné tőlem,hogy szerintem mit tegyen a terhességével,nyilván nem lökdösném abortuszra,fel sem ajánlanám neki,de bele sem rúgnék,ha mégis úgy döntene. Kérdem én,ezzel a határtalan bunkózással visszahozzátok azt a magzatot? Vagy megmentetek vele egy másikat? Néha azt érzem,hogy kampányolunk a magzat ember voltáról,de arról megfeledkezünk,hogy az abortuszt végző nő is ember és úgy bánunk vele,ahogy én egy csótánnyal nem bánnék,ez öngól nektek is. Nem azért a 20 forintért,de nem tudom elképzelni a jelenetet,hogy valaki a műtőasztalon könnybelábadt szemekkel közölné az orvossal,hogy ő azért gondolta most meg magát,mert az egyik abellenes azt írta,hogy a műtőasztalon dögölne meg és ez annyira megérintette. Értitek,hogy mire akarok kilyukadni? Ne így! A kérdező meg már túl van rajta,hiába hőbörögtök,ezzel nem lehet se visszacsinálni,se nem fog elgondolkodni így senki,aki abortuszra készül. Na,ennyit a motivációs beszédről és bocsi mégegyszer az offért,de már egyre kevésbé értem,hogy kinek jó ez a sok vegytiszta bunkózás.
2017. szept. 9. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!