Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi a véleményetek az abortuszrol?

Mi a véleményetek az abortuszrol?

Figyelt kérdés
most mindegy miért. vagy anyagi okok miatt vagy felelőtlenség.. kivancsi vagyok kinek ki a velemenye?
2016. dec. 8. 21:53
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
71%
"Valamennyire azert érzitek, hogy elvileg ti vagytok az elfogadók, amugy meg baromira nem?" - mire gondolsz? Arra, hogy nem fogadjuk el, hogy más ránk (vagy valaki másra) erőltesse a saját értékrendjét, nézeteit?
2016. dec. 13. 19:38
 52/58 anonim ***** válasza:
3%

Ugyis azt csinalsz amit akarsz nem??

Akkor minek..az embereknek a velemene mindig elfog térni ebben a dologban.

2016. dec. 14. 00:16
 53/58 anonim ***** válasza:
78%

Nem az eltérő vélemény a gond, hanem a kifejezés mód. Lehet valakinek valamiről negatív véleménye, de ettől még nyugodtan hangot adhat ennek ember módjára is.

Már csak azért is, mert nem hiszem hogy a világon volt már olyan, hogy valaki (lényegtelen milyen témában) nekiállt habzó szájjal mocskolódni, meg verni a se_ggét a földhöz, mire a másik fél hirtelen megvilágosodott, hogy "nahát, itt ez az elmebeteg, ömlik a száján a mocsok, biztos igaza van".

2016. dec. 14. 00:34
 54/58 anonim ***** válasza:
62%
"Ugyis azt csinalsz amit akarsz nem?? Akkor minek.." na, ez az a kérdés, amit a tisztelt magzatvédőknek kellene feltenni... ugyanis ők szokták lerohanni a másikat, megpróbálni felelősségre vonni - egy olyan nézetrendszer alapján, amihez a Kérdezőnek többnyire semmi köze sincs. És teszik mindezt kibicként...
2016. dec. 14. 00:35
 55/58 anonim ***** válasza:
61%

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, a saját véleményem írom.

Sokáig mélységesen elítéltem az abortuszt.

Aztán a saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy a 12. hétig a terhesség még nem tény, hanem csak lehetőség. Arányaiban is rengeteg terhesség szakad meg ebben az időszakban, abszolút nem lehet még ilyenkor életképes embrióként gondolni arra a sejtcsomóra, ami éppen fejlődőben van, hiszen bármelyik pillanatban spontán is megszakadhat a terhesség. Ilyenkor még a természet is "mindent vagy semmit" alapon szelektál. Ha csak egyetlen sejtben is hiba van, ha az már hibásan osztódik tovább, akkor az embrió életképtelen lesz. Ki van téve a fertőzéseknek és egy sor egyéb veszélyeztető tényezőnek.

A természet úgy rendezte, hogy csak azok a megfogant embriók fejlődhetnek tovább, amelyeknek az életkörülményei minden szempontból, ha nem is optimálisak, de legalábbis kielégítőek.

Azért azzal is célszerű tisztában lenni, hogy az elmúlt évszázadokban az orvostudomány fejlődése révén olyan gyermekek is megszülethettek, akik természetes körülmények között nem születtek volna meg! Ma már képesek orvosolni bizonyos fejlődési rendellenességeket, meg tudnak menteni olyan magzatokat, aki 100 éve még nem születhettek volna meg, mert az anya is, a gyermek is belehaltak volna a szülésbe (pl. 100 éve én sem éltem volna túl a szülésemet és a gyermekem sem).

És ha már az orvostudomány képes rendelkezni arról, hogy kik szülessenek meg, tehát adott egy önrendelkezési jogot az emberek kezébe, akkor ez a másik oldalról is valamilyen szinten kell, hogy érvényesüljön. A természeti törvényekbe így is, úgy is beleavatkozott az emberiség a saját érdekei szerint. Ha pedig ez a lehetőség adott, akkor az én véleményem az, hogy igenis legyen az anyáknak is valamennyi önrendelkezési joga a saját testük, életük felett.

