Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit tennél akkor, ha inkább...

Mit tennél akkor, ha inkább elvetetnéd, de a párod bevállalná?

Figyelt kérdés
5 éves kapcsolat, anyagilag beleférne. Szóval nem ez lenne az elsődleges ok. Én úgy érzem, még nem vagyok kész rá. 27 éves vagyok. Viszont ismerem párom álláspontját, aki úgy lenne vele, nem feltétlen vetetne el egy becsúszott gyereket.
2015. máj. 6. 13:23
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
Majdnem ugyanebben a helyzetben voltam.Megtartottam.Féltem, hogy alakul majd az életünk,de most hogy itt tarthatom a karomban a kisfiam...ennél nagyobb boldogság nincs a világon.
2015. máj. 7. 21:55
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Szeretném én is leírni az eddig történteket. Szóval eddig még csak elméleti síkon került elő a téma, én elég ideges vagyok miatta, hogy a múlt héten terhes lettem egy félig-meddig felelőtlen szextől. Párom szerint túlreagálom és nincs semmi baj. Szerinte nem ilyen könnyű összehozni egy gyereket és ne görcsöljek ezen. Mikor elmondtam az aggályaimat, hogy én az abortuszt választanám, kicsit mintha kiakadt volna. Hogy ő nem engedné, és szakítana is velem. Legbelül viszont tudom, hogy nem akar gyereket. Nemrég beszéltük át pont a gyerektémát. Sőt, fél éve még egyáltalán nem is tudta, akar-e valaha. Így borzasztó nehéz a helyzet, ha besikerült. Hiszen ő csak azért akarná, mert így alakult, én pedig nem is akarnám. Hogy miért? Fogalmam sincs, megijedtem, nem vagyok felkészülve, nem most van itt az ideje. 1 év múlva még örülnék is neki, de most nem...
2015. máj. 8. 13:58
 13/22 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugi először is, mert hirtelen felindulásból nem lehet komoly döntést hozni. Majdnem egy év, mire megszületik. Hidd el, hiába telik el még egy vagy két vagy három év, nem leszel felkészültebb. Ez nem úgy megy, hogy egyik nap felébredsz, és úgy érzed, kell gyerek. Ez szépen érlelődik, és ha úgy érzed, hogy egy év múlva gyereket szeretnél, az azt jelenti, felkészültél. :)

Nem akarnálak én semmire rábeszélni, de ha valaki egy év múlva szeretne gyereket, de elveteti a 8 hónap múlva esedékes babát, az szinte biztos, hogy megbánná. Nem kamasz vagy már, hogy egy-két év alatt gyökeresen változnál.

2015. máj. 8. 14:12
 14/22 anonim ***** válasza:
70%

Beszélgessetek a pároddal ... Sokat

!!! Kényszerből gyereket szülni ... :/ nem hinném , hogy jó ötlet !

2015. máj. 8. 16:39
 15/22 anonim ***** válasza:
55%

Én szerintem elvetetném, bár nem vagyok abortuszpárti, csak az alapján, amit leírtál egyikőtök sem épp lelkes a témában.

Azóta döntöttél?

2015. máj. 15. 14:04
 16/22 A kérdező kommentje:
Szerencsére vaklárma volt, így nem kellett döntenem... Mindenesetre ő nem engedte volna elvetetni.
2015. máj. 15. 14:15
 17/22 A kérdező kommentje:
Végül megkaptam a válaszom. Akarta volna és nem csak elvből.
2015. máj. 16. 09:38
 18/22 anonim ***** válasza:
Nagy szerencséd volt ! Most már gigyelj oda , hogy csak úgy ess és akkor ess teherbe , ha már te is szeretnéd !
2015. máj. 17. 06:28
 19/22 anonim ***** válasza:
Ha akarta volna, igazán, akkor az azt jelenti, hogy nagyon szeret téged. :) Örülj neki, hogy csak vaklárma volt, de tényleg legyetek figyelmesebbek. És talán ideje lenne átbeszélni, ki mikor és mit vár ettől a kapcsolattól, mert egy ilyen helyzetben egyfelé kell tartanotok.
2015. máj. 18. 12:29
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül is jól esett, hogy ennek kapcsán átbeszéltük vele a dolgokat. Amikor azt mondtam neki, eddig azt gondoltam, pont ő támogatná inkább az abortuszt egy ilyen helyzetben (a megnyilvánulásaiból a témával kapcsolatban ez jött le), nagyon rosszul esett neki. Így viszont pontot tettünk az ügy végére és arra is rájöttem, nem tehettem volna meg vele szembe, hogy egyedül döntök.
2015. máj. 18. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!