Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha a 20 hetes uh-n kiderülne...

Ha a 20 hetes uh-n kiderülne hogy a magzatnak 1 végtagja hiányzik, mit tennél?

Figyelt kérdés
2014. nov. 12. 17:51
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
4%
20. Hetes babát en mar semmiképp nem vetetnék el!!! Ha a 12. Héten derül ki akkor talán (bár sztm akkor sem), ez nem olyan dolog ami megoldhatatlan. Akár paralimpikon is lehet még belőle. Vagy bármi igazából. Inkább attól rettegnék h értelmileg rendben van-e???
2014. nov. 13. 14:28
 12/48 anonim ***** válasza:
23%
Minden gyereknek joga van az élethez is. Ezt senki nem veheti el tőle. Teljes életet lehet élni jobb láb nélkül is. Ma már észre sem lehet venni, ha valakinek műlába van. Csak ezért megölni és megtagadni tőle az életet, igazán szánalmas és megvetendő dolog. Szerintem nem a gyereket kell szánni ilyenkor, hanem az anyát. Ha amúgy teljesen életképes, akkor nem is értem a kérdést...Mit tennék? Megszülném és felnevelném, teljes értékű ember lenne. Ez amúgy olyan, hogy, ha tudnád, hogy dagadt lesz a gyereked és csúfolják majd, akkor nem szülöd meg? Az egészséges emberekre is sokszor akasztanak címkéket, vagy közösítik ki őket, de a fogyatékkal élőknek is lehetnek normális emberi kapcsolataik, élhetnek szép és boldog életet.
2014. nov. 13. 16:13
 13/48 anonim ***** válasza:
62%
Nem vállalnám, az ő életét is tönkretenném vele, plusz a család életét is, teljes figyelmet igényelne, az anyuka lemondhat a saját életéről és kénytelen lenne teljesen a gyereknek alárendelni magát. Akinek ez oké, az vállallja.
2014. nov. 13. 16:17
 14/48 anonim ***** válasza:
a 12hetesen nem vették észre??? :(((
2014. nov. 13. 17:20
 15/48 anonim ***** válasza:
34%
Miért igényelne teljes figyelmet? Írtam, észre sem lehet már venni, ha valakinek műlába van. Nem a középkorban élünk. Lehet, hogy kicsit nehezebben tanulna meg így járni, de, ha egyébként szellemileg teljesen ép, akkor kinek okozna ez nagyobb bonyodalmat? Neki pedig természetes lenne, hogy műlába van, hiszen így született. Az anya nem lehet ennyire önző, hogy a saját kényelme érdekében képes eldobni a saját gyereke életét, aki élhetne teljes életet is. De, annyira sok lemondással azért ez nem jár az anya és a család részéről. Sőt, a gyerek lénye kárpótolja őket minden kellemetlenségért. Még mindig baj van a fejekkel, ha ennyire lenézik a fogyatékkal élőket, hogy hát neki úgy sem lehet boldog élete. Elég nagy tévedésben vannak itt sokan.
2014. nov. 13. 17:29
 16/48 anonim ***** válasza:
35%
Nekem egy motor balesetben szanaszét tort a bal lábam, fel évig mankoztam, gyakorlatilag akkor mondhatni egy lábam volt es megis közlekedtem, elláttam magam, nem szorultam senkire. Képzeld egy lábon is lehet ugrálni es eljutni a lakás A pontjáb B be. Műlábbal meg pláne.
2014. nov. 13. 18:05
 17/48 anonim ***** válasza:
90%
Ha nekem ez derült volna ki 20 hetes uh-n, akkor elmennék 4 d-re is, és megnézetném a többi végtagját is, szívét,agyát, koponyáját, tüdejét, ami létezik. Ha egészséges ( úgy értem nem fogyatékos, Downkóros)akkor megtartanám.
2014. nov. 13. 18:38
 18/48 anonim ***** válasza:
Mondjuk, hogy értelmileg rendben van-e, azt nem tudhatjuk akkor sem...
2014. nov. 13. 20:45
 19/48 anonim ***** válasza:
58%
Én voltam 4 d-n és mindent meg tudnak nézni. Én megtartanám.
2014. nov. 13. 20:51
 20/48 anonim ***** válasza:
86%

Képzeld, nekem azt mondták a 12 hetes uh-on, hogy a babámnak a fél feje hiányzik(!) a koponya csontosodása nincs befejezve az egyik oldalon, az agyvelő kitüremkedik a magzatvízbe, azonnali műtétet javasoltak. Azért mi elmentünk egy másik orvoshoz, aki azt mondta, lehet, de nem biztos, elküldött a genetikai tanácsadóba. Ott már egész mást láttak. A lényeg, hogy egészséges kisfiam született, kedvem lenne elvinni a doktor úrhoz, nézze csak, van feje!!!

Ennyit az uh pontosságáról!

A helyedben én is elmennék még máshova is, 4D, másik orvos mit mond.

De hogy a kérdésedre válaszoljak, én nem vetetném el, ha egy végtagja-lába- hiányozna, ha egyébként meg egészséges, joga van az élet lehetőségéhez.

A genetikai tanácsadáson láttam-hallottam sokkal rosszabb dolgokat, súlyos szívfejlődési rendellenesség, vízfejűség, porencefália, na és a gyakori down-kór amiről nem tudni előre enyhe vagy súlyos mértékű, láttam sok összetört anyukát, szerintem ők mind azt mondták volna, ha választhatnának, inkább hiányozzon egy lába, csak egészséges legyen.

Egy végtaghiányos ember is élhet teljes életet annak ellenére, hogy milyen szemét a világ körülöttünk, a kérdés az, hogy te mint anya fel tudod-e készíteni gyermekedet erre a világra, hogy teljes értékű emberré váljon.

De ne menjünk ilyen messzire, menj el más uh-ra is, hátha tévednek, de ha nem akkor is van még időd átgondolni.

Én személy szerint megtartanám, de ez a te döntésed, mert neked kell szeretned, felnevelned.

2014. nov. 14. 14:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!