Ki csúszok az időből igaz?

Figyelt kérdés

Pár hete tudtam meg, hogy babát várok. Erre két napja kiderült, hogy az 5 éve halott apukámnak hitele van és nekem kell kifizetni. 5 év alatt hatalmasra kamatozott mert a kezesek sem fizették. Igy előre láthatóan haza fogja vágni a pénzügyi életemet egy jó pár évre ez az egész. Én még tanulok a párom dolgozik. Tőle nem várhatom el hogy fizesse míg én gyesen itthon csücsülök így arra jutottam nem tartom meg a babát. De mensi szerint pénteken töltöm a 11.hetet. Jövőhét péntekig sor kerülhetne "arra"? Vagy már nem? Nem akarom a páromat ezzel lehúzni mégha több éve együtt is vagyunk. El kell mennem dolgozni hogy fizetni tudjam.

Normális választ várok. Tudom mire készülök de sajnos nincs más választásom.

2014. nov. 11. 13:57
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
31%

Cicám, nem kell otthon csücsülnöd gyesen...mehetsz dolgozni, most nem dolgozol?

Milyen hitel az, amiről te 5 évig nem tudtál?

2014. nov. 11. 14:02
 2/49 anonim ***** válasza:
80%
Először jogsegélyt is kérnék a helyedben, nem pont így megy az adósság öröklése egyébként, járj utána.
2014. nov. 11. 14:02
 3/49 anonim ***** válasza:
82%
Miért kéne neked fizetni? Max az örökség értékéig kell visszafizetned. Csak negatív örökség meg nincs. Sztem nem kerülsz ilyen gyorsan sorra.
2014. nov. 11. 14:03
 4/49 anonim ***** válasza:
39%

Szíved szerint TI szeretnétek a babát?

Mit mond a lelkiismereted?

Ilyen esetben a bankba kellene bemenned, elmondani, hogy mi a helyzet és méltányosságból kérni, hogy a következő 1-2 évben minimális törlesztőrészletet fizessetek! Meg fogják adni, legalábbis két bankról biztosan tudom. Utána bölcsibe is mehet a pici, ha más lehetőség nem adódik.

2014. nov. 11. 14:03
 5/49 A kérdező kommentje:
Egy 5 milliós tartozás újabb 2 évig rengeteget kamatozik... Ja ráadásul ráterhelnék a lakásra amit anyukámék vettek nekem a házuk eladása után. Elhiheti mindenki hogy szörnyen érzem magam de a semmire mi értelme megszülnöm?
2014. nov. 11. 14:04
 6/49 anonim ***** válasza:
70%
Igen, nincs ilyen, hogy kizárólag tartozást örökölsz, az örökölt tartozás csak a pozitív örökrészed erejéig terhel. Egyébként ha akarjátok a kicsit, akkor az is jobb döntés, ha megszülöd, 3-6-x hónapot otthon töltesz, és bölcsiztek. Az abortusznál jobb.
2014. nov. 11. 14:05
 7/49 anonim ***** válasza:
14%
5-ös vagyok. Azt kéred, normális válaszokat írjunk, de őszintén szólva, az írásod alapján nem azt veszem ki, hogy a hitel miatt ÖLNÉD MEG a gyerekedet....
2014. nov. 11. 14:05
 8/49 anonim ***** válasza:

De ez tényleg nem értem ha tied a ház h terhelték rá? Miért neked kéne fizetni?

Mondjuk kíváncsi lennék mit szól a párod...

2014. nov. 11. 14:06
 9/49 anonim ***** válasza:
Azért ebbe gondolom a párodnak is kéne hogy legyen beleszólása...
2014. nov. 11. 14:09
 10/49 A kérdező kommentje:
5hetes voltam mikor kiderült hogy babát várok. Ha meg akartam volna válni tőle nem várok eddig. Először a kezeseken próbálták behajtani a pénzt. De nem fizette seni. Az apukámról 3 éves korom óta nem tudok. Csak képeslapot kaptam a születésnapomra. Alkoholista volt ezért váltak el. Megverte anyumat így nem volt kérdés. Pár napja már rágódom ezen. Én szeretnék babát. A párom sem ellenezte. De fél év haladékot kaptam addig munkát kellene talalnom hogy vonni tudják a számlámról
2014. nov. 11. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!