Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Nem várt, nem kivánt terhesség...

Nem várt, nem kivánt terhességeknél miért a nöt teszik általában felelössé, hogy felelötlen? A férfi?

Figyelt kérdés
Van, aki nem szedhet fogamzásgátlót. Nem városi legenda, én se szedhetek. (Emellett se lettem várandós, ha nem akartuk épp, nem emiatt a kérdés.)
2017. márc. 4. 04:52
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
54%

Kedves kérdező.

Ha a pasi nem akar óvszert húzni, akkor nem kell vele ágyba bújni, ez ennyire egyszerű.

Számomra akkor igazán férfi egy férfi és kapcsolatra képes, ha a saját izgalma elé helyezi a felelősséget és nem azt nézi, hogy most hú, de nem olyan jó gumiban, hanem azt, hogy tesz rá nagy ívben, hogy csak a gumi jöhet szóba, mert velem akar lenni.

És innentől fogva, akivel ágyba bújok, azzal óvszer használata mellett teszem, tehát nincs nem kívánt terhesség.

2017. márc. 4. 16:46
 22/54 A kérdező kommentje:
Férjek, akik nem szeretik az óvszert valamiért, mit szólnak, ha a feleség azt mondja, hogy gumi vagy semmi? Onnantól kezdve az ő(ffi) igényei háttérben vannak és úgy sexel, amiben hiányzik neki valami?
2017. márc. 4. 17:37
 23/54 anonim ***** válasza:
33%
Én ebből azt, hogy "vagy semmi":) Az ugyanis a másik tökéletesen szimmetrikus.
2017. márc. 4. 17:47
 24/54 anonim ***** válasza:
31%

"Férjek, akik nem szeretik az óvszert valamiért, mit szólnak, ha a feleség azt mondja, hogy gumi vagy semmi? "

Amikor megismerkedtem a férjemmel, fog. gátlót szedtem. Évekig. Aztán babát terveztünk, így abbahagytam. Amikor megszületett a kisfiunk, akkor utána újra elkezdtem fog. gátlót szedni, de minden nyavajám volt tőle. Állandó hüvelyi irritációval és fertőzéssel küszködtem, a sok kellemetlen tünet, illetve az állandó kezelések miatt, amik alatt ugye nem éltünk nemi életet, gyakorlatilag nem volt nemi életünk. Pedig próbáltam többfajtát, kezeltek is mindig mindkettőnket, mégis felléptek a problémák. Így hát mivel gyanakodtam, hogy csak a fog. gátló okozhatja, így abbahagytam a szedését. Onnantól fogva óvszerrel védekeztünk-védekezünk és minden problémámat, mintha elvágták volna. És tudod kérdező, mivel előbb megismertem a férjemet, kitapasztaltam, hogy milyen ember, utána mentem hozzá, így tudtam, hogy bár ő is jobban örülne, ha gumi nélkül csinálhatnánk, de tudtam, hogy ezzel nem lesz semmi gondja, ugyanis felnőtt, felelősségteljes ember, tehát azóta is éljük a nemi életünket ahányszor csak kedvünk tartja, amit mindketten nagyon élvezünk, tehát egyáltalán nincs gondja a férjemnek azzal, hogy óvszert kell használnia.

Úgyhogy erről is ennyit. Meg aztán fog. gátló szedése mellett is bármikor szükségessé válhat kiegészítő védekezési forma, így óvszer. Szóval ha az ember megfelelő férjet választ magának, akkor megint nincs gond!

2017. márc. 4. 18:33
 25/54 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező (#22) bocs, de nekem erről egy vicc ugrik be elsőre, amikor a házaspárnak gondja akad a szexuális életével, és elmennek a pszichoanalitikushoz, aki rábírja őket, hogy ezentúl beszéljék meg az álmaikat.

Na, egyik reggel a nő elkezdi mesélni, hogy -

- képzeld drágám álmomban f*tyikiállításon jártam...

- és, láttál olyant is, mint az enyém? - kérdi a férj...

- persze, de azokat tucatjával árulták - így a nő...

Erre a férj másnap reggel:

- képzeld drágám, úgy látszik megihletett az álmod, mert éjjel álmomban egy p*ncikiállításra tévedtem...

- És, olyan is volt köztük, mint az enyém? - kérdi izgatottan a feleség.

- Persze, volt, és csak egy... abban tartották a kiállítást...

