Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz 2,5 héttel teherbe...

Abortusz 2,5 héttel teherbe esni mennyire sanszos?

Figyelt kérdés
2,5 hete volt terhesség megszakításom egészségügyi problémák miatt. Szövődmény is volt, gyulladás, ami 1 hét alatt megszűnt (antibiotikumot kaptam). Növesztettem egy 5 cm-es cisztát is. Természetesen tudom, hogy ilyenkor nem szabad szexelni, ezért csak pettingeltünk, de a "kedves" párom elvesztette a fejét, és létrejött köztünk egy kb. fél perces aktus (ennyi idő kellett mire lerúgtam-lekiabáltam magamról...). Nem ment el bennem. Érdemes azért szerintetek kérnem egy esemény utánit?
2016. jún. 10. 06:07
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Nem lehet ennyire fekete-fehéren megítélni ezt az abortuszkérdést...Eldobtam, kedves utolsó..hát, te mit tennél, ha azt mondanák, hogy asszonyom, nagy a valószínűsége egy középidős vetélésnek, vagy egy koraszülésnek? Megtartottad volna? Mikor már van itthon kettő? Én megtartottam volna, ha első terhesség, de így nem. Pont azért védekeztünk óvszerrel, hogy ne legyek terhes, de mégis az lettem. Sajnálom, tényleg, majd még jobban szorítom a lábam még a menstruációig, aztán elkezdem szedni a tablettát, most meg reménykedem, hogy ne jöjjön be az a pár %. Vagy elmegyek holnap egy esemény utániért, de nem tudom, az hogy hatna a cisztámra...
2016. jún. 10. 13:18
 22/34 anonim ***** válasza:
39%

Nem értem ezt az óvszer nem működik dolgot sem... Mostanában csupa ilyet lehet itt olvasni, hogy óvszer mellett terhesség jött létre. Én kb 10 évet védekeztem óvszerrel, mégsem lettem egyszer sem terhes. Nekem is van meglepetésbabám, de akkor nem is védekeztem sehogy, csak után gondolkoztunk, hogy hoppá! Ő megszületett.

Azt megértem, hogy kívántátok egymást. Nekem vetélésem volt, de 3 hét múlva már kívántam a férjemet, sőt, nagyon is szükségem volt arra, hogy minél intenzívebben érezzem a szerelmét. De nem szeretkeztünk, maradtunk az "egyéb" megoldásoknál, megvártuk az első mensit.

Az esemény utáni egy lórugás szerű hormonmennyiség. Ráadásul még nem is biztos, mert a peteérés csúsztatja, ha már megvolt, akkor nincsen értelme bevenni.

2016. jún. 10. 13:34
 23/34 A kérdező kommentje:
Én is azt gondoltam, hogy az óvszer biztonságos. Abszolút. De nekem is a családvédelmis hölgy mondta, hogy több probléma van vele: hogy az áruházakban nem mindig tárolják megfelelően, h szavatossági időn túl árulják, h egyesek poénból kilyukasztják (ezt mondjuk nem tudom elképzelni, kicsit városi legenda szagú), hogy már annyira vékony anyagból vannak, hogy van némi áteresztő képességük...Nálunk is volt így, hogy becsúszott, 20 évesen szültem a fiamat, de ott egészséges voltam.
2016. jún. 10. 13:50
 24/34 anonim ***** válasza:
43%
Jézusom! Ez az egész sztori... Mivel már a doki látta a tüszőt uh-n, így simán teherbe tudsz esni. De nagyon remélem, hogy nem sikerült. A ferjedet ne mentegesd. Felesleges, mindenkinek ugyanaz a véleménye: tapló. Te meg buta vagy, így összeilletek.
2016. jún. 10. 15:55
 25/34 anonim ***** válasza:
65%
Az óvszer biztonságos, ha végig fent van és nem lyukad ki. Ha rosszul tárolják, hibás és lyukas, azt meg észreveszi az ember, így tud cselekedni. De úgy az óvszer sem véd, ha nincs végig fent, ha nem minden aktusnal használja a pár. Mert ugye azért kiderül a turpissag mindig, hogy volt pár löket anélkül, meg csak a nő szerint termékeny napokon használták stb. Vagy nem is használják, csak ezt hazudjak, hogy ne tűnjenek felelőtlennek és ne ítéljék el őket.
2016. jún. 10. 15:58
 26/34 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező, sanszosan (99,99%) a világon semmiféle probléma nem lesz... az ítélkezni akarókkal meg ne foglalkozz, valószínűleg túl üres az életük, ezért akarnak másokéba beleszólni...

(a "jajjistenemszörnyűség"-ezők meg elgondolkodhatnának végre - már, ha képesek rá - hogy az elmúlt 30 évben teljesen megváltozott az koraterhességi műszeres abortusz módszere, de a 6 hét, az ugyanaz a 6 hét maradt. Magyarországon. Máshol a világban 10 nap vagy 2 hét vagy max 4... SAJNOS hihetetlenül konzervatív a hangadó magyar főorvos-társadalom.

Tessék, az osztrák határ túloldala 6 hét helyett 2 nap (kettő nap):

"Szex, tampon, úszás stb.

Az abortuszt követő két napban a fertőzésveszély miatt kerülje a közösülést, a tampon használatát és az ülőfürdőt. Az, hogy a fenti tevékenységek bármelyike a második nap eltelte után is növelné a fertőzés kockázatát, nem bizonyított."

[link]

Na most vagy Ausztriában teljesen más a női szervezet, az abortusz vagy a közösülés, vagy a magyar orvostársadalom hangadó főorvosaival van szörnyű nagy baj, hogy még mindig "erkölcsi alapon" közelítik meg az abortuszt, és büntetni akarnak a szexmegvonással, "hát nehogy már jó legyen az ILYENeknek..." alapon.

(nem, Ausztriában sem gyakoribb se a meddőség, se az abortusz utáni egyéb szövődmény, mint nálunk...)

2016. jún. 10. 22:03
 27/34 anonim ***** válasza:
37%
utolsó, nagyon tapasztalt lehetsz már ebben a témában...
2016. jún. 10. 22:10
 28/34 anonim ***** válasza:
59%
A magyar főorvosi kar jó részének begyöpösödött ultrakonzervativizmusában? Hát ja... sajnos... Ha rajtuk múlna, még mindig a Nap keringene a tányér alakú Föld körül, amit 4 teknős tart a hátán...
2016. jún. 10. 22:15
 29/34 A kérdező kommentje:
Igazából annyira nem érdekel ki mit gondol a párkapcsolatomról, mert itt és most nem ez a lényeg a számomra. De már van bennem egy akkora "félsz" attól, hogy terhes lehetek újra (amit szintén nem tudnék kihordani nyilván), hogy még az ilyen dolgokon is képes vagyok agyalni. Egész nap ezen gondolkodtam. Számolgattam, és ha valóban a megszakítás napja a ciklus első napja, akkor az idő tájt voltak a termékeny napjaim, gondolom, ezért is sodródtam bele egy pettingbe, ami aztán ilyen katasztrofálisan alakult.
2016. jún. 11. 05:59
 30/34 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem valószínűleg nem vagy terhes, de ezt senki sem tudja tutira megtippelni. Nekem sem lehetne harmadik babám, bármennyire is szeretném, egészségügyi problémáim vannak (szívbetegség, adenoma, egyebek), szóval együtt érzek veled és drukkolok, hogy ne legyél újra terhes.
2016. jún. 11. 08:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!