Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz. Mire számíthatok?...

Abortusz. Mire számíthatok? Tényleg kigúnyolják az elkábított nőket?

Figyelt kérdés
Flegmák a dolgozók stb?
2015. ápr. 15. 11:18
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
94%
Hát, amikor terhes lettem (terveztük és örültünk neki) kórházba kerültem erős görcsök miatt. Ott a nővérke előtt kicsúszott a számon egy mondat, amit félre is értett. A lényege az volt, hogy magam is meglepődtem, hogy terhes lettem (akkor már kimutatták a HCG-t a szervezetemben)...és itt nem engedte befejezni a mondatot, ami ugye úgy hangzott volna, hogy ...ez volt az első próbálkozós hónapunk...hanem leugatta a fejem szó szerint, hogy lehetek ilyen felelőtlen és hogy a dokitól is majd kapok. Nah, elküldtem a francba szépen és amikor elmagyaráztam neki,hogy én akarom ezt a babát, nem kért bocsánatot csak lesütötte a szemét.
2015. ápr. 15. 12:35
 12/64 anonim ***** válasza:
100%
Több művi terhességmegszakításon asszisztáltam. Mi a műtős személyzet nem tudjuk az előzményeket. Ki miért meddig. Ahol én vagyok maximális empátiával állunk a dologhoz. Nem támogatom az abortuszt mert úgy gondolom, hogy mindenkinek jobb volna ha védekezne. De ott akkor a műtőasztalon egy lányt-nőt-asszonyt látok aki fél, remeg, tán még fájdalma is van...ha a testébe nem hát a lelkébe biztos. Nekem az a feladatom, hogy erősítsem, megnyugtassam, hiszen ő már döntött, ami sok esetbe baromi nehéz lehet. Nincs joga egyetlen dolgozónak sem negatívan megkülönböztetett bánásmódba részesíteni az AB-osokat! Ha valaki ezt a helyzetet nem tudja kezelni menjen el másik osztályra dolgozni!!
2015. ápr. 15. 13:23
 13/64 anonim ***** válasza:
85%

Utolsonak hatalmas tiszteletem ,jo volt olvasni hogy milyen nagyszeru ember vagy.

Velem nagyon rendesen bantak igaz nem is adtam ra okot

2015. ápr. 15. 19:42
 14/64 anonim ***** válasza:
3%
Én azért nem értek egyet azzal, hogy a lelkében "biztos" érez fájdalmat. Csak itt, ezen az oldalon hány nő írta azt, hogy cseppet sem érzett bűntudatot és semmit, mert így látta jónak és nem érdekelte. Sajnos olyan is van, aki műtét után már vígan nevetgél a kórházban. Hogy tudják így elvárni másoktól, hogy ne ítélkezzenek felettük, ha maguk ilyen borzalmasan viselkednek?
2015. ápr. 15. 19:48
 15/64 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudhatjuk, hogy ki hogyan dolgozza fel a történetet...ahogy azt sem, hogy miért történt a beavatkozás. Lehet, hogy a baba volt beteg..vagy az anya. Ilyenkor el tudom képzelni, hogy megkönnyebbülés lehet.

Mint magánember nyilván voltak nehezebb időszakok...pl amikor nekünk évekig nem sikerült a baba, és úgy éreztem, hogy bármelyik nő babáját elfogadnám és kihordanám. Pluszba én láttam az eredményt is...a magzatot. volt hogy a sírás kerülgetett. Ennek ellenére nem gondoltam semmi rosszat a nőkről akik ott fekszenek...a saját sikertelenségemet rájuk vetíteni nagy primitívség lett volna.

Ami az élcelődést illeti a műtőben...nyilván nem gyászolhatunk minden egyes munkanapon. De leginkább magánéleti sztorik vannak terítéken semmint a beteg ilyen olyan ügyei...persze amikor jelenti az asszisztens hogy 4-5. AB akkor mindenki kicsit megdöbben kicsit meghőköl...aztán megyünk tovább mert nem az a dolgunk hogy bíráskodjunk. Aztán vannak vicces sztorik 1-1 érdekes tetoválás meg effélék de soha semmi olyan nem hangzik el amit a beteg előtt ne mondanánk róla.

