Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Akkor is ellenzitek az abortus...

Akkor is ellenzitek az abortuszt, ha a nő sosem akart gyereket, nem szereti őket, és tudja, hogy soha az életben a háta közepére nem kívánja?

Figyelt kérdés

Vagy szerintetek itt is megéri bevállalni, hátha meggondolja magát?

Mivan azzal a sok gyerekkel, aki ilyen szülő mellezt úgy nő fel, hogy sose volt szeretve?

Normális válaszokat szeretnék.

2017. febr. 25. 14:19
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
56%

6:

4-es vagyok.

OK, legyen ez is szempont.

Én tervezett gyerek vagyok. Igaz, apám akart nagyon, és boldog volt, hogy lány lettem. (Előző házasságából volt már két fia.)

Aztán mikor elváltak, anyám velem szemben is megváltozott. Egy bűnöm van: hasonlítok az apámra.

4 éves koromtól egy jó szót nem kaptam, azt se tudtam, mi az anyai szeretet. Verés az jóval több jutott.

Ebben az esetben akkor sokkal praktikusabb lett volna, ha a válás után fejbe lőnek, ha már senki se szeret.

Vagy szerinted van különbség aközött, hogy eleve nem terveztek, vagy terveztek, de mégsem kaptam szeretetet?

Gondolom fordítva is előfordult már elég gyakran. Vagyis nem kívánt gyereket megtartott valaki, és jó anya lett, aki tud szeretni.

2017. febr. 25. 15:19
 12/51 A kérdező kommentje:

Utolsó

Ilyen is van, viszont a sztoriból annyi derül ki,hogy Apukád nagyon szeretett volna.

De az, hogy anyukád akart volna, arról nem esik szó.

Esetedben amúgy jobb lett volna, ha apukád nevel,ha ő szeretett.

Nem tudhatod,hogy anyukád nem csak a társadalmi nyomás hatására szült, meg mert apukád akart egy kislányt, és akkor ez a természetes,hogy születik.

Nem tudhatod, régen ezt nem merték túl sokan beismerni.

2017. febr. 25. 15:51
 13/51 anonim ***** válasza:
6%

Igen, akkor is.

A gyerekek nem csak az anyjuk tulajdonai, rengeteg más ember is hat a gyerekekre, szeretheti is őket.

Oda kell figyelnünk a gyerekekre, mindenkire tartozik, hogy szeretve legyenek.

Ilyen helyzetekben különösen jótékony a vallásos közösségek szerepe, hogy éreztessék az otthon nem szeretett gyerekkel, hogy van, aki szereti.

2017. febr. 25. 16:58
 14/51 A kérdező kommentje:
És mondd csak, hány ilyen gyermeket fogadtál örökbe?
2017. febr. 25. 17:18
 15/51 A kérdező kommentje:

Ha már mindenkire tartozik, gyanítom sokat.

A vallásosra nem írok inkább semmit

2017. febr. 25. 17:18
 16/51 anonim ***** válasza:
35%

az abortusz-ellenzők azért ellenzik, mert magzatot is embernek tekintik, hisz az élet a fogantatástól kezdődik, az élet kiontása pedig gyilkosság.

Ezek után mi értelme feltenni egy ilyen kérdést, ha úgyis tudod a választ?

2017. febr. 25. 17:22
 17/51 anonim ***** válasza:
72%

13.

Ha a tudatlanság és elvakultság fájna, te ordítanál.

Örülj neki, hogy te szeretetben nevelkedtél, és neked nem vágta egyik szülőd sem a fejedhez, hogy te vagy élete legnagyobb hibája, és sose akart, majd nem kellett utána pszichés betegségektől szenvedj, mint az első válaszoló barátja pl...

Örülünk ám az életvédésnek, ami a megszületés pontjáig fontos, a további élete és annak minősége már mindegy.

Aki tiniként a szülei mentális és fizikai bántalmazása miatt lesz öngyilkos, biztos adna érte neked buksi simit.

És igen, én is szeretném tudni, hány bántalmazott gyereket fogadtál örökbe, elvégre az nehezebb, mint itt az életről papolni

2017. febr. 25. 17:35
 18/51 anonim ***** válasza:
80%
Egy idegen ember sohasem adhatja meg azt a szeretet amit egy anyának kellene. Ismerek egy idős nénit aki mindig az anyja szeretetéért küzdött de sohasem kapta meg. Gyerekként is mennyire fájt neki amikor látta hogy másokat mennyire szeret az anyjuk. Ő nem számíthatott senkire.
2017. febr. 25. 17:50
 19/51 anonim ***** válasza:
15%

Más a bántalmazott, és a "nem szeretett".

Tessék odafigyelni, gyermekvédelemhez fordulni, kiemelni a családból. Erre van a közösség, hogy odafigyeljünk, meglássuk a problémát. Védjük a gyerekeket, közösen.

Nem értem, hogy jön ide az örökbefogadás emlegetése. Arról volt szó, hogy nem adja örökbe, hanem az anyjával él, aki nem szereti. Arra írtam, hogy nem az anyja az egyetlen érte felelős felnőtt a környezetében. Erkölcsileg mindannyian felelősek vagyunk, aki tudunk, látunk, gyanítunk valamit.

2017. febr. 25. 17:55
 20/51 anonim ***** válasza:
92%
Az ha egy anya nem szereti a gyerekét nem bántás? Akit nem szeretnek annak a jelenléte is idegesítő. A gyerekotthonban sincs jobb életük. A lányok közül sokan prostituáltak lesznek,a fiúk drogosok. Az ott dolgozóknak ez a munkája nem azért vannak ott,hogy szeressek a gyerekeket.
2017. febr. 25. 18:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!