Ki csúszok az időből igaz?

Figyelt kérdés

Pár hete tudtam meg, hogy babát várok. Erre két napja kiderült, hogy az 5 éve halott apukámnak hitele van és nekem kell kifizetni. 5 év alatt hatalmasra kamatozott mert a kezesek sem fizették. Igy előre láthatóan haza fogja vágni a pénzügyi életemet egy jó pár évre ez az egész. Én még tanulok a párom dolgozik. Tőle nem várhatom el hogy fizesse míg én gyesen itthon csücsülök így arra jutottam nem tartom meg a babát. De mensi szerint pénteken töltöm a 11.hetet. Jövőhét péntekig sor kerülhetne "arra"? Vagy már nem? Nem akarom a páromat ezzel lehúzni mégha több éve együtt is vagyunk. El kell mennem dolgozni hogy fizetni tudjam.

Normális választ várok. Tudom mire készülök de sajnos nincs más választásom.

2014. nov. 11. 13:57
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
Mi lett végül?
2014. nov. 14. 09:38
 42/49 anonim ***** válasza:

Ha a hitelesek arra varnanak, hogy mikor megy le, lehet sosem lenne. Egyebkent jol irjak, az oroksegrol le lehet mondani.

En ha valasztani kellene a gyerek es a lakas kozott, akkor menjen hat a lakas, de maradhat az adossag is.

Lakasbol lehet masikat venni....

2014. nov. 14. 10:30
 43/49 anonim ***** válasza:

Meglepődnétek, hány olyan bank és végrehajtó iroda van, akik így megpróbálják behajtani az elhunyt tartozásait.

Mikor anyósom szülőanyja meghalt (12éves korában látta anyósom utoljára), elmondott az örökségről, rá két évre meg nekiállta egy behajtócég zaklatni. Több mint egy évig elhúzódott az ügy, bíróságra is ment anyósom, ott lépett vissza a cég.

2014. nov. 15. 11:18
 44/49 A kérdező kommentje:

Az "örökségemről" nem mondhatok le utána jártam nincs mit tenni nekem kell fizetni. Ez van. Nem megyek abortuszra nem megy...

A házra nem terhelhetik rá.

Egyébként nem tudnánk hitel nélkül másik házat venni... Ha lenne annyi pénzem nem aggódnék hogy mi lesz..

Majd valahogy megoldom. Hétfőn megyek állás interjúra ameddig lehet eltitkolom a terhességet aztán majd lesz valahogy. Köszönöm a kedvesebbnél kedvesebb hozzászólásokat kíváncsi vagyok más ilyen helyzetben mit reagálna 21 éves leszek nem ez volt az álmom hogy egy 5 milliós hitellel várjam a babámat de ilyen az élet.

További szép napot!

2014. nov. 15. 13:16
 45/49 anonim ***** válasza:
Bocs de mit mondtak miért kell neked fizetni?
2014. nov. 15. 14:00
 46/49 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ügyvéd vagyok és TUDOM hogy le mondhatsz az örökségről!tehát ne hagyd magad átpalizni.

2014. nov. 15. 15:14
 47/49 anonim ***** válasza:
Nem értek a joghoz, de rákerestem az adósság öröklésre és mindenhol azt írják " az örökös csak az örökség erejéig felel az adósságért". Szóval valamikor, valamit csak kellett hogy örököljél ha nem tudsz megszabadulni az adósságtól.
2014. nov. 17. 13:59
 48/49 anonim ***** válasza:
100%
Mivel itt sokan, jogászok is, megírták hogy lemondhatsz róla, te pedig állítod hogy nem, nyilván van valami a sztoriban amit nem mondasz el. Normális esetben az ember inkább perre megy minthogy jogtalanul kifizessen 5 milliót.
2014. nov. 18. 09:07
 49/49 anonim ***** válasza:
Férjem apukája nemrég halt meg. Akit 4 évesen látott utoljára. A bátyja se tartotta vele kapcsolatot,de néha beszéltek telón. Egyszer jött a telo hogy meghalt. Nem tudtuk mit örökölt,de azt mondta az ügyvéd hogy kb 20000 ft-ja van,amiből a csekkeket rendezték, a tartozás meg ki tudja mennyi. Lemondtunk a teljes örökségről.Több lett volna a költségünk,igy mindenről lemondtuk.(Mi Pestiek,testvér szintén vidéken.Székesfehérvárra kellett volna menni.. Igy mindent lemondtunk,s nem is kellett a tartozást fizetnünk..
2014. nov. 18. 10:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!