Milyen szülő az olyan aki képes cserben hagyni a terhes kamasz lányát? Nincs lelkiismeret furdalása hogy akkor fordít neki hátat mikor éppen a legnagyobb szüksége lenne rá?
Igen hibázott a lány is (kivéve védekezés mellett) ezt aláírom. De akkor is csak a gyerekemről a lányomról van szó.
Mégis milyen anya apa vagyok ha csak akkor állok ott mellette mikor minden rendben van? Hogy képes bárki is úgy nyugodtan aludni azzal a tudattal hogy a gyermekem akit 16 17 éve nevelek most szenved és lehet hogy ebben én is bűnös vagyok mert nem figyeltem rá nem világosítottam fel eléggé? Hogy képes egy szülő elfordítani a fejét és úgy tenni mintha nem is történt volna semmi? Mit számít az hogy ki hibázott nagyobbat vagy hogy miért volt olyan meggondolatlan? Szülőként nem az a kötelességem hogy mellette álljak és megpróbáljak segíteni neki bármi áron még akkor is ha hatalmasat hibázott? Hogy lehet úgy valakinek tiszta a lelkiismerete hogy tudja valahol szenved a gyerekem akit ellöktem magamtól mikor a legnagyobb szüksége lett volna rám? Minden nap hálát adok hogy az én anyukám nem ilyen és hogy mindig mellettem állt. 20 éves leszek és 18 hetes kismama vagyok. Nekem biztos hátterem van férjem és a családom támogat. De a szívem szakad meg ezekért a lányokért akikkel senki nem törődik. Bárcsak tehetnék értük valamit. Szeretnék segíteni de hogyan?
Nem hiszem, hogy különbséget kellene tenni abortusz és abortusz között, mert MINDEN ESETBEN egy élet kioltásáról van szó, mégis jobban meg tudom érteni, ha egy minden háttér nélküli tizenéves megy abortuszra, mint amikor "szülő korban" levő nők, akik biztos kapcsolatban élnek, csak pl. úgy gondolják, hogy még várnak két évet a gyerekvállalással.
Szerintem annyit tehetsz, hogy ha találkozol saját helyzetedben levő kismamával, akkor elmondod, hogy Te hogyan tudtál dönteni a baba mellett, mi számított Neked, kihez fordultál, hogyan gondolkodsz az életről stb.
Azt gondolom, hogy nagyon sokfélék vagyunk, és nagyon különböző családi és szociális háttérből jövünk (a gyermeküket nem támogató szülők is!), amit "egészséges érzéknek" nevezünk, az is teljesen máshol van sok embernél. Ami nekem evidens, az másnak nem az, még az élet legalapvetőbb kérdéseiben sem.
Én a személyes kapcsolatokban hiszek, azok tudnak működni. Segíteni leginkább a saját kis környezetemben levőknek tudok, akikkel kapcsolatba kerülök.
Teljesen át tudom érezni ezeket a "szenvedéseket".
Engem a szüleim "dobtak" el, pedig nem voltam terhes, csupán férjhez mentem. A mai napig haragudnak rám, és még csak felém sem tekintenek. Igaz ez nem olyan mint egy abortusz, de felér a szenvedése egy ilyen dologgal.
Sajnos azok a kamaszok, akik 15-17 éves korban vannak, azok szülei még egy másik "kor" idejét élik, és nehezen tudnak váltani és megérteni a saját gyerekük lelkivilágát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!