Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Nem várt, nem kivánt terhesség...

Nem várt, nem kivánt terhességeknél miért a nöt teszik általában felelössé, hogy felelötlen? A férfi?

Figyelt kérdés
Van, aki nem szedhet fogamzásgátlót. Nem városi legenda, én se szedhetek. (Emellett se lettem várandós, ha nem akartuk épp, nem emiatt a kérdés.)
2017. márc. 4. 04:52
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
21%
Senkinek nem kötelező óvszer nélkül farkat engedni magába. Főleg olyannak nem, akitől nem akar a nő gyereket. Szóval a nő felelőssége elsődlegesen. Neki kellene erkölcsösnek lenni főleg mert csak ő lehet terhes. Egy baba élete pedig nem játék. Elég szánalmas, hogy sokaknak az abortusz kb annyi, mint felütni egy tojást. Azaz semmi.
2017. márc. 4. 05:09
 2/54 A kérdező kommentje:

Akkor a szegény férfi mindig csak áldozat, mert a szemét, túlhevült, folyamatosan sexet akaró nö szántszándékkal elcsábitja, ezzel a szegény, magatehetetlen, erös férfi sexuális vészhelyzetbe kerül és nem önkielégit, hanem védekezés nélkül az éppen kéznél-lévö nöbe (aki lehet akár feleség is)....?

A férfi a sexben kiszolgáltatott kiagyerek, nincs döntésjoga, felelössége, föleg, ha nöt lát?

2017. márc. 4. 05:19
 3/54 anonim ***** válasza:
82%
Mert könnyebb mást okolni, mint elismerni a saját (rész)felelősséget...!
2017. márc. 4. 06:26
 4/54 A kérdező kommentje:
Nemcsak a párokra, hanem úgy általában a társadalomra vonatkozóan is "kérdés a kérdés" ;)
2017. márc. 4. 06:56
 5/54 anonim ***** válasza:
83%
Mert a terhesség sorsa egyedül az ő döntése. Én nő vagyok, de mindig úgy gondoltam, az én dolgom, hogy védekezzek. Hiszen ha teherbe esek, én leszek az, aki ennek a következményeit a leginkább viseli. A férfi felelőssége max a tartasdijban fog kimerulni, ha nem akar gyereket. Az enyém? Nekem kell abortuszra menni, vagy egyedülálló anyaként gyereket nevelni. Egyértelmű, hogy nekem kell erre figyelnem. Hogy milyen módon védekezek, az meg megbeszélés kérdése, nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag tabletta jöhet szóba.
2017. márc. 4. 07:17
 6/54 A kérdező kommentje:
Akkor a férfi ártatlan és az összes nö, aki ebben a helyzetben van az egyedüli felelös, a férfinak semmi dolga ezzel max annyi, hogy kényelmetln a gumi, ö nem használja, oldd meg egyedül?
2017. márc. 4. 07:36
 7/54 anonim ***** válasza:
62%

Nézd, te vagy a nő. A te testedrol van szó. A te dolgod mindent megtenni azért, hogy ne legyél terhes, ha nem akarsz. Ha nem szedsz fogamzásgátlót, akkor egyértelmű, hogy nem engeded a szexet óvszer nélkül. Fejre is állhat a pasi, ha egyszer te nem akarod. A te felelősséged.

A férfi szintén : ha nem akar gyereket, húzzon óvszert. Akkor is, ha az éppen aktuális azt mondja, szedi a gyógyszert. Ha nem akar gyereket, tegyen meg minden érte, ami rajta múlik, hogy ne legyen.

De mint tudjuk, 100% védelem nincs, így ha mégiscsak besikerul egy nem kívánt terhesség, a nő kell, hogy döntsön róla. Nyilván normális esetben ez megbeszélésen alapul, de a pasi konkrétan semmit nem tehet se az abortuszert, se az ellen. Egyedül a nő döntése, így igen, a nő felelőssége

2017. márc. 4. 07:53
 8/54 anonim ***** válasza:
100%
A védekezés persze mindkettőjük közös felelőssége (kivéve erőszak), de terhesen már a nőnél a "labda" - ami persze a hibáztatás szempontjából paradoxon, ugyanakkor a legtöbb nő szerint is valószínűleg még kevésbé lenne nyerő, ha a férfi is beleszólhatna, mi legyen a terhesség sorsa.
2017. márc. 4. 11:25
 9/54 A kérdező kommentje:
Az nagy hátrány egy nőnek,a nő megítéléséről férfi szemmel, ha a lány nem szedhet gyógyszer és a férfi nem akar gumit húzni, mert úgy nem olyan jó?
2017. márc. 4. 12:20
 10/54 A kérdező kommentje:
Akkor igazuk van az embereknek, hogy felelőtlen, jellemtelen, a testi vágynak ellenállmi alkalmatlan az a nő, akivel ilyesmi esik meg,a férfi az meg csak van, ahogy teremtődött, neki ehhez semmi köze?
2017. márc. 4. 12:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!