P.szabina1223 kérdése:

Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Nagymamámmal élek jelenleg, mert anyum külföldön dolgozik. Kisbabát várok, 10 hét 1 napos vagyok és szeretném megtartani, tudtam hogy mamám nem engedné, ezért nem akartam elmondani neki, csak a 12.hét után, de megtudta. Nagyon mérges és nem akarja, hogy megtartsam. 17 éves vagyok, decemberben leszek 18. A gyerek apukája egy iskolatársam volt, aki egy évvel idősebb nálam, már dolgozik. Nem vagyunk már együtt, de beszéltem vele és ő azt mondta, mindenben támogat, újra együtt is lenne velem, de ezen még nem gondolkodtam. Ezen igazából neki is rosszak a körülményei, anyukája meghalt, az apukájával lakik stb. Az a lényeg, hogy szeretném a babát. Hogyan beszéljem rá a mamámat?

2016. okt. 7. 12:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Hihetetlen, hogy te 17 évesen érettebben gondolkozol, mint sok "nő". Tisztelem benned még így látatlanul is, hogy nem az abortuszban látod a megoldást. Hidd el, sokan rosszabb körülmények között, fiatalabbon is vállalják a babát :) Ezzel még nem írod alá, hogy a te életed vagy a babáé tönkremenne. Sok sikert! És gratulálok!
2016. okt. 8. 01:34
 12/27 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kedves szavaid! Nagyon jól esnek! Kitartok az álláspontom mellett, akármilyen nehéz idők jönnek, a baba érdekeit tartom szem előtt. Mamámmal beszélek a hétvégén, egyelőre elzárkózik a téma emelgetésétől, de idővel csak megenyhül. Amint jutottunk valamire, megírom.
2016. okt. 8. 07:04
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
Felelőség akkor én most kérdezek. Miből fogod eltartani a babát? Pl ha mamád nem támogat és az exed is menet közben meggondolja magát? A legrosszabb opcióra is van terved? Mert amit fixen kapsz pénzt a baba után nagyon kevés. Tanulni gyerek mellett is lehet én is 3 gyerek mellett képzem magam mert menet közben rájöttem rossz szakmát választottam. De dolgozok és van egy párom és egy család aki támogat. Nélkülük nem menne.
2016. okt. 9. 20:11
 14/27 A kérdező kommentje:

Beszéltem mamámmal, átbeszéltük, amit lehetett. Azt mondta, mivel anyum is fiatalon szült, átélte vele a dolgot és látta, neki milyen nehéz és csak félt engem. De alapvetően nem kényszerít a megszakításra, azt mondja, amiben tud támogat. Persze nem örül, de elfogadta a helyzetet. Én örülök, hogy mellettem áll.

Utolsó, az exem, már többször újra akarta velem kezdeni, majd vele is tisztázzuk, hogy van e értelme, vagy sem. Ő szeret és én is őt, de van mit tisztáznunk. A babáért azt mondta, bármit megtesz. Nyilván ott van az esély, hogy lelép, de ez akkor is fennáll, ha kapcsolatban él az ember. A sulit tervezem folytatni, mamámmal elmegyünk és megkérdezzük az igazgatót, ilyenkor mit kell tenni. De volt már a sulimban lány, ismertem is, ő a hetedik hónapig járt, emlékszem. A pótérettségin sikeresen érettségizett, mert időközben megszült. Neki is sikerült, remélem nekem is fog. Köszönöm a válaszokat még egyszer!

2016. okt. 10. 12:54
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenesetre sok boldogságot és sok erőt kívánok apukának is, a jövőben! Bárhogy is alakul majd a kapcsolatotok a kis ember örökre összeköt majd benneteket.

Ha ilyen bátrak lesztek továbbra is akkor kis szorgalommal, kitartással nem lesz semmi baj!!

És most irigykedek is én is szeretnék még egyet bár így 41 évesen is mindig találok indokot arra miért is nem /az ő érdekében/ bár lehet nekünk is összejött most..:)

2016. okt. 11. 12:49
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves kommentet! Hát ha van közös jövőnk az exemmel, biztos megpróbáljuk újra. Köszönöm a biztatást, remélem én is a legjobbakat! Neked pedig kívánom, hogy legyen még egy babád, ha szeretnéd :)
2016. okt. 11. 14:18
 17/27 anonim ***** válasza:
Köszönöm Kérdező! :) Rajta vagyok. Nektek pedig sok szerencsét és majd ha meglesz a bébi légyszi gondolj ránk is ..itt..rakj fel egy képet..:) Üdv.!
2016. okt. 12. 09:53
 18/27 anonim válasza:
Szia. Elgondolkoztatott az a dolog, hogy édesanyád jobban fogadná a hírt mint ahogy a nagymamád fogadta. A mamádat nem kell rábeszélni ugyanis ellene már nem tud semmit tenni. Semmi másról nincs szó a mamád részéről mint, hogy félt, védeni szeretne. Semmi olyanról nincs itt szó, hogy rosszul csinálnád a nevelést vagy jól. Egyszerűen beindult az anyai ösztöne és védelmezni szeretne téged és úgymond a saját véleménye szerint az érdekeidet.
2016. okt. 20. 04:32
 19/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, aki válaszolt. Jól vagyok, 14. hetes vagyok, a 12 hetes UH-m is jó lett, a pici szépen fejlődik :) Azóta mamám teljesen megbékélt, elfogadta a dolgot. Anyum is tud már a babáról, az első sokk után ő is elfogadta a helyzetet. Exemmel most nem állunk sehogy, vagyis mindig hív, hogy mi van a babával és én hogy vagyok, elkísért a vizsgálatokra, de állítólag már van valakije, amiről én hiába kérdezek, tagadja :/ Szóval nem tudom, leszünk e mi még együtt, de majd kiderül. Most az a lényeg, hogy a baba életében jelen legyen és mivel mindig kérdez és jön is, tényleg érdekli a közös babánk.
2016. nov. 3. 12:51
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Szuper:)) ! Jó egészséget nektek!! 15-ös voltam.
2016. nov. 3. 14:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!