Kistestvér kérdés! Bevállaljam most? Vagy ha várok 3-4 évet, nem futok ki az időből?
33 évesen szültem a fiunkat, és 38 leszek, mire a kicsi megszületik (15 hetes vagyok).
Én nem bántam meg, sosem akartam kisebb korkülönbséget.
az más, ha valaki SZERETNE kis korkülönbséget. de én nagyon nem. hosszan sorolhatnám az indokokat,de így is van olyan helyzet, amit nehezen oldunk meg a picivel. segítség sajnos nincs, apukát is max hétvégén látjuk.
inkább az a kérdés, hogy nem lennénk.e néhány év múlva túl idősek a gyerekvállaláshoz?
a nagyobbat készítsd előre fel, hogy könnyebben fogadja el a kistesót, esetleg beavathatod abba is, hogy ez nem csupán"játékról" fog szólni, hogy ne csalódjon, amikor látja hogy mennyi "nyűg" van vele és rabbolja tőle az idődet, majd avasd be esetleg patentolni a tipegőjét stb.
szóval készülj fel, tervezz.
Nem lennél öreg később.
Nálunk 19 hónap a korkülönbség és semmi segítségem. A pici többemberes üvöltözős volt és még most 2 és fél évesen is az. Még sincs mit bepótolnunk. Az elejétől mindkettővel foglalkoztam. A nagyot úgy készítettem, hogy nagyon jó dolog, hogy teszvérkéje lehet. A pici fél évesen megtanult màszni és már akkor körbemásztàk a lakàst együtt, ez volt az első közös játékuk. Imádják egást, mintha ikrek lennének. Bár az első pár hónap pokoli nehéz volt sosem bántam meg. A picit 22 hónapig szoptattam, az elején 3 hónapig minden szoptatás után fejtem és végig két mellből igény szerint szoptattam, hogy elég legyen a tejem.
A gyerekek szeretnének még testvért. A négy évesem sìrós öcsit vár. Mert megszokta az állandó sírást, így fogadta el a hugiját is. Szóval hozzáállás kérdése. A nagy nálunk 3 évesen ment oviba, de nagyon sokat beteg, úgyhogy össze tudtak nőni a testvérével. Vegyes csoportba jár, a kisebb is oda megy januártól már nagyon várja. Ha nem vállaltuk volna be a kis korkülönbséget, akkor nem fért volna bele a harmadik esrtleg negyedik baba. Nem is tudtam volna mekkora ajándék a gyereknek a testvér és mennyit segít az anyaságban való fejlődésben már a két gyermek is. Nálunk terv szerint a harmadik akkor fog születni, amikor 35 és 38 évesek leszünk. Itt a kicsi sìróssága miatt nem bírtuk bevállalni a kis korkülönbséget. Most 33 és 36 évesek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!