Ki csúszok az időből igaz?
Pár hete tudtam meg, hogy babát várok. Erre két napja kiderült, hogy az 5 éve halott apukámnak hitele van és nekem kell kifizetni. 5 év alatt hatalmasra kamatozott mert a kezesek sem fizették. Igy előre láthatóan haza fogja vágni a pénzügyi életemet egy jó pár évre ez az egész. Én még tanulok a párom dolgozik. Tőle nem várhatom el hogy fizesse míg én gyesen itthon csücsülök így arra jutottam nem tartom meg a babát. De mensi szerint pénteken töltöm a 11.hetet. Jövőhét péntekig sor kerülhetne "arra"? Vagy már nem? Nem akarom a páromat ezzel lehúzni mégha több éve együtt is vagyunk. El kell mennem dolgozni hogy fizetni tudjam.
Normális választ várok. Tudom mire készülök de sajnos nincs más választásom.
Ugyan már. Alig van olyan család, ahol nincs hitel. Olyan család meg NINCS, ahol soha semmi probléma nem adódik. De tudod, nem a problémán kell rágódni, hanem a megoldást keresni!
Nem szerencsés, hogy más hitelét örökölted (bár ez így elég hihetetlen), de ha valóban akarnátok a babát, akkor nem írsz ki ilyen felháborító baromságot.
Ezt előbb a pároddal kell megbeszélni, aztán ügyvéddel, hitelintézettel, nem a GYIK-re kiírni.
1. lemondhatsz az örökségedről. Senki nem kötelezhet a kifizetésére, ha nem te vetted fel és kezes sem vagy.
2. kicsit jobban gondold át,hogy mi van az egyik és mi van a másik oldalon. Egy ember életéről beszélsz nem egy játékmaciról!
3. a párod mit szól ehhez a hülyeséghez? Ő is inkább a pénzét félti, mint a gyereke életét?
4. igen, el lehet menni dolgozni, más is szokott ám.
Akkor én is leírom, amit már sokan leírtak.
NEM ÖRÖKÖLHETSZ kizárólag passzívumot, vagyis tartozást!!!
Nem örököltél semmit, de ha mondjuk kaptál volna 100 ezer forintot apukád után és neki lett volna egy 200 ezres hitele, és elfogadod az örökséget, akkor is csak azzal a 100 ezerrel felelsz a hitelért. Ha nem mondasz le komplett az egész vagyonról, mert akkor nem kapsz semmit és a tartozást sem kell fizetni.
Szia!
Huhh egy darabig olvastam a hozzászólásokat,aztán kicsit bele is zavarodtam. :)
Nem nagyon vagyok tisztában az öröklődési dolgokkal.
Ezért én csak a nyers véleményemet mondanám el ha nem gond és nem mennék bele ilyen jogi meg nem jogi dolgokba..
Ha ez megnyugtat......
Nekünk saját házunk van/hitellel terhelt. Jó kis deviza:/
Plusz van egy autónk. Szintén hitellel terhelt. Jó kis deviza az is.. Plusz ugye jönnek a csekkek,telefon,net,tv és sorolhatnám még milyen kiadások...
Nem terveztük a babánkat.. Egyszer csak pozitívat teszteltem. Hozzá kell tennem,hogy megbeszéltük,hogy addig nem kell kisgyerek ameddig a tartozások java le nem ketyeg!!
Na most terhes lettem,a jelzálog mellett.. És hihetetlen mód,nekem eszembe sem jutott elvetetni a kicsit!
Szerintem az emberek 90%-nak van valamilyen hitele mégis 1-2 vagy akár 3 gyerekesek.. Ez szerintem nem kifogás..
Ha a 11.hétben lennék akkor meg PLáne nem vetetném el..
Ha csak visszagondolok a 12.heti UH-ra.. Olyan kis elevenek,megvan mindenük,én akkor és ott lettem szerelmes:) Én szerintem ezt beszéld meg a pároddal és mindenképpen együtt döntsetek ebben.. Ne egyedül...!!
Szerintem nincs lehetetlen csak tehetetlen.. Nem akarok senkit megsérteni,de lehet jobban utána kéne járni a dolgoknak... Mi van ha van egy tök egyszerű megoldás és te addigra elvetetted a picidet? Én életem végéig bánnám:( Gondold végig...
Hivatalosan,
11hét 6napig végeznek terhességmegszakítást ergó jövőhét csütig kéne meglennie a műtétnek. El kell menned nődokihoz,aki megállapítja a terhességet,utána a védőnőhöz aki ad neked 3-4nap gondolkodási időt,és közben laborba ,hogy tudják a vércsoportod..
ez az egész általában egy hetet vesz igénybe,plusz időpontot kell kérni a kórházban a kaparásra..
Nem tudom ,hogy mindennap van-e. A Bajcsyban pl,akinek negatív a vércsoportja azt csak szerdán műtik,egyébként meg kétnaponta van műtét..
aztán lehet,hogy sürgős esetben persze megcsinálják az egészet gyorsabban,nem tudom..
utána kell kérdezned HOLNAP!
De nekem nem lenne szívem elvetetni egy 12hetes 6cm-es babát.. nekem van uh kép a kislányomról 6hetesen.. fej,poci,végtagok.. mini emberke.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!