Ha valaki 15 évesen lesz terhes megtarthatja a babát? Mármint ugy értem hogy ilyenkor már nem a szülö dönt az abortuszról igaz?
Szia!
Ez lehet, hogy nem fog tetszeni: és egy 15 éves gyerek, mit fog kezdeni egy gyerekkel? Az egy élő kisember, nem egy játékbaba!!!!
Szerintem meg kell hallgatni a szülőket, és együtt kell dönteni. Gyanítom, hogy 15 évesen a szülőnek komoly beleszólása van még gyermeke orvosi kezelésébe, beleértve az abortuszt is. Nem hinném, hogy bármely doki csak úgy nekiállna ilyennek anélkül, hogy a szülőket ott ne látná a csemete mellett.
Üdv!
Ui.: ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ha a gyerekek felnőtt "játékokat" "játszanak", mert felnőttnek érzik magukat, akkor a következményekkel miért nem számolnak. Ezt a kérdést sosem teszik fel maguknak. A válasz, mert akkor is GYEREKEK!!!
Én úgy tudom, ha megtartja a babát, akkor a szülője lesz a gyerek gyámja, amig a baba szülei nagykorúak nem lesznek.
Az abortuszt tuti nem csinálják meg szülői beleegyezés nélkül.
Szia!
Erre utaltam. 15 éves még gyerek, nem tud értelmes, felelősségteljes döntést hozni. Ami a filmekben van az valami rózsaszín maszlag!
Gyerekfejjel gyereket szülni, amikor ezt érett emberek a mai világban 3szor is meggondolják!
Nem lett volna egyszerűbb védekezni? Hol volt az a lány, amikor biológia órán ezeket tanulták?
Szegény szülők.....
Üdv!
van beleszólásod a dologba, mert már fiatalkorú, vagyis korlátozottanm cselekvőképes vagy. vagyis a te engedélyed nélkül kizárólag abban az esteben végzik el a műtétet ha annak orvosi oka van. egyszerűbben beteg a baba, vagy a te életed van veszélyben.
én azonban a te helyedben nagyon meggondolnám a dolgot. ha a szüleid nem segítenek, mert ellenzik, hogy megszüld a babát ki fog neked segíteni felnevelni? Még önálló életed nincs, munkád, szakmád, iskolád nincs csak van eg y talán elmúló gyerekszerelmed és egy pici babád....
Szia!
Ha betöltötted a 15öt,te döntheted el,hogy megtartod e vagy sem.Viszont ha elveteted mindenképp kell a szülői aláírás.A megtartáshoz pedig neked kell aláirni,HA BETÖLTÖTTED A 15-ÖT!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!