Nyilatkozom ezt a saját kórházamról!! Máshol más emberekkel másképp lehet!

2015. ápr. 15. 20:50
 16/64 anonim ***** válasza:
0%
Én ezt nem bírnám végigcsinálni orvosként.Nem végeznék abortuszt soha! Szembe megy minden erkölcsi törvénnyel, legalábbis az enyéimmel.Nem tudnék nyugodt lelkiismerettel élni.
2015. ápr. 15. 21:59
 17/64 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem szabad így felfogni.

Apukám tűzoltó..volt eset amikor a szolgálatparancsnok nem engedte be őket az égő házba mert az omlás veszélyes volt. Igaza lett ha bemennek odavesznek. De bennt ragadt 2 ember...ők ölték meg őket!? Nem!

A bátyám mentős. Tömegkarambolnál ahol 1 főre több mint 1 ember jut szelektálniuk kell. Akinek se légzése se pulzusa otthagyják. Ahhoz mennek aki még él és életveszélyes a sérülése. Holott lehet, hogy szakszerű újjáélesztéssel megmenthető volna..de akkor meg a másik elvérzik. Ők ölik meg? Nem!

Bejön egy nő, hogy ő a magyar törvények értelmében abortálni szeretné a gyermekét A vagy B vagy C okból. Nekünk pedig kutya kötelességünk ennek eleget tenni mert törvényileg joga van hozzá. Szeretném úgy érezni, hogy a döntést ő hozza. Én, és mindenki ott a műtőbe eszközök vagyunk. Igen..érzem a súlyát...ahogy annak is amikor valakit le lell venni a gépről és kimondani az óra-percet meg ahogy azt is amikor x órás műtét után azt mondja a doki, hogy kész, sikeres zárjuk be. Mindennek amit mi teszünk súlya van. De ember meg nem mondja, hogy a legvégén merre billen a mérleg!

Kevesen vannak olyan kivételes helyzetbe, hogy ilyenkor dönteni tudjanak...

2015. ápr. 15. 22:35
 18/64 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem arra a kerdesre gondolsz, kerdezo, ahol egy 60%-os allitolag orvosnak tanulo valaszado irta, hogy kibeszelik, kigunyoljak, lehordjak a noket az altatasban kozben, es O maga meg erre buszke is volt. Tobbnyire ket valaszoloval egyutt szinte tutira allitom, hogy csak direkt bekamuzta az egeszet. En nem hinnem, hogy erre kepesek lennenek, van azoknak eleg bajuk.

Ez is szerintem csak mar mergebe irta le hulyeseget. Aki ennyire ellenzi az abot, lepjen tovabb es gorgessen lefele, nem kotelezo elolvasni sem irni.

2015. ápr. 15. 22:35
 19/64 anonim ***** válasza:
0%
17-es! Pocsék az érvelésed! Ne haragudj, de ide egyáltalán nem illő példákat hoztál. Logikátlan katyvasz az egész. Fogtam a fejem közben, hogy "MI VAN???" A másik pedig, hogy nem kötelessége a dokinak elvégezni az abortuszt. Egy kórházi vezető sem kötelezheti erre őket. Nincs olyan törvény,amely ezt kimondja, sőt vissza is utasíthatják az eü törvény alapján. A 131.§ (5) bekezdés szerint az orvos visszautasíthatja a beteg kezelését, ha a kezelés az ő erkölcsi felfogásával, lelkiismereti vagy vallási meggyőződésével ellenkezik.
2015. ápr. 15. 23:12
 20/64 anonim ***** válasza:
0%
Azért azon elgondolkoztam, hogy dolgozhatsz te kórházban, úgy, hogy az egészségügyi törvényekről és szabályozásokról alapvető fogalmad sincsen. Nem bántás, de kamu szagú az egész történeted.
2015. ápr. 15. 23:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!