Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kistestvér kérdés! Bevállaljam...

Kistestvér kérdés! Bevállaljam most? Vagy ha várok 3-4 évet, nem futok ki az időből?

Figyelt kérdés
mindenképpen szeretnénk még egy babát, a körülmények adottak. kisfiam 1 éves. nem igazán érzem, hogy készen állok az egyik kicsi, másik pici felállásra. de nem látok más lehetőséget. szívem szerint 4-5 éves korkülönbséget szeretnék, de úgy érzem, hogy addigra túl öregek leszünk. én 33 vagyok, férjem 39. akkor már nagyon késői lenne a második gyerek,ugye?
2014. okt. 2. 14:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én bevállalnám a helyedben. Mi értelme annyit várni? Az én fiam 17 hónapos. Januárban érkezik a kishugi. Nagyon boldog vagyok, hogy így összejött.
2014. okt. 2. 14:10
 2/8 anonim ***** válasza:

33 évesen szültem a fiunkat, és 38 leszek, mire a kicsi megszületik (15 hetes vagyok).

Én nem bántam meg, sosem akartam kisebb korkülönbséget.

2014. okt. 2. 14:41
 3/8 A kérdező kommentje:

az más, ha valaki SZERETNE kis korkülönbséget. de én nagyon nem. hosszan sorolhatnám az indokokat,de így is van olyan helyzet, amit nehezen oldunk meg a picivel. segítség sajnos nincs, apukát is max hétvégén látjuk.

inkább az a kérdés, hogy nem lennénk.e néhány év múlva túl idősek a gyerekvállaláshoz?

2014. okt. 2. 15:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Kedves 2.! nálatok mennyi idős a párod?
2014. okt. 2. 15:27
 5/8 anonim ***** válasza:
42 éves a férjem.
2014. okt. 2. 15:53
 6/8 anonim ***** válasza:
nemrég kérdezett igy egy anyuka hogy hogy pótolhatná be az elmaradt törődést, mert ott is kicsi volt a különbség(asszem 1 év) akét gyermek között, mert a kicsivel alig tudott foglalkozni a terhességi nyavajái miatt, utána meg a babával a nagyobbik féltékenysége miatt, a teje is elment mert "nem ért rá"szoptatni, szomorú volt az írása.
2014. okt. 4. 14:33
 7/8 anonim ***** válasza:

a nagyobbat készítsd előre fel, hogy könnyebben fogadja el a kistesót, esetleg beavathatod abba is, hogy ez nem csupán"játékról" fog szólni, hogy ne csalódjon, amikor látja hogy mennyi "nyűg" van vele és rabbolja tőle az idődet, majd avasd be esetleg patentolni a tipegőjét stb.

szóval készülj fel, tervezz.

2014. okt. 4. 14:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem lennél öreg később.

Nálunk 19 hónap a korkülönbség és semmi segítségem. A pici többemberes üvöltözős volt és még most 2 és fél évesen is az. Még sincs mit bepótolnunk. Az elejétől mindkettővel foglalkoztam. A nagyot úgy készítettem, hogy nagyon jó dolog, hogy teszvérkéje lehet. A pici fél évesen megtanult màszni és már akkor körbemásztàk a lakàst együtt, ez volt az első közös játékuk. Imádják egást, mintha ikrek lennének. Bár az első pár hónap pokoli nehéz volt sosem bántam meg. A picit 22 hónapig szoptattam, az elején 3 hónapig minden szoptatás után fejtem és végig két mellből igény szerint szoptattam, hogy elég legyen a tejem.

A gyerekek szeretnének még testvért. A négy évesem sìrós öcsit vár. Mert megszokta az állandó sírást, így fogadta el a hugiját is. Szóval hozzáállás kérdése. A nagy nálunk 3 évesen ment oviba, de nagyon sokat beteg, úgyhogy össze tudtak nőni a testvérével. Vegyes csoportba jár, a kisebb is oda megy januártól már nagyon várja. Ha nem vállaltuk volna be a kis korkülönbséget, akkor nem fért volna bele a harmadik esrtleg negyedik baba. Nem is tudtam volna mekkora ajándék a gyereknek a testvér és mennyit segít az anyaságban való fejlődésben már a két gyermek is. Nálunk terv szerint a harmadik akkor fog születni, amikor 35 és 38 évesek leszünk. Itt a kicsi sìróssága miatt nem bírtuk bevállalni a kis korkülönbséget. Most 33 és 36 évesek vagyunk.

2014. okt. 4. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!