Nem vagyok abortuszpárti, inkább a megelőzésre helyezném a hangsúlyt: a megfelelő felvilágosításra, a védekezés támogatására minden létező módon. Mert az abortusz oka a leggyakrabban a tájékozatlanság. Ezen lehetne érdemben változtatni, meghagyva a nők önrendelkezési jogát.

2016. dec. 16. 12:04
 56/58 anonim válasza:
47%

Ha szükség van rá és valóban indokolt, akkor miért ne. Inkább ez, minthogy világra hozzon egy babát aztán nem tudja normálisan felnevelni anyagi vagy egyéb dolgok miatt.

Így is sokan összevissza potyogtatnak

2016. dec. 21. 19:18
 57/58 anonim ***** válasza:
59%

Nem egy jó dolog, gyakorlatilag egy szükséges rossz megoldás, amikor más intézkedések csődöt mondtak. Én egyáltalán nem vagyok ellene, és nem tartom gyilkosságnak sem, mert nem az.

Aki teherbe esik, de nem akarja megtartani (akármilyen okból), ide tartozik az is, ha az anyagi/párkapcsolati lehetőségei adottak, tehát tudná finanszírozni a gyerek felnevelését, van férje/párja az illetőnek, nem lenne egyedülálló szülő, de csak szimplán nem akar gyermeket, és az abortusz mellett dönt, az vetesse el.

Nyilván a megelőzés lenne az elsődleges, de az intelligens emberek tudják, hogy semmilyen módszer nem 100%, csak ha nem csinálod. Az meg nem életszerű, hogy akkor az ember ne éljen szexuális életet mondjuk átlagosan 60 évig.

Nekem soha nem volt abortuszom, ami azt illeti nem is lehet gyermekem, de nem tudom megérteni mi zajlik azoknak a fejében, akik azzal dobálóznak, hogy ha nem kell a gyerek, akkor inkább adja örökbe a terhes hölgy.

Van valami halvány fogalmuk arról, hogy ez mivel jár? Azt a terhességet ki kell hordani, hogy ez mivel jár, azt már másik hozzászóló leírta (munkavágzés szempontjából, család ítélkezése, barátok elfordulása stb) meg kell szülni. Sokkal fájdalmasabb ezek után lemondani egy kisbabáról akinek hallottad a sírását, talán még meg is mutatják, mint egy magzatot a 12. hétig bezárólag egy kisebb műtéttel elvetetni, egy olyan lényt, aki soha nem született meg. Ég és föld a két dolog. Ez főleg azokban az esetekben nehéz, amikor a körülményeik miatt nem vállalják a nők a babát.

Ha örökbe adja a nő a gyereket, egyáltalán nem biztos, hogy jó családba kerül. Mi van, ha verni fogják? Eszement emberekhez kerül akik bekattantak a görcsös gyerek utáni vágytól, vagy akármi más... Egyáltalán nem megy csettintésre ez a dolog.

Én azokat tartom szánalmasnak, akik ítélkeznek az abortuszon átesett, vagy erre készülő nőkkel kapcsolatban, holott egy nőnek igenis joga van eldönteni mi legyen az ő testében növekvő magzattal! Illetve az a nő ugyanannyira nem akarja a babát, mint amennyire a gyilkosozó ostobák kardoskodnak az elvetetés ellen. Az jobb, ha a nő megszüli a gyereket társadalmi nyomás hatására, aztán bekattan és kukába dobja, megöli, hagyja éhen halni stb? Őszintén kétlem.

2017. jan. 5. 01:29
 58/58 anonim ***** válasza:
72%
Mi a velemenyem az abortuszrol? Az anyatok p.csaja az....:D kit erdekel ki mit csinal magaval a,a testevel,meg a kolykevel....o dolguk...
2017. jan. 5. 16:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!