Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Szegénységre érdemes megtartan...

Szegénységre érdemes megtartani a magzatot?

Figyelt kérdés
Te megtartanád?
2016. dec. 18. 09:53
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
43%

Mi az, hogy szegénység? És milyen kérdés, hogy ,,megtartanám"-e?

Meg van tartva, ott van. Csak nem fogom kiszakítani onnan, ahol ott a helye.

Olyanok ezek a megtartásos kérdések, mintha semmit nem kéne ahhoz tenni, hogy megszabaduljunk tőle.

Nem annyi, mint amikor a bejáratnál a kezembe adnak egy reklám valamit, hogy megtartom-e, vagy visszaadom, hogy köszönöm, inkább adják a következő vásárlónak.

2017. jan. 12. 16:53
 42/48 anonim ***** válasza:
44%

"Aki pedig ma meg tud takarítani 50-80000 ft-ot egy hónapban, az már gyanús, de tuti nem a középosztály "

Mitől lenne gyanús, ha valaki meg tud takarítani ennyit havonta? 2 ember, 2 alkalmazotti fizetés esetén nem olyan extra dolog. Nekünk pl 230 az össz bevételünk, 150 megy el, 80 marad megtakarításnak, hogy ne egyik hónapról a másikra éljünk. És ez még mindig csak alap, a gyerekre való nálunk hiányzik. Többek között ez az egyik oka annak, hogy nálunk nincs gyerek. Ha nagyon akarnánk lehetne, de pénz hiányában semmiképp.

Nem mindenkinek az a célja, hogy elkényeztesse a gyerekét, de az sem, hogy minden váratlan kiadás miatt a feje fájjon, stresszeljen, aggódjon, idegbeteggé váljon.

Egy gyerek a szeretettől, meg attól, hogy babusgatják, még nem marad életben ha nem kap enni, attól, hogy szeretik, még nem lesznek ruhái, vagy ugyanúgy megfagy az otthonában mert nincs pénz pl fűtésre stb.

Ami azt illeti, nem úgy néz ki, hogy csak azok vállalnak kicsit akik 300-at vagy afelett keresnek. Ezért van az, hogy egy nagyobb kiadás (ha pl elromlik a hűtő/mosógép, vagy be kell iskolázni a gyereket, tanszereket kell venni, már gondot okoz és sírnak, idegesek, panaszkodnak, akár a nyilvánosság előtt a hírekben. Ez szerinted normális? Mert szerintem nem az.

2017. jan. 12. 17:18
 43/48 anonim ***** válasza:
Nem, szerintem nem normális, hogy nem 300000 az alapfizetés. :) De arra várni, hogy majd ekkor, meg akkor lehet gyerek mindig megcsúszik, az évek telnek... Amikor érkezik szeretettel kell fogadni. Mindig arra van a keretből, amit szeretnénk igazán. A többi kifogás. Ami felesleg pedig van, aki jó szívvel adja, azt el kell fogadni, aki nem jó szívvel ad, az meg ne adjon. Kapcsoljon át másik csatornára, ha nem tetszik neki, hogy kalapolnak. Ha elmegy valaki az aluljáróban és ott kalapol valaki el lehet menni mellette, nem kell szidni, hogy miért áll oda. Az államnak pedig a gyermek befektetés, tetszik vagy nem, de így van. Hosszútávon új, aktív munkás réteg termelődik. Lehet mondani, hogy és a szegény réteg is újra termeli magát. Igen, az érdemes és érdemtelen is. De a gazdag rétegben is vannak lusták és szorgalmasak is.
2017. jan. 12. 17:54
 44/48 anonim ***** válasza:
21%

Hát, minden esetre, valóban felelősségteljes ember nem teszi kockára egy gyerek életét (amikor már megszületett) azért mert mindenáron gyerek kell neki, ez önző hozzáállás. Arra vállalni, hogy majd lesz valahogy.

Mi gondolunk a következményekre, a jövőre is, és nem fogunk arra várni, hogy vajon majd valaki megszán-e és ad e pénzt vagy nem.

