Ha valaki 15 évesen lesz terhes megtarthatja a babát?
Mármint ugy értem hogy ilyenkor már nem a szülö dönt
az abortuszról igaz?
Szia!
Ezt érdemes lenne átolvasnod. Bocsi, a linket nem tudom átmásolni, valamiért nem akarja beszúrni. De itt megtalálod a kategória, cím és a dátum alapján.
Üdv!
Kategória: Gyerekvállalás, nevelés > Terhesség
Cím: Úgynéz ki terhes vagyok (17éves) ha minden igaz 1-2héttel fogom betölteni a 18 at a szülés elött ha nem koraszülött a baba! ilyenkor milyen támogatások vehetők igénybe? nem tudom mege tartsam a babát fele fogom tudni nevelni?
szívem szerínt megtartanám mert vágyok már babára de nem tudom felefogom tudni nevelni ebben a világban!
kérlek csak olyan írjon aki a kérdésre válaszol nem lehurrogást szeretnék
A kérdés kiírásának időpontja: 06-15 13:18
2009. jún. 25. 14:07
Egyébként nem kell rögtön izélni,hogy mert 15éves...a barátnőm 15 volt mikor megszülte a kisfiát,aki lassan már 2éves,és nagyon szépen neveli!Egyébként aki úgy lett nevelve,hogy otthon segítsen,esetleg kistesó...sokszor jobban neveli a babáját,mint egy 20-on valahányéves.
2009. jún. 25. 14:08
Ez részben a szülők hibája is
Fel kellene világosítani a gyerekeket a szex védekezési formáiról!
Na de egy 15 éves . . .
Ennyire kell nektek a f.sz ?
2009. jún. 25. 14:49
Én ismerek olyat aki 14 évesen lett anyuka és felnevelte a gyerekét. 15 évesen már két gyereke volt. Ha valóban terhes a lány akit gyanítok hogy te vagy, hallgasd meg a szüleidet biztos nem akarnak rosszat, döntened neked kell. De úgy dönts hogy bármit döntesz az egész életedet befojásolja majd. Ne légy buta, nem vagyok abortusz pári sőt. De csak akkor tarsd meg a babát ha 100%-ig biztos vagy benne hogy szeretnéd és ha tudod hogy megkapsz minden szükséges támogatást hogy felbírd nevelni. Egymagadra ilyen fiatalon ne vállalj gyereket. Legközelebb pedig inkább védekezz mielőtt ilyen bajba kerülnél.
2009. jún. 25. 14:52
14:08-nak írom, szépen neveli a 2 éves gyerekét én erre csak azt írom kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond.A barátnőd majd csak most fog rájönni ahogy nőni fog a gyereke hogy milyen nagy felelősség és hogy milyen drága is egy gyerek felnevelése én is ismerek olyat aki terhess maradtt 17 évesen neki már 3 éves a gyereke. A srác akitől terhess lett elhagyta mikor 1 éves lett a gyerek,a srác nem főzet a gyerek után,munka helye nincs a lánynak, az iparit sem fejezte be tehát szakmája sincsen, evégett sehova nem vesszik fel dolgozni, a szülei már egyszer,kétszer elzavarták a háztól a lányt, gyerekestül (mert úgy viselkedett a lányka)bárkivel összeáll akár 1 hetti ismeretség után,anya otthonba is el szeretett volna menni de nem felelt meg a követelményeknek,csak családi potlékott kap amí 13700 Ft körüli összeg,én ebből nem tudnám nevelni a gyerekemet,nekem 3 éves a gyerekem és jó hogy van férjem mert bizony a gyerek nevelés nem olcsó mulatság és elvégre magamnak szültem nem a szüleimnek.
2009. jún. 25. 14:54
16/29 A kérdező kommentje:
és iylenkor mi a teendö mármint a lány magántanulo lesz és ugy folytathatja a sulit vagy hogyvan ez?amugy nem vagyok terhes csak nekem is vanegy ismerösöm aki még nemerte lemondnai a szüleinek és érdeklene hogy hogyisvan e az egész
Szerintem lehet magántanuló. De mi az hogy még nem szólt a szüleinek. Akkor mielőbb tegye még. Mi lesz ha nem támogatják? Egyáltalán biztos hogy terhes? Csinált tesztet, volt orvosnál? Mert ha csak késik neki az nem biztos hogy azt jelenti hogy terhes is. 15 évesen még bárkinek jöhet össze vissza.
2009. jún. 25. 15:00
18/29 A kérdező kommentje:
csinált tesztete dokinál isvolt
Olvassatok el ezt a cikket foleg az utolso mondaton van a hangsuly, hogy mar figyelmbe veszik egy kiskoru akaratat es az szerint jarnak el:
[link]
2009. jún. 25. 15:20
Nem lesz ideje neki arra hogy még tanuljon is,nekem mióta elkezdett járni a gyerekem semmire nincs időm csak ha az anyosóm néha elviszi sétálnni 1-2 órára.Egy örökmozgó gyerek nem bír egy helybe maradni 5 percnél tovább,azzal telik el az egész napom hogy utána pakolok és akkor még a főzést nem is írtam este meg hulla fáradtan dölök az ágyba.Nagy feleőség egy gyerek én ha 15 éves lennék tuti hogy nem tartanám meg első az iskola,utána dolgozni kéne egy kicsit valahol,egy kicsit alapozni a gyerek válaláshoz na meg ugye egy férj se ártana és csak ezután érdemes gyerek vállalásba belle fogni.Addig nincs sok értelme a gyerek vállalásnak,de ezt mindenki a saját kárán tanulja meg.
2009. jún. 25. 15:21
Kapcsolódó kérdések: