A feleségem nem akarja a negyedik babánkat, én igen. Nem tehetek semmit?
Sziasztok!
3 gyermekünk van, a legkisebb 3 éves, a legnagyobb 7. Három gyereket terveztünk, de védekezés mellett teherbeesett a feleségem. Elég hamar észlelte a tüneteket magán, a teszt pozitív lett. Ma volt nőgyógyásznál, állapotos.
Nem akarja a babát, mert most végez a fősulival, dolgozni akar és azt mondja, így tudunk többet megadni a 3 gyereknknek.
(Teszem hozzá, magasan az átlag fölötti fizetéssel rendelkezem. Nem élünk nagy lábon, de nem is vagyunk szakadtak)
Tudom, hogy az ő teste, neki kell kihordania, megszülnie, de nekem morálisan nem fér bele az abortusz, pláne, mert vesztettem el testvéremet fiatalon és nem tudnám ezt a veszteséget is feldolgozni.
Igazából csak panaszkodni jöttem, nem tudom őt meggyőzni. Belehalok.
Megkérdeztem tőle, hogy képes-e feláldozni önmagért a babát és a házasságunkat és igent mondott.
Ok, egy dolog, hogy a férj nem segít annyit, mint kellene, de kinek a hibája ez? (Ki tűrte el évekig, hogy rá maradjon minden? Ki szolgálta ki az évek alatt?)
És arról ki tehet, hogy évekig szó szerint bezárkózott a házba? (Ez egyáltalán nem szükségszerű.)
Miért kell a gyerekek helyett levegőt is venni? Miért nem nevelitek őket önállóságra? (Minek mondjuk ceruzát hegyezni helyettük???) Ha ennyire önállótlanoknak nevelik őket, az komoly gondokat fog jelenteni a későbbiekben. Kicsit el kellene engedni a kezüket (és ahogy nőnek, folyamatosan egyre inkább), máris jobban lehetne az idővel gazdálkodni!
Így nem csodálom, hogy a feleség már a meglévő hárommal sem bír.
Az meg, hogy ennyi pénz mellett gondnak élik meg az új ceruzakészlet megvásárlását, szintén nagyon beszédes, akármekkora hitelt is kell fizetni belőle!
Mindez azonban mégsem változtat azon, hogy ez bizony könnyen zátonyra futtathatja a házasságot, és akármelyik fél lépne ki a kapcsolatból, tulajdonképpen mindkettőt megérteném.
Itt nincs jó döntés.
GOndoltam h a férj mintaapa szerepe, ahogy ő saját magát leírta, nem teljesen állja meg a helyét.
De azért rengeteg mindent nem értek a feleség által leírtakba.
Mért csak 7 év után tudtak elmenni moziba? Oké hogy viszonylag kicsi a korkülönbség a gyerekek között, de akkor is 1-1 mozi, vacsi, 2-3 óra távollét néha, minimum egy hónapban egyszer bele kell hogy férjen. Addig vigyáz rájuk a mama.
Ez a "boltba se mentem", ez sem szükségszerű, ez csak anya döntése hogy ő otthon a házba zárkózva neveli a gyerekeket.
750 ezres fizetésből én se értem hogyhogy nem jut még egy 1500 Ft-os ceruzára sem, még ha van is hitel, 2 ovis és egy iskolás gyerek nem jelent még olyan nagy kiadást.
Szóval nyilván vannak gondjai a párnak, nekik kell eldönteni hogy bevállalják-e a gyereket vagy sem.
Nyilván az apának könnyebb a döntés mert őt nem értinti még egy gyerek olyan szinten mint anyát, apának nem lenne túl nagy változás, dolgozna tovább ahogy eddig, viszont anyának még 2-3 évet itthon kéne maradnia, 4 gyerekkel.
Nem fogok itt vitázni a feleségemmel. Mindenesetre nem a pénz miatt nem mentünk moziba, vagy színházba, hanem mert az ő szülei nem vállalták sokáig a gyerekeinkre való vigyázást, az én szüleimnek pedig nem adta oda őket, mondván _megölnék_őket!
Édesanyám 4 gyereket nevelt fel!
A fizetésemhez képest a hiteleink elenyészőek.
