Ha a 20 hetes uh-n kiderülne hogy a magzatnak 1 végtagja hiányzik, mit tennél?

Képzeld, nekem azt mondták a 12 hetes uh-on, hogy a babámnak a fél feje hiányzik(!) a koponya csontosodása nincs befejezve az egyik oldalon, az agyvelő kitüremkedik a magzatvízbe, azonnali műtétet javasoltak. Azért mi elmentünk egy másik orvoshoz, aki azt mondta, lehet, de nem biztos, elküldött a genetikai tanácsadóba. Ott már egész mást láttak. A lényeg, hogy egészséges kisfiam született, kedvem lenne elvinni a doktor úrhoz, nézze csak, van feje!!!
Ennyit az uh pontosságáról!
A helyedben én is elmennék még máshova is, 4D, másik orvos mit mond.
De hogy a kérdésedre válaszoljak, én nem vetetném el, ha egy végtagja-lába- hiányozna, ha egyébként meg egészséges, joga van az élet lehetőségéhez.
A genetikai tanácsadáson láttam-hallottam sokkal rosszabb dolgokat, súlyos szívfejlődési rendellenesség, vízfejűség, porencefália, na és a gyakori down-kór amiről nem tudni előre enyhe vagy súlyos mértékű, láttam sok összetört anyukát, szerintem ők mind azt mondták volna, ha választhatnának, inkább hiányozzon egy lába, csak egészséges legyen.
Egy végtaghiányos ember is élhet teljes életet annak ellenére, hogy milyen szemét a világ körülöttünk, a kérdés az, hogy te mint anya fel tudod-e készíteni gyermekedet erre a világra, hogy teljes értékű emberré váljon.
De ne menjünk ilyen messzire, menj el más uh-ra is, hátha tévednek, de ha nem akkor is van még időd átgondolni.
Én személy szerint megtartanám, de ez a te döntésed, mert neked kell szeretned, felnevelned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!