Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan lehet feldolgozni az...

Hogyan lehet feldolgozni az elvetetést? Többi lent

Figyelt kérdés
Üdv 21 éves leszek lány 20 évesen egy nem kívánt terhességem volt még csak fél éve voltam párommal mai napig együtt vagyunk már együtt élünk lassan két éve párkapcsolatban.A terhességem meg lett szakítva igen korai szakaszban mai napig gyűlölöm magam miatta ... sem anyagi , munka , szülői szempontból nem volt éppen megfelelő egy babára a helyzet sokáig éreztem hogy nem akarom elrontani senki életét csak úgy a világra hozni valakit akinek lehet nem lesz soha semmie korai kapcsolat lehet apja se lenne rendesen ,azt hittem átgondoltam és ez a leg ésszerűbb megoldás. Viszont mai napig már egy év elteltével is kínoz a lelkiismeretem nagyon sokan vannak olyan állásponton ,hogy az még nem élet de én összeomlottam.A műtét után egy ideig megnyugvás vett körül a lelki béke így kellett lennie nem tudnék neki adni semmit viszont mára már rühellem magam egyenesen gyűlölöm ,azt érzem kezd teljesen felemészteni ez a döntés nem dönthetek más élete felett nem vagyok én senki se hogy így tegyek . Mikor láttam párom unoka öccsével aki annyi idős mint amennyi az én gyermekem lenne kínzó érzésem volt azóta nem tudok ezzel a családi résszel találkozni. Fáj belegondolnom hogy nekem akkor és ott babáznom kell ha rájuk néznék elsírnám magam és az egész család furcsán tekintene rám.Nem a családi ítélettel van bajom hanem a tudat nekem is így lenne most. Ez megbánás lelki sérelem vagy szimpla erkölcs amit nem vettem figyelmebe mikor döntést hoztam ? Vétettem ? Hibás vagyok ? Hogyan foghatnám fel tisztán a képet meddig gyötrődjek mert másokat helyeztem előtérbe meddig fog még végig kísérni ez a mardosó érzés ? Kár volt elhamarkodnom ...?! Nem kérek az előítéletből megszenvedtem eléggé és még most is ez van hasonló sorsúak nektek hogy sikerült ? Főleg így hogy mai napig azzal vagytok akit örökké szeretnétek ..pokoli
2017. szept. 3. 00:49
1 2 3
 11/26 kikkina88 ***** válasza:
81%
2 gyermekes anyakent irom neked,ne gyotord magad.rettento nagy felelosseg anyagi teher egy gyerek.mire mentel volna ha megszulod felnevelni meg nem tudod?!anyagilag nem tudod biztositani neki ami kell.akk mar lelkileg sem fogod tudni mert ki lennel keszulve az anyagiaktol...hidd el h akk es ott jol dontottel.a gyermeked erdekeit tarzottad szem elott.egy gyereknek sem jo ha bizonytalansagban kell elnie...ne gyotord magad...leszel még anya es jo anya leszel amint eljon az ideje.minden jot kivanok.
2017. szept. 3. 11:21
 12/26 anonim ***** válasza:
77%

Nekem ugyan sosem volt abortuszom de nem itélkezek olyan ember elete felett akinek nem vagyok a helyében es sejtesem sincs hogyan es mibol el.. :)

Es az jobb ha a semmire szuli meg? Es nemtud mindent megadni meg kb eladósodnak es majdhogy nem híd alá kerulnek ?

2017. szept. 3. 11:27
 13/26 anonim ***** válasza:
7%
Utolsó, aki meg akarja tartani az meg is oldja. Barátnőm hasonló helyzetben volt, csak őt még otthonról is kidobták. Bentlakós bébiszitter lett, kapott egy szobát és ellátást, és havi 60 ezret, plusz gyes, családi és gyerektartás. Havi 100 ezre megvolt úgy hogy nem kellett ételt, lakást és rezsit fizetnie. Összesen két hetet nem dolgozott szülés után, már négy éve ott él, és félre is tud tenni. Ráadásul ha a kérdező egyetemista, akkor még a diplomás gyed is járt volna...
2017. szept. 3. 11:37
 14/26 anonim ***** válasza:
19%

Próbáljatok meg beszélgetni erről a pároddal, az sokat tudna segíteni!

És a Ráhel Szőlőskertje oldalt érdemes még megnézni.

((Amúgy az a szomorú, hogy ez nem csak a Te felelősséged, hanem a Téged körülvevők és a társadalom felelőssége is..))

Nagy ölelés!

2017. szept. 3. 11:51
 15/26 anonim ***** válasza:
17%
Utolsó, miért is lenne bárki más felelőssége a kérdezőn és a pasiján kívül?
2017. szept. 3. 11:52
 16/26 anonim ***** válasza:
98%
Komolyan mondom h ép ésszel fel nem tudom fogni ezt a hozzáállást. NEMTUDOD ,milyen élete van. megis milyen jogon ítélkezel és beszélsz ilyen könnyen... úristen..
2017. szept. 3. 11:58
 17/26 anonim ***** válasza:
18%
Akármilyen élete is van bárkinek, a felelősségteljes fogamzásgátlás használata bárkinek elérhető. Én nem ítélkezem, mindenki azt csinál a testével amit akar, de utána ne hisztizzen, mert attól meg falra mászok. Hozott egy döntést, éljen vele együtt, ne sajnáltassa magát.
2017. szept. 3. 12:10
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó szavakat nem hisztiztem senkinek én AZ ILYET ÁTÉLT emberek tanácsát kértem... nem kívánom senkiken hogy ilyet éljen át de a lelki gyötrődést átadnám nekik aztán mit írnának... a 14 es válaszoló nagyon cuki volt és még sokan mások a 2 gyermekes anyuka is tisztelem hogy nem csak a fikázás jön aki ép ésszel olvasta el és van benne némi emberség logika felfogja. köszönöm a válaszokat
2017. szept. 3. 20:58
 19/26 anonim ***** válasza:
16%

Szia, nekem ez segített:

[link]

A maiige oldalán ingyen meg tudod rendelni.

2017. szept. 3. 21:24
 20/26 anonim ***** válasza:
91%

Nézd ezt megtetted, gyászold meg és engedd el. Akár örökbe is adhattad volna, de feltételezem az is kicsinált volna lelkileg. Komolyan mondom, hogy szedd össze magad, ne sajnáld saját magadat! Az első mondatom szerintem helyre tud tenni mindent. Ha megszülöd a nyomorúságba, az sem lett volna jó.

Jó tanács: ne a majdani gyermekeddel próbáld kárpótolni magadat, az elvesztettet. Kérj tőle bocsánatot, és engedd el! Magad miatt, a további életed miatt.

2017. szept. 3. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!