Nagymamámmal élek jelenleg, mert anyum külföldön dolgozik. Kisbabát várok, 10 hét 1 napos vagyok és szeretném megtartani, tudtam hogy mamám nem engedné, ezért nem akartam elmondani neki, csak a 12.hét után, de megtudta. Nagyon mérges és nem akarja, hogy megtartsam. 17 éves vagyok, decemberben leszek 18. A gyerek apukája egy iskolatársam volt, aki egy évvel idősebb nálam, már dolgozik. Nem vagyunk már együtt, de beszéltem vele és ő azt mondta, mindenben támogat, újra együtt is lenne velem, de ezen még nem gondolkodtam. Ezen igazából neki is rosszak a körülményei, anyukája meghalt, az apukájával lakik stb. Az a lényeg, hogy szeretném a babát. Hogyan beszéljem rá a mamámat?
Nem kényszeríthet abortuszra, de támogatni sem köteles. Anyukádnak mi a véleménye? Ő támogat?
Ezt tudod tenni:ha elküld, akkor mehetsz anyaotthonba, családi pótlékot kérd a saját nevedre, meg a gyerektartást is amit apád fizet utánad, e mellé jön még a gyerek után járó családi és a gyes. Ez nem túl nagy összeg, a két családi és a gyes együtt kb 50-60 ezer körül van, ha kapsz apádtól tartásdíjat, meg anyukád is neked utalja zt a pénzt amit az ellátásodért fizet, akkor abból már el tudsz éldegélni. Főleg úgy, ha a gyerek apja is támogat.
2016. okt. 7. 13:01
2/27 anonim válasza:
Rabeszelni nem hiszem hogy ratudod. Ketto dolgot tehetsz tekintve a korodat. Ha van hova menned akar a baba apja ha tenyleg melletted all es vallaljatok a kicsit akkor odacuccolsz . A mami meg majd ha meglatja a kicsit latja hogy jol csinalod amit kell majd megenyhul. Addig meg ..lesz ami lesz. Vagy a masik dolog hogy elveteted
2016. okt. 7. 13:04
3/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Anyukám még nem tud a dologról, ő is fiatalon, 19 évesen szült, talán jobban fogadná, mint mamám. Tervezem neki is elmondani a közel jövőben. Mamám nem mondta, hogy ki fog dobni innen, csak mérges, hogy így nem fejezem be időben a sulit, meg az egész életem máshogy alakul, lehet hogy nem jó irányban, szóval ő hajlana az abortusz felé. De én nem így gondolom! Természetesen tudom, hogy rendesen kellett volna védekezni, ebben maximálisan hibáztam én is, exem is. De a kisbaba nem tehet erről, én voltam felelőtlen.
2016. okt. 7. 13:07
4/27 anonim válasza:
Tetszik, hogy bevallod a felelőtlenséget, sokan felnőttként nem képesek rá. Osszatok-szorozzatok, ha el tudjátok tartani a babát, hát hajrá. Az iskola megvár, később is be tudod fejezni, nem te vagy az első, sem az utolsó, aki baba mellett érettségizik/vizsgázik. Nem lesz egyszerű, de ki mondta, hogy az élet könnyű?! A mama meg majd megbékél idővel. Esetleg ha elkísér egy uh-ra, lehet ellágyul a szíve.
2016. okt. 7. 13:23
5/27 anonim válasza:
"Ezen igazából neki is rosszak a körülményei"
Magyarul neked sem jók. Abortuszellenes vagyok, de két rossz háttérrel rendelkező tinédzser szerelmének gyümölcse semmi más, mint a nyomor reprodukálása... Ha valahogy ebből ki tudtok törni, akkor tartsátok meg, minden egyéb esetben csak kiesel az iskolából, és jó eséllyel konzerváljátok a saját rossz helyzetetek. Nem tudok ezentúl okosat mondani, így nagyon azt sem, hogy milyen észérveket tudnál hozni a mamádnak azontúl, hogy nem akarod elvetetni.
Esetleg azt még megmondhatod neki, hogy megszülöd a gyereket, és egy év után húzol vissza az iskolába, mint a vadliba. Mert így nem lesz jövőtök a semmire.
2016. okt. 7. 13:26
6/27 szniki20 válasza:
Tartsd meg! A nagymamád, meg fog békülni. Ha meglátja a kicsit, biztos vagyok benne, hogy nagyon szeretni fogja és segíteni fog.
2016. okt. 7. 13:28
7/27 anonim válasza:
Én örökbeadnám a helyedben vagy elvetetném.
Ez a felelősség vállalása annyira műanyag. Valóban nem a baba tehet róla hogy ti felelőtlenek voltatok, de ha megtartod miattad fog szegénységben élni csonka családban, gyerek szülők gyámsága alatt, úgy hogy nem is akarták csak egy baleset eredménye.
Hát ne haragudj de ez sem valami rózsás.
2016. okt. 7. 14:09
8/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek! Mindenképpen beszélek mamámmal, csak megvárom, míg lenyugszik. Most még friss neki a dolog. Örökbe nem adom semmiképp, mint írtam meg szeretném tartani, emellett kitartok. Remélem, hogy mamám is megbékél a helyzettel és meg fogja szeretni a babát. Majd megírom, mire jutottunk.Még egyszer köszi, hogy választ adtatok!
2016. okt. 7. 14:29
9/27 anonim válasza:
Anyukádat se hagyd ki a megbeszélésből! Majd jelentkezz! 4-es voltam
2016. okt. 7. 14:59
10/27 A kérdező kommentje:
Persze, mindenképpen beszélek anyával és beavatom őt is! Köszönöm :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!