Illetve nem dől ki a kerítésünk, nem omlik ránk a tető, csak nem szép és nem akarok rá hitelt felvenni. A ceruza, ruha téma... Nem turkálóból, vagy kínaiból öltöztetjük a gyerekeket (H&M, Takko, stb.), nem igaz, hogy nincs ruhájuk. Egy hét alatt lett elhegyezve a vadonat új ceruza készlet, ezen akadtam ki.
A pénz kezelése témába nem fogok jobban belemenni, mert abszolút irreleváns!
Ami itt "elhangzott" rólam, hogy _szarapa_ vagyok... Ez értelmetlenné teszi a kérdésemet.
Feladom!
Hiába próbáltam meggyőzni arról, hogy nem tudnánk tükörbenézni az abortusza után, hogy örökre bennünk maradna, hogy "mi lett volna, ha", ő ragaszkodik hozzá, hogy élhesse az életét!
Nem akadályozhatom meg ebben, nyilvánvaló módon, de nem vagyok köteles együttélni azzal, hogy életem végéig egy összetört nőt kelljen támogatnom, annak ellenére, hogy én mindent megpróbáltam!
Az én lelkiismeretem nem engedi ezt meg!
A gyermek megszületése 1-1,5 évre "rabszolgasorba" dönti őt? És az abortusz örök lelkiismertfurdalásba!
Màr bocs... Persze lehet mondani hogy az irigység beszél belőlem. Ez sem érdekel, de mondjuk az mindenképp, hogy kb 800.000 Ft- ból havonta, hogy hogy nem jut 2000Ft ceruzàra vagy a gyereknek kabàtra?
40 Milliós hitel törlesztése is " csak" 300.000Ft Akkor is marad félmilliótok havonta. De ebből legyen telefonszàmla 50e+ rezsi 150e+ 50e benzin+100e biztosìtàs akkor is marad 150.000Ft az pedig elég kajàra meg egy ceruzàra vagy kabàtra. Lehet, hogy nem mindenkinek, de havonta lehet pàrezret költeni a gyerekekre.
És ezek a szàmok azért durvàn túlzóak amiket ìrtam.
Mi is 3 gyerekkel vagyunk 500.000Ft kb a bevételünk. 60e hitel, 50e a rezsi, 40 a szàmla( net, teló), 40 a diàkhitelem, biztik 20e, ìgy marad majdnem 300.000Ft amit be kell osztanunk. Ebből kb 100e a kaja, 100e megy félrerakós szàmlàra, a maradék meg uram bocsà elfogy erre arra, suliba ezt azt venni, vagy vmi ruha,egy- egy mozi stb.
Egyàltalàn nem élünk nagy làbon. De jut mindenre úgy is, hogy most über spórolok, hogy nagyobb lakàsba költözzünk.
Abba meg bele se gondolok, hogy vannak nagyon sokan akik 250-300e Ft- ból nevelnek ennyi gyereket. Na ők félrerakni nem tudnak, de mindenük meg van.
Senkinek nem akarok turkàlni a pénztàrcàjàban, de irreàlisnak érzem a leìràst, hogy közel 1 milliós fizetés mellett is majdhogynem nyomorogtok... Valahogy ez nem hihető.
Ő valóban a feleségem. Nekem nincs saját gyk regem, felesleges is lenne.
Ha hasonló a stílusunk, akkor az valószínűleg az együtt eltöltött közel 12 év hatása!
Jajj Istenem mennyi melodrama. Rosszabb mint egy brazil szappanopera. Neha csak nevetgelni,de legfokeppen 'bosszankodni jarok fel erre az oldalra,,. (Nem tudom.miert jo ez nekem) xd nos,szerintem add be a valopert stb. Az elso szamu valaszoloval ertek egyet. Nem ertem. Nekem egy gyerek is sok,nemhogy 3-4 . A felesegednek biztos sok ez mar. Es nem kis felelosseg. Azert kivancsi lennek,hogy te milyen munkaban utazol,ha ennyire jol keresel. En elvegeztem a 8elementaryt,a 3+2 eves kozepiskolat,plusz egy 6eves egyetemet. Megis,csak most hogy kikoltoztem kulfoldre a kulfoldi parommal,csak most keresek jol. Pff
Megertem a feleseged donteset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!