Nem várt, nem kivánt terhességeknél miért a nöt teszik általában felelössé, hogy felelötlen? A férfi?
A legfontosabb hátrányai:
csökkent szexuális élmény,
latex allergia esetén nem használható,
szexuális együttlét közben lecsúszhat.
A gumi óvszer hátrányai
Tompíthatja a férfi érzéseit, de éppen ez előnyös is lehet a korai magömlésben szenvedőknek, mert több ideje marad a nőknek, hogy eljusson az orgazmusig. Egyes nőknél felléphet allergia az óvszer anyagával, vagy a spermicidiummal szemben.
Hátránya, hogy nem mindenki tűri el az óvszer tapintását és szagát, vannak akiket zavar a szeretkezésben, sok férfi utálja, mert azt állítja, hogy nem érez semmit, másokat pedig meggátol a merevedésben.
csökkent szexuális élmény - de nem teszi élvezhetetlenné.
latex allergia esetén nem használható - szerencsére nem mindenki allergiás rá és feltalálták már a hipoallergén óvszereket is.
szexuális együttlét közben lecsúszhat - ha megfelelő méretű óvszert használ valaki, aki ez szinte kizárt.
Meg aztán minden védekezési módszernek van számos hátránya, egészségügyi szempontból meg akár sokkal veszélyesebbek is, mint egy óvszernek.
Szóval szerintem had' döntse már el mindenki maga, hogy kinél mi a legműködőbb védekezési módszer, mi az ami bevált és mindkettejüknek egyformán megfelel.
"És nekem mondhat bárki bármit, ha a tapasztalataim teljesen mást igazolnak," - khmmm...
"Vagy csak szimplán szerencsém van és mindig kifogtam a "kisebbségbe" tartozó férfiakat, akiknek nem jelentett gondot az óvszerhasználat és semmilyen merevedési gondjuk nem volt tőle.:)" - valószínű, hogy így van. Én direkt nem jöttem személyes tapasztalattal, mert az sem általánosítható, hogy én mit tapasztaltam... de azt kell mondanom, hogy az eddigi kétjegyű számú szexuális partnereim közül 1 azaz egy ragaszkodott az óvszerhez - ilyen módon nem is lett szex a dologból... illetve hát a jelenlegi párommal is elsőre úgy próbáltuk volna... nem egy kellemes emlék, bár utólag persze már röhögünk rajta... de mondom, ez meg az én személyes - nem általánosítható - tapasztalatom, valójában azért nem gondolnám, hogy a nők néhány százaléka lenne csak óvszerpárti az első alkalmakkor pláne... nekem mázlim volt, ennyi, és nem több.
Meg linkelni én is tudok.
És itt nem a tudományból, hanem a személyes tapasztalatokból indultak ki:
Ne érts félre, itt nem arról van szó, hogy eleve kizárnék bármit is, és egy óvszerpárti semmi mással, csak óvszerrel nemi életet élő nő lennék.
Mert nem. Sőt. Először több, mint 4 évig szedtem fog. gátlót. Semmi gondom nem volt vele, semmi problémát nem okozott. Aztán babát terveztünk. Össze is jött. Aztán szülést követően ismét visszatértem a fog. gátlóhoz. Nem működött. Nem bírtam. Többfajtát próbáltam, egyik sem vált be. És senkinek nem kívánom, hogy azt átélje, amit akkor én. Meg azt az orvosokra és gyógyszerekre költött pénzt is tudtam volna jobb helyre is tenni.
Tehát innentől fogva bármilyen hormonális dolog ki lett lőve.
És mivel több gyereket egyelőre nem terveztünk, nem is tervezünk, de még ki tudja, hogy mit hoz az élet (ezalatt értsd, hogy végleges orvosi módokat nem vállalunk be), döntöttük el, hogy marad az óvszer. Mert ha gond van, azt azonnal észreveszed. Arra az esetre ott van a sürgősségi fog. gátlás. Bár még soha nem volt rá szükségem. Míg ez másnál nincs így. Ott már csak az abortusz marad.
Tehát egyszerű, kényelmes a számunkra, tökéletes vele az élvezet és biztonságos. Szóval csak azt szeretném hangsúlyozni, hogy ha nekünk ez vált be, így a jó, akkor uram bocsánat, ha nekünk így jó, amivel is már egy tapasztalat is, igazolás arra, hogy óvszerrel is lehet tökéletes az együttlét, még ha nem is pont olyan, mint nélküle. És akkor nincs nem kívánt terhesség sem, mint amiről a kérdés szólt. Tehát a kecske is jól lakott és a káposzta is megmaradt.
Viszont ha valaki eleve óvszerellenes, annál ez elég nagy probléma lehet. Nem mondom, hogy nincs ilyen, csak az ne várja, hogy a nő tegye tönkre az egészségét esetleg hormonokkal, vagy akarja, hogy a nő vállalja a kockázatot, hogy esetleg terhes lesz. Mert innentől fogva sajnos a nő járhat rosszabbul.
Tehát összegezve, a védekezés mind a két fél kötelessége, ha nem akarnak gyereket és hogy ezt hogy oldják meg, az meg az ő maguk dolga. Mert mindenre lehet pro és kontra véleményeket mondani.
"de ha a férfinak megszűnik az erekciója, na ott nem lesz szex... igaz, az sem élvezhetetlené teszi, hanem lehetetlenné... igaz?"
De bakker, nem minden férfinak, sőt a legtöbb férfinak nem szűnik meg az erekciója az óvszerben, csak azt mondja a végén, hogy hát jobb lett volna gumi nélkül, ezt fogd már föl! Hogy a férfiak nagyon nagy többsége igen is képes végigcsinálni az együttlétet óvszerben és el tud menni!
Nehogy már azt merd állítani, hogy az összes létező férfinek lelankad és képtelen nemi életet élni óvszerben, mert azt te magad sem hiszed el!
"Nehogy már azt merd állítani, hogy az összes létező férfinek lelankad és képtelen nemi életet élni óvszerben, mert azt te magad sem hiszed el!" - miért állítana ilyent bárki is, ha így működne, akkor rég nem lenne óvszer a piacon, mert senki se használná.
Újra elmondom, nem én általánosítok, hanem te:
"Ha a pasi nem akar óvszert húzni, akkor nem kell vele ágyba bújni, ez ennyire egyszerű. "
"Az óvszerben is igen intenzív érzéseket lehet érezni. Nem az óvszerrel van baj, hanem a pasi felfogásában. A legtöbb inger ugyanis nem odalent, hanem a fejben keletkezik. Ha egy pasi elhatározza, hogy márpedig az óvszer fúj, ő már pedig nem, akkor persze, hogy nem fogja élvezni a szexet óvszerrel."
"Az óvszer csak azoknál okoz gondot, zavart, aki már eleve bebeszéli magának fejben, hogy neki márpedig az óvszer kizárva."
(stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!