Nagyon akartunk babát a férjemmel, első gyerek lett volna. 26 évesek vagyunk.18 hetesen a művi abortusz mellett döntöttünk down szindróma miatt. Lelkileg belebetegedtem, hogy "jó" döntést hoztam e. Hogy tudom ezt feldolgozni? Rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés

tegnap 20:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
79%
Jó döntést hoztál, nem szenved ebben a szr világban.
tegnap 20:40
 2/18 anonim ***** válasza:
93%

Gondolj arra, hogy annak a gyereknek milyen hátránya lett volna az életben. Mindenki megbámulta volna, örökös kiközösítés, bullyngolás. Tudom, ettől nem lesz csak úgy hipp hopp jobb, de hátha segít elfogadni, hogy ez volt számotokra a megfelelő döntés, és hogy okkal döntöttetek így.

Ha úgy érzed nagyon nem tudod túltenni magad rajta, érdemes lehet felkeresni egy ezzel foglalkozó terapeutát.

És őszinte részvétemet küldöm nektek🖤

tegnap 20:41
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

Mindenképpen jól dönttötetek, egy ilyen gyerek nevelése tönkrteszi a szülöket is, meg a gyerek sem képes önálló életre - egyrészt rossz ssorsa lenne amiatt, hogy nem tud teljes értékü életet élni, másrészt meg mi lesz vele, ha ti már meghaltok? Egyedül, életképtelenül, a semmiben.

Semmi esetre sem vagy rossz ember, inkább felelöségteljesnek neveznélek, ako megakadályozta, hogy egy beteg valakinem csak szenvedés és kilátástalan helyzet legyen az élete.

tegnap 20:43
 4/18 A kérdező kommentje:
Igen az eszem tudja,hogy se neki se nekünk nem lett volna jó. De a szívem úgy fáj érte, hogy elengedtem a kis kezét...
tegnap 20:45
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj arra, hogy neki is jobb, gyászold meg, ha úgy érzed, keress profeszionális segítséget a feldolgozáshoz, de mindenképpen idöbe telik, mire az érzelmileg is el tudod fogadni.
tegnap 20:49
 6/18 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon sajnálom :( szerintem mindenképpen szakembert keress fel, és nagy ölelést küldök!❤️
tegnap 21:20
 7/18 anonim ***** válasza:
94%
Beteg gyermeket szívtelenség világra hozni. Nekem ez a véleményem. Még egy egészséges embernek is végtelenül nehéz ez a világ. Nemhogy egy betegnek. Jó döntést hoztál.
tegnap 21:21
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen természetes, amit érzel. Az idő segíteni fog, de még gondolkodom, friss a lelki seb. Nem vagy rossz ember, ennek így kellett lennie.
tegnap 21:22
 9/18 anonim ***** válasza:
89%

Akár mennyire nehéz de jobb így.

Nagyon sajnálom de arra gondolj , hogy ettől a gonosz világtól megkimèlted őt meg magatokat.

🌹🍀😢

tegnap 21:28
 10/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen a ,jó szót. Aranyosak vagytok<3
tegnap 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!