Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha a 20 hetes uh-n kiderülne...

Ha a 20 hetes uh-n kiderülne hogy a magzatnak 1 végtagja hiányzik, mit tennél?

Figyelt kérdés
2014. nov. 12. 17:51
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
12%
Hát én meg ha választanom kellene, hogy éljek ezen a világon fél lábbal vagy ne éljek egyáltalán, akkor az életet választanám! Fél lábbal is tudsz tanulni, lehetnek barátaid, szerelmed, sportolhatsz, lehet családod, gyereked, utazhatsz és lehet ezer élményed! Nehogy már ne tapasztaljam meg ezeket, csak mert egy végtagom nincs meg!!!
2014. nov. 16. 16:37
 32/48 anonim ***** válasza:

Mivel az élettel nem összeegyeztethetetlen, nincs 50% esélye az élet, így mar a20 .hét után nem te/ mi döntjük el a baba sorsát.

Én a 12. Hétig nem tartottam volna , meg, en nem szeretnék fél lábbal, fél karral élni. Mármint eleve erre a helyzetre születve, így gyermekemnek sem kívánnam.

A 20. Hétnél már meg kell szülni a babát..... Mindenknek intő példa, az orvosi vizsgalatok nem véletlenül vannak..

2014. nov. 17. 12:40
 33/48 A kérdező kommentje:
18 hetes voltam amikor kiderült
2014. nov. 17. 13:38
 34/48 anonim ***** válasza:
57%

31-es...

Lelked rajta.

Én ha választhatnék, inkább azt választanám, hogy nem...

És ha meg sem születnék, nem is gondolkodhatnék azon, hogy mi lett volna jobb nekem. Mert ugye, akkor nem lennék.

2014. nov. 18. 14:34
 35/48 anonim ***** válasza:
58%
Én megtartanám a babánkat!! Sajnos, volt benne részem, hogy a 20 hetes és 5 napos, egészséges, izgő-mozgó lányomat kellett megszülnöm, apró kis ciszták miatt, amik a lepényemen voltak.. 19. héten derült ki... azóta is azt kívánom, még, ha végtaghiánnyal is, de inkább velünk lehetne!!! Nekem nagyon sok mozgássérült barátom van, különböző betegségekkel, ők csupaszív, csodálatos emberek!! Családosak, teljes életet élnek, dolgoznak, szórakoznak, ismerkednek!! Büszke vagyok rájuk!!!
2014. nov. 18. 15:20
 36/48 anonim ***** válasza:
79%
mit mondjak? én is ismerek mozgássérült embereket...hát ők nem annyira boldogok... most licitáljunk?
2014. nov. 18. 16:25
 37/48 anonim ***** válasza:
50%
Nem akar itt senki licitálni!! Csak véleményt mondunk, mivel a kérdező feltett egy kérdést! Nem belegázolni kell az emberbe, hanem értelmesen válaszolni! Én úgy gondolom, nem sértettem a válaszaimmal senkit!!!
2014. nov. 18. 16:50
 38/48 anonim ***** válasza:
29%
Érdekes társadalomban élünk, le vannak pontozva azok,akik az életet választanák, akik megtartanák a babát. Elgondolkodtató :(
2014. nov. 18. 16:58
 39/48 anonim ***** válasza:
35%

Ez nemcsak elgondolkodtató, hanem szörnyű! Mindenki a maga nevében beszél, de hogy ennyire lepontozni azokat, akik az életet választanák!

Egy 20 hetes babát már meg kell szülni! És olyanról is hallottam, hogy megszülte az anyuka, és kiderült a babának semmi baja, tévedtek az orvosok.

Szerintem az, hogy ki milyen életet él, mennyire lesz boldog, nem attól függ, hogy hiányzik egy lába vagy sem, ez ettől összetettebb dolog, családi háttér, környezet, belső személyiség stb. Én is ismerek sokféle embert, van aki valamilyen hiányossággal is boldog, van aki ép emberként sem az.

Nem tudhatjuk szülőként, amikor megszüljük gyermekünket mennyire lesz boldog az életben. Mindentől nem óvhatjuk meg, de nem is kell, mert az életben azért vannak a nehézségek, buktatók, hogy megküzdjünk, megoldjuk a problémákat, néha veszítünk, néha győzünk, de mi sem vagyunk folyamatosan boldogok.

A boldogságra való képességet tanulni kell. A boldogság számomra inkább azt a fajta lelki nyugalmat, magabiztosságot jelenti, amely képessé tesz engem arra, hogy az életben az akadályokat legyőzzem, átéljem, az élet apró örömeit élvezzem, és tudjak boldog lenni.

Ezért a gyermekeimet arra próbálom nevelni, hogy erre a képességre, életszemléletre szert tegyenek. És ilyen szempontból akkor boldog lehet az is aki szép, az is aki csúnya, az is aki okos, az is aki buta, az is aki down-kóros az is aki végtaghiányos...

Csúfolni fogják? Lenézik? Kik? Mert mindenki magából indul ki ám! A lepontozók mondják, hogy nem tartanák meg, mert Magyarországon nem toleránsak az emberek, és csak szenvednének a másságuktól, hát pontosan az ilyen szemlélet az ami nem toleráns!!!

Valljuk be őszintén, itt arról van szó inkább, hogy te mint anyuka szeretnél fél lábú gyereket a családba, igen vagy nem? És erre az őszinte válasz, igen szeretnék, vagy nem nem szeretnék mert NEKEM nem kell féllábú gyerek, én nem lennék boldog tőle. Mert a gyerek az boldog lehet- a családtól függően.

Kedves kérdező, te hogy érzed, sikerült döntened? Bárhogy is döntesz, légy biztos benne, hogy az a megoldás a jó számotokra, mert akár megtartod akár nem nehéz feladat előtt állsz! kitartás!

2014. nov. 19. 08:19
 40/48 anonim ***** válasza:

A 35-ös válaszolónak pedig: sajnálom ami veletek történt, remélem, hogy minél hamarabb lesz még gyermekáldásban részed, és egészséges kisbabád születik!

Az ilyen élethelyzetek azok, amiket nem tudunk kikerülni, de talán lelkileg megerősít és más emberré válunk tőle.

2014. nov. 19. 08:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!