Ilyen esetben elmondanátok a párotoknak, hogy abortuszra mentek?
A barátom kb. 8 éve akar gyereket, a volt feleségével éveken át próbálkoztak, eredménytelenül.
Köztünk még sosem jött szóba a babatéma, egyrészt, mert én fiatal vagyok még ehhez, plusz rendesen csak fél éve vagyunk még együtt.
Viszont tegnap megtudtam, hogy terhes vagyok és nem tudom, hogy megmondjam-e neki. Nem fogom megtartani, de tudom, hogy a barátomnak ez a legnagyobb vágya. Hiszen az anyagi dolgok nem jelentenek neki akadályt és mondta, hogy egy saját gyerekkel teljes lenne az élete... Ezzel mintha összetörném valamennyire a szívét, hogy közlöm, hogy lehetne, de miattam nem...
#110, a dolog sokkal egyszerűbb: a WHO definíciója szerint az egészség az a fizikai, mentális és szociális jóllét állapota. A nem kívánt terhesség mindhármat veszélyeztetheti. Az meg a magzatvédők privát magánügye, ha ebből ők ex has, csak az első esetet ismerik el jogosnak. Ettől még az orvosnak magával az egészséggel, tehát mindhárommal törődnie kell.
(és minden hivatásnak megvannak a nemszeretem-dolgai, egy igazi tanár is utál buktatni, egy igazi kertész is utál fát kivágni... attól ezeket még el kell végezni)
Irigyellek azért.
Azt írod, hogy 21 éves vagy, soha egy napot se dolgoztál még, de van saját lakásod, autód, nincsenek anyagi gondjaid. Szerintem azt akartad mondani, hogy a szüleid mindent alád raktak egész életedben.
Szerintem a magzatvedok akkor tudnak olvasni ha akarnak, persze akkor sem mindig sikerul megerteniuk az adott szoveget.
A kerdezot elkezditek tamadni, hogy csak egy ribi, utana pedig, hogy csak henceg a vagyonaval...logika.
Utolsó, attól, mert valaki orvostan-hallgató, orvos, vagy épp szülésznő teszem fel, még ne válik hirtelen 100%-ossá egyetlen ma ismert fogamzásgátló módszer biztonsága se, minden tévhittel szemben se a tabletta, se a spirál, se az óvszer hatása nem nő meg egy diplomától:)
Ezt azért tudhatná, aki orvosit végzett:)))
ha nem hallottál még a Pearl-indexről, akkor nagyon remélem, a betegek érdekében, hogy kibuktatnak az orvosiról!
facepalm.
#115 Helyesbítek:
szerencsétlen betegek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!