Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ilyen esetben elmondanátok a...

Ilyen esetben elmondanátok a párotoknak, hogy abortuszra mentek?

Figyelt kérdés

A barátom kb. 8 éve akar gyereket, a volt feleségével éveken át próbálkoztak, eredménytelenül.

Köztünk még sosem jött szóba a babatéma, egyrészt, mert én fiatal vagyok még ehhez, plusz rendesen csak fél éve vagyunk még együtt.

Viszont tegnap megtudtam, hogy terhes vagyok és nem tudom, hogy megmondjam-e neki. Nem fogom megtartani, de tudom, hogy a barátomnak ez a legnagyobb vágya. Hiszen az anyagi dolgok nem jelentenek neki akadályt és mondta, hogy egy saját gyerekkel teljes lenne az élete... Ezzel mintha összetörném valamennyire a szívét, hogy közlöm, hogy lehetne, de miattam nem...

2017. máj. 30. 16:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/118 anonim ***** válasza:
56%

Nem szükséges egy nőnek mindig, mindent bevállalnia csak azért, hogy "ne dobja ki a pasi".

Ennél sokkal fajsúlyosabb érvek vannak az életben.

2017. máj. 30. 16:54
 12/118 A kérdező kommentje:

Nem fogom megtartani, ezt most szeretném leszögezni. Aki csak ezért akar írni, megkérem, hogy ne tegye.

Még csak fél éve vagyunk rendesen együtt. Nem élünk együtt, nemrég lett vége a házasságának. Egy gyereknek stabil háttér kell, és nem csak az anyagiakat illetően.

Plusz én itt vagyok még egyetemistaként, egy napot nem dolgoztam még soha, így biztos, hogy nem fogok gyereket vállalni. Mert oké, most még támogatnak a szüleim,a barátommal is szinte tökéletes a kapcsolatunk, de sosem lehet tudni, hogy mi lesz 5-10-25 év múlva.

2017. máj. 30. 16:56
 13/118 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem mondod el, akkor is fogja látni rajtad, hogy valami nem kerek és addig fog nyúzni, míg ki nem szedi belőled.

Ha meg utólag tudja meg, akkor szakítás is lehet a vége(nem mintha egyébként nem).

Ezt muszáj lesz kettőtöknek átbeszélni. Lehet, ha látja rajtad mennyire kétségbe vagy esve, akkor nem fogja rád erőltetni a szülést. Egyébként sincs semmibe beleszólása, mert a saját tested felett te rendelkezel, de attól még jó ha tud erről.

2017. máj. 30. 16:56
 14/118 anonim ***** válasza:
73%

Ne haragudj már, de ha a párod (aki ezek szerint jóval idősebb nálad, lassan ki is fut az időből) MINDEN VÁGYA, hogy gyermeke, de inkább több gyermeke lehessen, ez az álma, emiatt hagyta el a feleségét, te meg nem akarsz neki gyereket szülni, sőt, elveteted, amelyik már összejött volna, akkor mi a halál f***áért vagy vele? Hogy még több évet elvegyél az életéből, gyerek nélkül? Vagy reménykedsz, hogy majd egyszer beletörődik és elfelejti?

Mit kapsz tőle, hogy ennyire nem engeded? Sok pénzt? Jó szexet? Házat, autót?

Mert ha annyira szeretnéd és valóban boldoggá akarnád tenni, akkor nem kapartatnád ki azt a gyereket, főleg, mert lenne miből eltartani. Nem vagy te sem már olyan fiatal.

Egyáltalán nem támogatom a fiatalon szülést, sem az idióta kapcsolatba szülést, sem a semmire szülést, sem azt, hogy ilyenek szüljenek, mint te, szóval a döntésed amúgy jó... csak ott b***tad el, hogy a pasid életét tönkreteszed közben.

Most elveszed talán az utolsó esélyét, hogy elérje az álmait. Ha meg egyszer véletlenül kiderül, neked fog sírni a szád. Vagy ha neadjisten mégis akarsz majd tőle gyereket, de már nem fog összejönni.

Komolyan, bakker, akár az eszeddel, akár a szíveddel, de gondold már át... szerinted normális, amit csinálsz? Kinyírod a pasid talán egyetlen leendő gyerekét, belehazudsz a képébe, aztán hülyíted még éveken át, mintha mi sem történt volna? Idióta vagy?

2017. máj. 30. 17:00
 15/118 anonim ***** válasza:
74%
Szóval miért is vagy vele, ha ennyivel idősebb nálad és még az álmaitok is teljesen különböznek?
2017. máj. 30. 17:01
 16/118 anonim ***** válasza:
78%
Akkor talan vedekezni kellett volna.
2017. máj. 30. 17:01
 17/118 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom, hogy soha nem lesz gyerekünk. De addig nem, amíg tanulok

Így nőttem fel, hogy az anyám pasiról pasira ment, a pénzért és a drága ajándékokért tűrte a megcsalásokat, mindent elnézett.

Most, az utolsó férjével boldog igazán, én nem szeretnék ilyen életet.

2017. máj. 30. 17:04
 18/118 anonim ***** válasza:
76%

"Nem vagy te sem már olyan fiatal. "

De fiatal 21 évesen. Én ennyi idősen még épp csak befejeztem a sulit és kezdtem dolgozni, ő meg még egy percet se dolgozott életében. És ezzel a nagy átlag így van ebben a korosztályban.

A csávónak is lehetett volna több esze, hogy nem egy egyetemistával kezd, hanem a saját korosztályából.

2017. máj. 30. 17:05
 19/118 anonim ***** válasza:
93%
El kell mondanod neki, vagy szakítani. Ezek az opciók.
2017. máj. 30. 17:06
 20/118 anonim ***** válasza:
63%

Nem szeretem az abortuszt de a kerdezo helyeben valahol ertheto. 21 eves, a pasas feltehetoleg sokkal tobb. O iskolas, a pasas felnott dolgozo. Fel ev raadasul lofing. Lehet hogy ket honap mulva rajon a pasi hogy nincsenek egy szinten es keres egy hozzaillo felnott not. Szoval en sem biztos hogy a szulest tanacsolnam egy ilyen felemas kapcsolatba.....

Viszont elmondani el kell. Ha elhallgatod, azzal azt bizonyitod hogy nem tiszteled, nincs koztetek lelki oszinteseg, bizalom, semmi..... egy eleten at nem is titkolhatod, mert ha majd esetleg megis egyutt maradtok es gyereket terveztek, ott a kortortenet miatt MINDENHOL (orvos, vedono, korhaz, vizsgalatok) megkerdezik hogy volt-e abortuszod, mikor es miert. Belekerul a kiskonyvedbe. Tehat akkor ugyis megtudja...es ha akkor tudja meg, ugy kirak mint macskat szarni.

2017. máj. 30. 17:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!