Szerintetek én vagyok a hibás? Többi lent.

Figyelt kérdés
Anyum 45 éves, párja 46. Januárban kiderült, hogy anyum terhes. A párom és én nem értettünk egyet vele, hogy megtartsa, ugyanis velünk élnek a mi házunkban, és így is mi tartjuk el öket, nagyon sok tartozásuk van, dolgoznak, de alig marad vaami nekik a hó végén. Mi segítünk, mi fizetjük a számlákat is. Nekünk épp ezért nincs még gyerek, mert nekik is segíteni kell. Anyu elment abortuszra végül, de azóta mindenkinek siránkoznak, hogy ök megtartották volna, csak mi nem akatuk, szóval miattunk nem lehetett. Nagyon büntudatom van emiatt. Szerintetek rosszul döntöttem,hogy nem helyeseltem?
2016. júl. 18. 15:38
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez kényes kérdés kár hogy maguktól nem tudták a helyes döntést és ennyi idősen nem védekeztek megfelelően.
2016. júl. 18. 19:25
 22/38 A kérdező kommentje:
A védekezés miatt nem hibáztatom őt 100%-ban, mert spirálja volt. Épp várt a cserére,mikor becsúszott a baba. Tényleg nagyon sajnálom a döntést, de a másik oldalról önzőség lett volna a részéről megtartani a babát,hiszen tisztában volt vele, higy az ő anyagi helyzetük nem engedi meg. Tudta, hogy ha megszüli, akkor nekem várnom kellett volna a babával, míg ő vissza tud menni dolgozni. Tudja milyen anyának lenni, hárman vagyunk testvérek. Megélte az anyaságot. Én nem. Szerintem neki örülnie kellene az unokának is, hiszen itt fog felnőni a szeme láttára. Minden nap vele lehet majd.
2016. júl. 18. 19:40
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tedd túl magad rajta őszintén kiadtál magadból mindent és kész ha ők laknak nálatok akkor meg még jó .Különben is fura lenne hogy a gyereked nagymamájának majdnem egykorú gyereke lenne a tiétekkel.Ezen változtatni nem lehet .Ne foglalkozz többet ezzel a kérdéssel.Jól döntötetek.
2016. júl. 18. 21:08
 24/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2016. júl. 18. 21:38
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Anyád csak hárítja a felelősséget, mert azt mégis csak ciki lenne szétkürtölni, hogy megtartották volna, ha van rá pénzük, és fel tudják nevelni segítség nélkül, de így nem ment.

Könnyebb rátok kenni az egészet.

Neki sincs érte bűntudata, hogy ezt teszi veled, pedig gondolhatja, hogy te sem jókedvedből mondtad, hogy nem tudod őket jobban támogatni anyagilag.

Véleményem szerint inkább lehetne hálás, mert a legtöbb gyerek nem hozz ekkora áldozatot a szüleiért, oldják meg a gondjaikat, és költözzenek ahová tudnak.

Egyébként ne aggódj, hogy megszólnak az emberek, látják ők nagyon jól, hogy ti tartjátok el őket, ők meg még egy babát is a nyaktokba terheltek volna. Kevesen állnak ki mellettük.

Akik szerint az abortusz bűn és a többi: szerintem is az. Pont ezért védekezek, ha nem szeretnék gyereket, hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe. Szerintem 45 éves kor fölött is lehet gumit használni, ha épp nem használnak más fogamzásgátló eszközt. Ebben a korban nem védekezni, és remélni, hogy nem sikerül, több mint ostobaság.

2016. júl. 19. 08:02
 26/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2016. júl. 19. 08:18
 27/38 anonim ***** válasza:
0%
Igazabol itt az a bibi hogy Te akarsz gyereket es edesanyadt pedig el vartad hogy vetesse el ahelyett hogy talaltatok volna megoldast. Gondolom az uj parjanak szeretett volna szulni. De ez a legrosszabb lelkileg most nekik hogy ez ele a valasztas ele allitottatok oket. Igazabol nem is valasztas volt. Ezt kellett tenniuk. Gondolj bele. Te mit ereznel ha a sajat gyereked ezt csinalna.
2016. júl. 19. 20:35
 28/38 A kérdező kommentje:
Igen gyereket szeretnék, ez tény. Viszont gyereket nem a semmire kell szülni,hanem biztos alapra. Én dolgozom, spórolok, házat vettem, autóm van, biztos párkapcsolatom. Én ezért dolgozom két munkahelyen, hogy ne a levegőbe szüljek. Azért vártam 26 éves koromig. Ő most megszüli a gyereket, és az én általam megteremtett jólétbe ültetné bele. Semmijük nincs pont azért, mert egy olyan emberrel él, aki miatt eladósodott. Olyan embernek kell gyereket szülni?
2016. júl. 19. 21:16
 29/38 A kérdező kommentje:
Másik kérdésem : te szülnél úgy gyereket,hogy a lányod tart el? Szülnél úgy, hogy befizeted a számláidat és semmid sem marad a hó végére? Egy gyerekről nemcsak addig kell gondoskodni, amíg pici. 45 éves, mi lesz, ha tíz év múlva már nem tud a kicsiről gondoskodni egészségügyi okok miatt? Vállaljam magamra? És mikor élnék?
2016. júl. 19. 21:21
 30/38 anonim ***** válasza:
82%

Ugyan már, nehogy így gondold, mint az előző válaszadó.

Anyukádnak volt választási lehetősége. Ha akart volna gyereket ettől a párjától, akkor nem veteti el, hanem hátat fordít neked és a férjednek, elköltözik, és megtartja a babát.

A saját kényelmi szempontjait tartotta előbbre, hisz eltartod, és erről nem akart lemondani.

Nekem aztán senki emberfia nem szólhatna bele, ha meg akarom tartani, teszek érte, hogy mindene meglegyen.

Ők nem így gondolkodtak, nem akarják elhagyni ezt az ingyen szállást, eltartást, de persze bűnbaknak tökéletes vagy, rád hárítják. Na, meg persze mások előtt sokkal könnyebb azt mondani, hogy te vagy az oka, minthogy bevallanák saját gyengeségüket.

2016. júl. 19. 21:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!