Szóval szerintem a rossz szex okozta állandó feszültségnél, kudarcnál és idegbajnál még a semmilyen szex is lényegesen jobb, azt gondolom... és egy férfiben égig érhet az istenített hatalmas felelősségtudat, ha az óvszerben nem érez elég ingert a szexuális izgalom fenntartásához, akkor bizony nem fog működni így a szex... és néhány kudarc után bizony a kapcsolat se. Ebbe is bele kellene gondolni a tisztelt hölgyeknek - pláne szülés után - a férfihibáztatás mellett... mert persze azt legkönnyebb...

2017. márc. 4. 19:31
 26/54 anonim ***** válasza:
28%
Na igen, jó kérdés, hogy ebben a helyzetben a hölgyek hány százaléka lenne képes felnőtt, felelősségteljes emberként viselkedni a kapcsolat érdekében:)
2017. márc. 4. 20:48
 27/54 anonim ***** válasza:
Csak a saját életemből tudok kiindulni. A férjem azt szokta mondani, hogy gyerek témában mindig a nő dönt. A nő kiválasztja a pasit, akivel esetleg hajlandó lefeküdni, majd dönt a fogamzásgátlás módjáról, ugyanis a pasi hiába akarja így vagy úgy, ha a nő nem megy bele, nincs sex. Nyilván a későbbiekben a gyerekvállalás közös döntés, mégis a nő tesz fel mindent egy lapra. Mi is használtunk gumit, majd fogamzásgátlót aztán jöhettek a babák. Két gyermekünk van. Én nem bánnám, ha ,,becsúszna,, egy harmadik, így nem védekezünk, de nem is görcsölök rajta. Abortusz ellenesek vagyunk, így egy esetleg nem kívánt terhességből is gyerek lenne.
2017. márc. 5. 07:58
 28/54 anonim ***** válasza:
0%

"ha az óvszerben nem érez elég ingert a szexuális izgalom fenntartásához, akkor bizony nem fog működni így a szex"

Mekkora ordenáré nagy hülyeséget írtál! Az óvszerben is igen intenzív érzéseket lehet érezni. Nem az óvszerrel van baj, hanem a pasi felfogásában. A legtöbb inger ugyanis nem odalent, hanem a fejben keletkezik. Ha egy pasi elhatározza, hogy márpedig az óvszer fúj, ő már pedig nem, akkor persze, hogy nem fogja élvezni a szexet óvszerrel. De kérdezd meg bármelyik pasit, akinek nem gond az óvszer, hogy hányszor vannak együtt és hányszor élvezet a dolog.

Mert valakinél nem gond az óvszer használata. Senki nem mondta, hogy nem jobb nélküle, de az egy óriási nagy baromság, hogy azzal ne lehetne nagyokat élvezni, mert lehet! És ha egyszerűen valaki nem akar gyereket (akár egyelőre) és semmilyen hormonális dolog nem jöhet szóba, akkor a legmegfelelőbb az óvszer és ezt nem a nő dönti el, hanem a legjobb házasságokban a férfi és a nő megegyeznek, hogy akkor a lehetőségeket figyelembe véve ez a legmegfelelőbb és kész. És így élnek nemi életet.

Érdekes, nagyon sok párnál ez a dolog abszolút működőképes...

2017. márc. 5. 08:14
 29/54 A kérdező kommentje:
Hogy kell jól használni az óvszert? Körülöttünk senki nem használja, mert problémákat okozott.
2017. márc. 5. 09:28
 30/54 anonim ***** válasza:
0%

#28 " "ha az óvszerben nem érez elég ingert a szexuális izgalom fenntartásához, akkor bizony nem fog működni így a szex"

Mekkora ordenáré nagy hülyeséget írtál! Az óvszerben is igen intenzív érzéseket lehet érezni. Nem az óvszerrel van baj, hanem a pasi felfogásában. "

KONTRA:

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye:

"A férfiak többsége az óvszer viselését nem érzi természetesnek vagy kellemesnek, és elsődleges hátránya az ő szemszögükből, hogy csökkenti a nemi örömöket, és a merevedésükben is zavarokat okozhat.

[link]

De te nyilván jobban tudod, hogy érez vagy mit nem egy férfi, mint egy férfi...

"Érdekes, nagyon sok párnál ez a dolog abszolút működőképes..." - semmi érdekes nincs benne, első sorban az intim méret különbözőségének függvénye. Nem véletlen, hogy pont Japánban nem használják még a prostituáltak se. (HIV-leletet kérnek inkább)

2017. márc. 5. 09:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!