Nem várt, nem kivánt terhességeknél miért a nöt teszik általában felelössé, hogy felelötlen? A férfi?
"A férfiak többsége az óvszer viselését nem érzi természetesnek vagy kellemesnek, és elsődleges hátránya az ő szemszögükből, hogy csökkenti a nemi örömöket, és a merevedésükben is zavarokat okozhat"
Az értelmezés megy azért? Zavart okozhat. De nem feltétlenül okoz! Az óvszer csak azoknál okoz gondot, zavart, aki már eleve bebeszéli magának fejben, hogy neki márpedig az óvszer kizárva.
Érdekes, 14 éve élek nemi életet, több férfival is és nem gondolnám, hogy csak én vagyok ilyen peches, hogy mindig gyorstüzelőket fogtam volna ki, de speciel egyiknek sem volt gondja az óvszerrel, azzal már annál inkább, hogy mindig vissza kellett, hogy fogják magukat (igen, óvszerben!), hogy ne menjenek el olyan hamar, mivel egytől egyig nagyon élvezték. Egyiküknek sem volt merevedési gondja, sőt!
Szóval ha valaki azt mondja, hogy óvszerrel nem lehet jó a szex, akkor ott pszichésen van a probléma, illetve két ember gondolkodásmódjával!
#32 "Az értelmezés megy azért? Zavart okozhat. De nem feltétlenül okoz! Az óvszer csak azoknál okoz gondot, zavart, aki már eleve bebeszéli magának fejben, hogy neki márpedig az óvszer kizárva." - ez a demagógia iskolapéldája, már bocsi. Az első állításod egy evidencia (igaz, senki se állította az ellenkezőjét, senki se mondta, hogy "mindenkinél, törvényszerűen zavart okoz"), ami látszólag hitelesíti a második állításod, amivel viszont te állítasz "mindenkiről, általában" dolgokat, kizárólag a saját tapasztalataidra alapozva... és egy percig se zavar, hogy sokan teljesen más tapasztalatokkal bírnak, köztük szakemberek is.
Nem, te eldöntötted, hogy "ez a férfi felfogásán múlik" és kész, kinyilvánítod, mint egy hittételt, és mindenki más hülyeséget beszél... szerinted.
Tisztelettel 2 kérdésem lenne:
1, hány gyereket szültél hüvelyi úton?
2, milyen intim mérettel bírtak a partnereid?
Mi köze a szexnek ahhoz, hogy valaki szült-e gyereket vagy sem, vagy az intim mérethez?
Teljesen átlagos méretekkel volt dolgom, 10 és 20 cm között. És nem hüvelyi úton szültem, viszont az utolsó pillanatban lett császármetszés.
És egyébként a nő hüvelye izgalom hatására a férfi intim méretéhez igazodik, míg egy hüvelyi úton szült nőnek is idővel, átlagosan max. pár hónap után minden visszaáll a régire. Tehát nem lesz tágabb a hüvelye, amennyiben valami történt, ott pedig szakemberhez való fordulással megint csak helyre lehet hozni a dolgokat.
És a kérdező pedig egy szóval nem állította, hogy szült volna már. Tehát ez a kérdést érintve nem is ide tartozik.
Egyébként meg igen is orvosilag igazolt, hogy ha valaki, mármint egy férfi teljesen egészséges, akkor ha gondja van az óvszerrel, akkor az ok pszichésen keresendő.
És már bocs, de igen, én tapasztalatból írtam, mert van tapasztalatom. Nekem legalább van. Míg akinek nincs, vagy speciel ki nem állhatja a gumit, na neki nincs tapasztalata, hisz sosem próbálta, sosem élte át.
Én nem mondom, hogy nem létezik olyan férfi, aki szervi okokból adódóan nem érez annyi ingert odalent, hogy az ne okozzon gondot, de a férfiak többségének nincs ilyen jellegű gondja, az óvszer pedig ha valaki megfelelő méretűt használ, akkor annyira vékony, hogy szinte érezni sem lehet, pláne, ha a nőnél is megvan a kellő izgalom (értsd be van nedvesedve).
És egy szóval sem állítottam, hogy ne lenne egy férfinak jobb gumi nélkül, vagy hogy valakinek ne lehetne ezzel tényleg szervi okokból problémája, de tény és erről nyugodtan kérdezz meg egy szakembert, hogy egy teljesen átlagos és egészséges férfinak, ha merevedési gondja lesz az óvszertől, akkor az pszichésen van.
Mert ha valóban az óvszerrel gond lenne, ha annyira élvezhetetlen lenne vele a szex, akkor már rég nem gyártanák, illetve már rég egyes embereknek nem lenne szexuális életük.
És nyilván nem csak hosszú idejű, komoly párkapcsolatokról beszélünk. Egy induló kapcsolatnál is, amennyiben a hormonális dolgok ki vannak zárva, ott az óvszer a legmegfelelőbb. Mert ugye, mint tudjuk, nemcsak a nem kívánt terhességtől véd.
Meg aztán aki fog. gátlót szed, annál is felmerülhetnek olyan helyzetek, amikor is szükséges kiegészítő védekezés, akár óvszer formájában.
"Ezek szerint a nö a hibás, mert a pasinak ugyanolyan jó, csak a finnyás nöknek kellemetlenség a gumi."
Nem, nem így van kérdező.
Finnyás ugyanúgy lehet egy nő is, meg egy férfi is. És valóban óvszer nélkül élvezetesebb a férfinak a szex, mint óvszerben, de ez nem zárja ki azt, hogy óvszerben ne lehetne élvezetes, nagyos is lehet az.