Persze mindig lesznek olyanok akik adományokra ácsingóznak, panaszkodnak, de azért szülnek ha kell ha nem.

2017. jan. 12. 18:37
 45/48 anonim válasza:
31%

Szerintem is felelőtlenség szegénységre, kevés pénzre, gyereket vállalni.

"Mindig arra van a keretből, amit szeretnénk igazán. A többi kifogás."

Ez egyszerűen nem igaz. Ha például albérletben laktok, és nem egy patkánylyuk, akkor az 100.000 alatt nem nagyon van. Ha együtt kerestek mondjuk 160-180 ezer forintot, akkor a lakbér, rezsi, kaja, tisztálkodási szerek kifizetése után mégis hova vállaltok gyereket? Mire? Miből tartjátok el? Mit fog enni a gyerek? Miből lesz ruhája, ha még magatokra sem tudtok költeni, vagy félretenni? A nyomorgás nem valami jó dolog, a gyerek sem szeretné, maximum elviseli, ha már a világon van mert a szülei nem gondolkodtak.

2017. jan. 12. 19:09
 46/48 anonim ***** válasza:
53%
Eleve rossz a számolás, mivel minimálbér van, ugye, így már nem lehet a 2 ember fizetése 160000ft. Azt gondolom, hogy régen is és ma is jól be lehet e mögé bújni. Albérlet, patkánylyuk. Kinek mi a nézőpontja. Élnek emberek a palotákban is meg a kunyhókban is. Hogy kinek a gyermeke boldogabb, azt ez alapján nem tudná megmondani Ön sem. Aki viszont vállalja, hogy nehezebb körülmények közül megszüli a gyermekét, annak bizony segíteni kell. Pont, nem ítélkezni. Albérletbe de sokan születtek nem is olyan régen, és most már felnőtt nemzedék. Dolgoztak a szülők. MOst is dolgozni fog a most várandós is, akár ha bölcsibe adja a gyermekét, akkor már 1 év múlva. Hogy számolgatni kell a pénzt? Igen, ez régen is így volt, tudnának mesélni a nagyszülők. Háború is volt, de mindig felálltak és nem nyüszögtek a gyerekek, hogy miért? Talán kevésbé voltak nagyravágyók. Megtanulták, hogy a kenyérnek és a ruhának, meleg szobának ára van. A munkájuk az ára. Én is dolgoztam a suli mellett, megbecsültem, hogy oda járhatok, ahová. De volt csoporttársam, aki már a 3. fősulit taposta, ügyvéd szülők gyereke, magasról lesz..ta az egészet, ezt is abbahagyta. Pedig volt pénzük, nem a pénz hozta meg a gyümölcsöt. Igen, a meleg szobának, ruhának, kenyérnek ma is ára van. De azért az megsikeredik kevesebb pénzből is, nem ez az akadálya a gyermekvállalásnak.
2017. jan. 13. 11:15
 47/48 anonim ***** válasza:
31%

Nem csak Budapesten élnek emberek, és nem mindenhol 100.000 Ft. egy normális albérlet.

2017. jan. 13. 13:27
 48/48 anonim ***** válasza:
Nekem is az általános felfogásom,hogy nem . De aztán ott van az is,hogy az én szüleim 3 gyereket vállaltak nagy szegénységre, időközben mire én 10 éves lettem nagyon jó anyagi helyzetbe kerültek, mostanra ,hogy én 20+ vagyok meg minden gyereküket el tudják tartani,mindenkinek vettek házat stb. Szóval ,ha akkor ők nem vállnak minket tekintettel a nagy szegénységükre, akkor nem élnénk. Olyan szegények voltunk,hogy mindenki egy ugyanabban a vízben fürdött,alig volt étel,be kellett osztani sokszor éhes voltam,én nem ismertem ilyen-olyan menő játékokat,volt egy babám és azzal játszottam. De érdekes akartak a szüleim és megtermtették kemény munkával a majdnem luxus életet. Úgyhogy igen ,érdemes megtartani,ha más akadálya nincsen.
2018. jan. 30. 21:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!