És én, bár oltanak rendesen érte, de számomra mindig is a biztonság volt az első szempont, amikor nemi életet éltem. Vagyis ne legyen nem kívánt terhesség. És mindig olyan férfiakkal voltam, akik hozzám hasonlóan gondolkoztak, felelősségteljesek voltak és kellő intelligenciával rendelkeztek, tehát nem volt téma, hogy mivel védekezünk, hanem védekezünk, mert nem akarunk gyereket, ennyi. És ettől függetlenül soha nem volt dolgom olyan pasival, akinek bármilyen merevedési problémája volt és száz fokon égő tűzzel éltük meg a szexet akár óvszerrel, akár óvszer nélkül.
" de tény és erről nyugodtan kérdezz meg egy szakembert, hogy egy teljesen átlagos és egészséges férfinak, ha merevedési gondja lesz az óvszertől, akkor az pszichésen van. " - nekem úgy rémlik, hogy pont az előbb idéztem egy szakembert...
Akkor szerinted merő mazochizmusból dönt úgy egy rakat férfi ilyen helyzetben, hogy akkor inkább semmilyen szex? Létezhet olyan tény egyáltalán, amivel meg lehet ingatni téged a felelősséget a férfira toló hitedben?
Szerinted egyébként, ha a férfi ilyenkor közölné, hogy "drágám, semmi akadálya a kérésednek, csak előbb légyszi menj el hüvelyplasztikára, intim tornára, és addig meg virítsd légyszi a Viagrát, ha szexet szeretnél óvszerrel" hány nő akadna, aki a kapcsolata iránt felelősségteljesen gondolkodva pont ezt tenné???
(ja, és bónusban tegyük hozzá, hogy a most, itt futó legtöbb hozzászólásos kérdés szerint a férfi ráadásul semmit se nyer a dologgal, ha véletlenül bekövetkezik a terhesség, a nők zöme ugyanúgy az "az már egy kis életke" pártjára áll)
Kedves válaszoló!
Te olyan együgyű vagy, hogy az csak na.
Te csak a sajátodat fújod, a másik véleményére még véletlenül sem adsz.
Nekem semmi bajom azzal, ha valakinél működnek a hormonos dolgok, tehát a nő szed fog. gátlót és nem kell óvszerezni.
Viszont van olyan, hogy valakinél ez egyáltalán nem játszik. Tehát a férfi ilyenkor legyen megértő szerintem a társa iránt, hogy van, hogy ha a biztonságra törekednek, akkor ez is egy lehetőség és teljesen működőképes.
Elég nagy baj van már ott bármelyik fél gondolkodásmódjával, ha ilyen irányból kell vizsgálni egy együttlétet, hogy kinek a felelőssége a védekezés és ki tol ki jobban a másikkal, ha bármelyik védekezési módot is választják.
Szerintem ugyanolyan egészséges és élvezetes nemi élete lehet annak, aki fog. gátlóval védekezik, mint annak, aki óvszerrel, annak is, aki szült már és annak is, aki még nem. Ez nem ezen függ.
És igen is, ha nem kívánt terhesség lesz, akkor a legnagyobbat a nő "szívhatja". Ugyanis neki kell abortuszra mennie, ha úgy alakul, neki kell végig csinálnia a terhességet, megszülni a gyereket, ha úgy alakul. Sőt, a legtöbb nő igen is harcol a gyerekéért, vagyis sokkal ritkább az az eset, hogy anyuka lép le és hagyja ott apukát a gyerekkel, mint fordítva. Innentől fogva sokkal nagyobb rizikót vállal egy nő a nemi élet során, mint egy férfi.
De hozzáteszem, hogy a dolgokat soha nem kellett ilyen szemmel vizsgálnom, mivel mindig is olyan férfiakat választottam, akinél az ilyen dolog nem jelentett gondot. Tehát ha óvszer jön szóba, akkor azzal védekezünk és pont. És ez mindkettőnknek, hangsúlyozom MINDKETTŐNKNEK teljesen megfelel és kielégítő. Ha neked nem, az már a te bajod. Akkor olyan nőt válassz magadnak, akire semmilyen hormonális hatással nincs bármilyen hormontartalmú dolog. Csak azt is vedd számításba, hogy egy bizonyos kor után, ha hosszú távra tervezel, akkor a nő életkora miatt eleve bármilyen hormonális dolog ki van zárva.
És szakemberből is van számos szakember és esetlegesen eltér a véleményük ugyanarról a dologról és sokszor egy kérdést nem csak egy oldalról lehet vizsgálni. Te most egy szakembert idéztél, egy bizonyos oldalról megközelítve a dolgokat.
De ha egy másik szakembert, vagy akár ugyanezt a szakembert kérdezed meg más oldalról szemlélve a dolgokat, akkor lehet, hogy már nem így látnád te sem a dolgokat.
És nekem mondhat bárki bármit, ha a tapasztalataim teljesen mást igazolnak, ha én látom, hogy számos példa van ennek az ellenkezőjére is és mivel az én életem az enyém, nem a szakemberé, így bocsi, de én nem ezt tapasztaltam, amit ez a szakértő leír. Vagy csak szimplán szerencsém van és mindig kifogtam a "kisebbségbe" tartozó férfiakat, akiknek nem jelentett gondot az óvszerhasználat és semmilyen merevedési gondjuk nem volt tőle.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!